Rzeczywiście bardzo fajnie to wygląda Ehh kiedy to uda mi się mężulka na takie szaleństwo namówić
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Dla nas może i ładne, ale dziecko wcale tego nie widzi.. Bez sensu są takie pastelowe kolory dla maluchów, im bardziej kontrastowo tym lepiej. My matę mamy bardzo kolorową, leżaczek i wiszące na nim zwierzątka też.
dziewczyny a co myślicie o takim urządzeniu jak monitor oddechu ? któraś z Was posiada?
moja koleżanka mi ostatnio o nim opowiadała, że jej znajoma kupiła i już dwa razy miała alarm, dziecko miało bezdech i dzięki temu urządzeniu go uratowała....
moja koleżanka mi ostatnio o nim opowiadała, że jej znajoma kupiła i już dwa razy miała alarm, dziecko miało bezdech i dzięki temu urządzeniu go uratowała....
U
użytkownik 902
Gość
Często monitory piszczą bez przyczyny - tzn dziecko akurat źle leży itd. Polecane są raczej wcześniakom.
sokoja
Fanka BB :)
kuzynka urodziła wcześniaki-bliźniaki w 28 tygodniu i jak wrócili do domu lekarze zalecili im stosowanie tych monitorów oddechu. Stosowali je przez tydzień i zrezygnowali, bo ani oni się nie wysypiali, ani maluchy. Co chwilę to zjeżdża z ubranek i co chwilę alarm się włącza, bo to musi być w odpowiednim miejscu przypięte i najlepiej jakby dziecko się nie ruszało podczas snu tylko grzecznie spało. Także decyzja należy do rodziców. Ja nie miałam, ale baaaaardzo przydała mi się niania elektroniczna. Mieszkam w domu więc Mały w łóżeczku słodko spał a ja mogłam przynajmniej na ogród wyjść nie martwiąc się czy nie płacze. Tak samo z prysznicem jak sama zostawałam. I fajne są nianie które sygnalizują jak zgubiło się zasięg.
Co do wanienki to nie posiadałam i posiadać nie będę. Kąpaliśmy w tummy tub. Jak dla mnie świetna sprawa choć wiem, że jest wielu przeciwników. Rodzina na początku traktowała nas jak nawiedzonych, ale jak widzieli Małego w kąpaniu to zmieniali zdanie :-)
Co do wanienki to nie posiadałam i posiadać nie będę. Kąpaliśmy w tummy tub. Jak dla mnie świetna sprawa choć wiem, że jest wielu przeciwników. Rodzina na początku traktowała nas jak nawiedzonych, ale jak widzieli Małego w kąpaniu to zmieniali zdanie :-)
dziewczyny a co myślicie o takim urządzeniu jak monitor oddechu ? któraś z Was posiada?
My mieliśmy Angelcare, używaliśmy do ok. 10-11 miesiąca. Zapiszczał nam 2 razy - wydaje mi się, że raz, w pierwszym chyba miesiącu, mógł słusznie zapiszczeć - na pierwszy rzut oka nie widziałam ruchów klatki nie był tak różowy na twarzy jak zawsze, ale też były to ułamki sekund, bo od razu dotknęłam synka i wziął widoczny wdech.
Są tam dwie podkładki-czujniki, które układa się pod materacem, połączone z "aniołkiem-pikaczem".
Później pożyczyłam urządzenie koledze, teraz używa mój brat, a w lipcu wróci do nas na pewno.
Ile takie cudo kosztuje?
Aż sprawdziłam swoją wyprawkową listę z 2011 roku
Kupiliśmy Angelcare Monitor Oddechu AC300 + kosz na pieluchy AngelCare z wkładem gratis w 3kropki.pl. Wtedy kosztowało 316,88 zł z dostawą (299,98+16,9 kurier). Kosz uważałam za absolutnie zbędny, lepiej od razy wyrzucać do śmieci w innym pomieszczeniu
Były też jakieś inne z walkie-talkie chyba, ale z racji tego, że mamy małe mieszkanie nie widziałam takiej potrzey - przy domu pewnie bym kupiła.
Z tego co widzę na Allegro ceny nadal podobne.
malgorzatkar
A ja kosz używam do tej pory, dla mnie to najlepszy gadzet! Nic nie smierdzi, a nie wyobrazam sobie wyrzucać kupy do kosza pod zlewem w kuchni...
reklama
Gosia i Bartek
Venus Poduszka Motherhood dla Kobiet Ciąży Kojec 4GRATSY (3856023325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - Tą. O tej też mówiły dziewczyny oraz o rożku z tej samej firmy. Co do wanienki to tak wiem że jest ona mała al emój 2 letni chrześniak się w niej dalej kąpie Tak jest drobny. Mój syn kąpał się w wanience tylko kilka miesięcy a później do zwykłej wanny dawaliśmy wkładkę z gąbki i tak brykał. Myślę, że tym razem będzie podobnie. W wannie z wanienką było nam niewygodnie, także ta opcja odpada. Jak same wiemy teraz kierujemy się tym conam się sprawdziło za 1 razem
Co do kosza i śmieci to choć to nie było tanie zaczeliśmy kupować woreczki na pieluszki i ta opcja się sprawdziła, w śmieciach nie śmierdziało. Ja bardziej myślę nad organizerem, ale nie wiem czy mi się przyda.
Ja 1 rzecz kupiłam tydzień temu z synem - pajaca tak nam sie kolory spodobały. Nie ważne, że bardziej są chłopięce- ma piękne żywe kolory
Co do kosza i śmieci to choć to nie było tanie zaczeliśmy kupować woreczki na pieluszki i ta opcja się sprawdziła, w śmieciach nie śmierdziało. Ja bardziej myślę nad organizerem, ale nie wiem czy mi się przyda.
Ja 1 rzecz kupiłam tydzień temu z synem - pajaca tak nam sie kolory spodobały. Nie ważne, że bardziej są chłopięce- ma piękne żywe kolory
Podziel się: