reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

A mnie jak tylko poczułam pierwsze skurcze pognalo do toalety. Czesto jest tak ze organizm sam sie oczyszcza i to jest pierwsza oznaka zbliżającego sie porodu.

reklama
Anilewe - to moja pierwsza wyprawka, wiec doswiadczona nie jestem, ale dziewczyny pisaly, ze z pieluchami new born nie ma co szalec, bo dziecko moze szybko wyrosnac i potrzebny bedzie inny rozmiar. Ja kupie 2 paczki tych z 1 (jeszcze nie wiem do ilu to kg) kupilas bardzo duzo :)

dobry pomysł z tymi czopkami. Ja niestety nie zdążyłam tego załatwić bo miałam nagłą cesarkę, ale to co było po to była masakra. Bardziej mnie bolały jelita niz brzuch po operacji. Po 2 dniach lekarz kazał pielęgniarką zrobic lewatywę. Możecie sobie wyobrazic ból po zabiegu i skurcze jelit. :no:
Ja kupowałam w tej samej aptece co polecacie. Błyskawiczna przesyłka. Tam znalazłam najtańszy laktator lovi i juz reszte zakupów tam robiłam.

Anilewe tego ile potrzebujesz pieluch nikt nie oszacuje, lepiej kupić mniej i potem dokupić niż stracić kasę. Z newbornów 1 dzieci szybko wyrastają, ale jak urodzisz malucha, to może być tak, że przez 2-3 tygodnie będziesz używać 1.

Frida, to takie urządzenie do wyciągania kataru z nosa malucha. Bobra na początek, bo później zdecydowanie lepszy jest katarek.

reklama
nie, to aspirator, wpisz w google, jedną końcówkę wkładasz do noska, drugą sobie do buzi i "wciągasz gile"

my używaliśmy 1 jakoś przez miesiąc, Ola była duża, ale szczupła, potem 2 jakoś przez półtorej miesiąca, 3 już dużo dłużej. my zmienialiśmy jak Ola dochodziła do wagi granicznej górnej, ale jest szkoła, żeby zmieniać, jak osiągnie dolną wagę większego rozmiaru, tzn. jak new born 1 są od załóżmy 2-5kg, a 2 3-7kg (strzelam, nie chce mi się sprawdzać), to my zmieniliśmy na 2 jak miała koło 5kg, a niektórzy od razu 2 stosowali, bo są od 3kg, a dziecko urodziło się powyżej 3kg. promocje są cały czas, więc się nie martw :)

Do góry