reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Widzę, że zakupy i planowanie pełną parą idzie :tak:

U nas podobnie, mamy sporo rzeczy po Młodej, odpadają wanienki, przewijaki, ciuszki od urodzenia do pół roczku ;-) Mamy też łóżeczko turystyczne i zwykłe, w którym póki co jeszcze śpi młoda. Maleństwu kupiliśmy do sypialni kołyskę drewnianą z blokadą bujania, taki mój kaprys, który zawsze chciałam mieć ;-) Póki nie zacznie samodzielnie siadać, będzie w sam raz :tak: Musimy jeszcze dokupić komodę dla Astronauty albo większą szafę dla dzieciaków, wtedy część większych rzeczy Gabrysi przeniesiemy tam i komoda którą już mamy wystarczy dla dwojga. No i fotelik samochodowy, to też musimy dokupić.

Z mniejszych rzeczy, zdecydowanie tym razem odpada sterylizator (niepotrzebny wydatek moim zdaniem, można samemu wyparzać). Na pewno butelki (tym razem Tommie Tippee), no i duperelki codziennego użytku :tak:

Laktator mam jeszcze z poprzedniej ciąży, ręczny z Avent. Świetnie dawał radę, nie mam na co narzekać ;-)

reklama
A ja niedawno kupiłam biustonosze i co? Z jednego już musiałam te poduszeczki wyjąć....ale nie narzekam...przed ciąża z Ola staniki kupowalam u chińczykow, bo miałam małe A a u nich są takie mega wypchane. Po ciąży miałam D, jak przestalam karmić zrobiło sie C. Teraz mam biudtonosze E ( w nim poduszki wyjelam ) i F....no i już na pewno nie kupię biustonosza u chińczyków :) za to majtki to tylko stringi bawełniane , w innych nie umiem chodzić :)

a ja mam dużą wanienkę i sobie chwalę, do tej pory Ola w niej się kąpie, ma dużo miejsca, z tym, że my od początku wanienkę w wannę wstawialiśmy, bo faktycznie przenosić pełną wody ciężko.... ta ikeowa ma taki plus, że ma te antypoślizgi na podłodze,ale naprawdę jest malutka...

Cześć, od jakiegoś czasu śledzę forum i postanowiłam sama do niego dołączyć :)
Od jakiegoś czasu próbowałam namówić swojego M na popatrzenie na ubranka dla malucha, na jakiś malusi zakup ale cały czas marudził, że mamy jeszcze tyle czasu i dopiero jak pokazałam Mu, że lipcówki już faktycznie myślą o zakupach dopiero wczoraj zgodził się na "małe szaleństwo" i kupiliśmy ślicznego pajaca ze snoopy'm. Powiem Wam, że to piękne uczucie pierwszy raz w życiu kupować pierwsze ubranko dla swojego szkrabka :-D

Ja też zaczynam myśleć o zakupach, ale chyba rozkręcę się na dobre dopiero jak będę wiedziała jaka płeć, bo niby jest dziewczynka, ale to ciut za wcześnie :)

Gosia i Bartek
jaką tą poduchę kupiłaś?W pierwszej ciąży nie miałam, ale chyba sobie sprawię i będzie mi na pewno wygodniej:) A figi sexiiii ;)))
Wanienkę mam standardową i kąpię w niej jeszcze młodego, więc na pewno nie będę kolejnej kupować.

Sergi ja miałam kołyskę dla Mikusia i to było takie widzi mi się, ale jak najbardziej trafione :) Mikołaj śpi jeszcze w łóżeczku,ale planuję mu wkrótce kupić łóżko, a łóżeczko będzie dla kolejnego Skarba:) A jeszcze mam pytanie co do butelek TT-nie zasysały się smoczki przy piciu?Ja kupiłam Mikusiowi, ale szybko zmieniłam z tego właśnie powodu:/

Gosia zajefajne te figi, sexy mamuśko :-) :tak:

Venus nie wiem jak z butelkami TT, dopiero pierwszy raz będziemy używać teraz... Ale z Aventem mieliśmy ten sam problem, więc chyba bardziej chodzi o "styl ssania" przez dziecko, tak mi się wydaje ;-)

Wanienkę mamy też po Gabi i chociaż jest duża, bardzo ją sobie chwalę. Długo służyła, najpierw kąpaliśmy na leżąco, a później po drugiej stronie już można dziecko posadzić i ma blokadę między nóżkami ;-) Wanienka marki Mamas&Papas

wanienka-dziecieca-mamas-papas-z-pozycjami-2041896102.jpg

reklama
Do góry