reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
W moim szpitalu nie robią lewatywy - i chwała Bogu - poród miałam wywoływany na oxy, więc rano po wypełnieniu papierów na porodówce dały mi jeden czopek. Ja wcześniej w domu zrobiłam to samo, więc już nie było potrzeby właściwie, ale miałam pewność, że nie będzie niespodzianek;-)

No dowie sie dowie.ja to akurat nie mam problemow z kupa haha.wiec licze na to ominie mnie i lewatywa i czopki i kupka podczas porodu ;) haha
nie ominie, dziecko przeciskając się przez kanał rodny wypycha zawartość jelita, więc albo opróżnisz je wcześniej albo w trakcie

Doti dobrze mówi. to nie kwestia pozbycia się zaparcia, tylko oczyszczenia jelit przed porodem. Ja z zaparciami problemów też nie miałam, ale jednak coś tam jeszcze zostało skoro po czopku kilka razy odwiedzałam toaletę. Wolę taką opcję niż podwójne narodziny:sorry:

Ale się rozwinął wątek zakupowy to i ja pochwalę się co już mam:

- masę ciuszków, nowych i używanych od koleżanki
- kosz mojżesza z materacykiem ale bez pościeli
- laktator
- koszule do karmienia
- podklady te z hartmana
- wozek 2w1 lupo
- fotelik maxi cosi cabriofix
- łóżeczko z szufladą
- materacyk lateks pianka
- wanienka
- ręczniczki z kapturkiem
- termometr do wanienki
- około 6 zabawek edukacyjnych
- pościel 2 komplety plus różne dodatki typu organizer, falbanka zakrywająca materacyk itp.
- dywan super kolorwy do pokoiku
- 2op. pieluch papmers new born
- zestaw butelek aventa plus sterylizator
- usztywniany przewijak na łóżeczko
- pieluchy terowe białe, z nadrukiem i flanelowe
- zestaw do pazkonci, szczotka do włosów
- cienki kocyk z dziurkami, plus jeden taki milusi
- frida
- gaziki na pepuszek
- majtki poporodowe
- biustonosze do karmienia

jestem zadowolona
zostaly inne tam kosmetyki, i drobne *******ki

mam jeszcze pytanie co do pieluch bo tez mam w promocji
te pampers 1 rozmiar sa do 5 kg, niech doswiadczone mamy napisza ile ich uzywaly, choc domyslam sie ze zalezy od wagi urodzeniowej. nie wiem czy robic zapas bo potem beda dwa razy drozsze

reklama
Do góry