reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Aspiratorów do nosa jest dużo.My cały czas używaliśmy Fridy. Nawet dla większego dziecka. Świet
nie się sprawdziła. Na początku próbowałam tradycyjną gruszką , ale nic to nie dawało. Nawet przy mniejszych "zanieczyszczeniach" a co dopiero przy katarze.
A co do pieluch to zgadzam się, że nie warto robić dużych zapasów...Promocje są cały czas. Jeśli chodzi o Pampersy cena za szt w ok 50 gr jest ok. I tak najlepiej liczyć , bo czasem ogromny szyld "PROMOCJA" a wychodzi 86 gr.
Z własnego doświadczenia ostrzegam przed pomarańczowymi Pampersami chyba Sleep & Play. Tańsze, ale nie mają elastycznego pasa w talii. Naszemu dziecku było niewygodnie, uciskały brzuszek. Zwłaszcza dla dziecka które dużo siedzi...

reklama
My używaliśmy fridy do niedawna, niedawno kupiłam katarek i odciąga się samo (ale przy niemowlaku jednak frida bezpieczniejsza), często po odciąganiu fridą gorszego zatokowego kataru sama zaczynałam chorować, więc kupiłam katarek. Teraz frida wróci dla Adasia, a Klaudię dalej katarkiem będę męczyć. Jak dla mnie to must have przy dziecku. Bo maluch nigdy nie opróżni nosa sam na tyle.

Pampersy pomarańczowe w ogóle są do bani, też ich nie polecam.

Muszę się z Wami podzielić informacją, jaką podała wczoraj położna na szkole rodzenia, do której chodzę. W tym tygodniu zamówiłam dość sporo kosmetyków dla mnie i malucha w tym m.in. Maltan na brodawki - wcześniej właśnie tą maść polecała mi szwagierka. Położna jednak wczoraj mówiła, że Maltan powoduje grzybicę sutków i żeby nie stosować.

a! i jeszcze mówiła o sudocremie, że i owszem jest dobry ale dla starszych dzieciaczków. Dla noworodków dużo lepszy jest bepanthen.
Na marginesie - bepanthen świetnie działa na popękane wysuszone usta :)

Ostatnia edycja:
Ja kupowałam w tej samej aptece co polecacie. Błyskawiczna przesyłka. Tam znalazłam najtańszy laktator lovi i juz reszte zakupów tam robiłam.

Tez znalazlam tani laktaror, ale zastanawiam sie, czy warto kupowac od razu. Nigdy nie karmilam i nie wiem, czy laktaror jest konieczny??

Kopacz, on jest cienki ten materac... a łóżeczko już masz? bo często można kupić razem łóżeczko i materac...

Makota, mi się przydał laktator przy nawale, nie wyobrażam sobie walki z bolącymi cycami a'la Pamela Anderson bez laktatora i kapusty...

My zuzylismy dwie duże paczki jedynek pampkow ale teraz kupiłam jedną. Nie ma sensu więcej lepiej dokupić potem. Natomiast dwójek już mam dwie kupione. My szybko przeszliśmy na trójki.

Też mamy fride i nadal używamy
Maść na sutki bepanthen lub purelan

reklama
Kopacz, jeśli chodzi o materac, poszukaj jakiegoś małego sklepu dla dzieci w okolicy, albo hurtowni i tam się przejdź, bo czasami ceny w sklepach są takie jak na allegro, nieraz nawet można jakiś rabat uzyskać i wychodzi taniej, no i pomacasz, sprawdzisz, czy nie za miękki itp

Do góry