O widzę wątek pieluszek wielorazowych.
To tu się mogę wypowiedzieć, bo mimo, że moja 1 ciąża to doświadczenie mam
Opiekowałam się przez nieco ponad rok córką siostry (jak mała skończyła 5 miesięcy) i powiem wam, że jak dla mnie te pieluszki, to rewelacja.
Zalety:
- co prawda większy koszt na początku, ale wychodzi taniej niż pampersy czy inne takie
- pupa się nie odparza
- są przewiewne, więc świetne na lato
- nie wiem ile w tym prawdy, że dobrze służą dzieciom, gdyż czują, że mają mokro
- wygodne w zakładaniu (ale podobno pampersy też) i powiem wam, że nie zdarzyło mi się za mocno taką pieluszką małej scisnąć, co przy pampersach mi się zdarzyło, gdzie potem już nie nie chciały trzymać po przeklejaniu (ale nie miałam wprawy w jednorazówkach)
- no i są przepiękne
ja z małą jak było ciepło na dworze pomykałam w krótkiej sukieneczce i pieluszce i wyglądała bosko
Wady:
- prać trzeba i usuwać większe co nieco przed praniem
Więcej wad nie odnotowałam
Ja tam polecam, jak ktoś ma motywację, do troszku większej ilości pracy związanej z pieluszkami.
A co do zakupów... planowania....
Nie mam kompletnie nic i jakoś jeszcze to sobie odkładam, chyba z nadzieją, że pokupuje jak będę już na L4.
No i jeszcze mam nadzieję, że może coś od kogoś dostanę.
Jedynie co, to kupiłam dla siebie ciuszki ciążowe... Allegro akurat tu moim przyjacielem
Czekam aż sąsiedzi wrócą do domu, bo zamiast awizo zobaczyłam kartkę: paczka u sąsiadów pod nr... A sąsiadów kompletnie nie znam ;p