reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Ciekawe czy zostalam oszukana czy trafilam na mega okazje :p wczoraj na allegro wylicytowalam lozeczko graco prestige za 400 zl plus przesylka 50 :D noweczka podobno z metkami ImageUploadedByForum BabyBoom1395126821.633760.jpg o tym ze jest z metkami in ze nikt tam w nim jeszcze nie spal dowiedzialam sie jak juz wygralam aukcje gdyz wczesniej nie moglam uzyskac zadnej odp od uzytkownika... Jednak zaryzykowalam i zalicytowalam. I chyba zrobilam dobry interes bo zaoszczedzilam jakos z 250 zl (doliczajac ta przesylke nawet) :)

Z wiekszych wydatkow zostaje mi jeszcze wozek x-lander x-move i fotelik maxi cosi...:/ zastanawiam sie mocno nad baza 2waypearl... Jakas nowosc ale podobno zapewnia mega bezpieczenstwo niz sam fotelik zapiety pasami. Wczoraj bylam na warsztatach Mamo To Ja i dowiedzialam sie ciekawych rzeczy... Gdyby nie to to pewnie zle zapinalabym fotelik i dziecko.

Stwierdzam iz musze napasc na bank przed porodem :D ktoras sie tez pisze?!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1395126821.633760.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1395126821.633760.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 79
Ciekawe czy zostalam oszukana czy trafilam na mega okazje :p wczoraj na allegro wylicytowalam lozeczko graco prestige za 400 zl plus przesylka 50 :D noweczka podobno z metkami Zobacz załącznik 615512 o tym ze jest z metkami in ze nikt tam w nim jeszcze nie spal dowiedzialam sie jak juz wygralam aukcje gdyz wczesniej nie moglam uzyskac zadnej odp od uzytkownika... Jednak zaryzykowalam i zalicytowalam. I chyba zrobilam dobry interes bo zaoszczedzilam jakos z 250 zl (doliczajac ta przesylke nawet) :)

Z wiekszych wydatkow zostaje mi jeszcze wozek x-lander x-move i fotelik maxi cosi...:/ zastanawiam sie mocno nad baza 2waypearl... Jakas nowosc ale podobno zapewnia mega bezpieczenstwo niz sam fotelik zapiety pasami. Wczoraj bylam na warsztatach Mamo To Ja i dowiedzialam sie ciekawych rzeczy... Gdyby nie to to pewnie zle zapinalabym fotelik i dziecko.

Stwierdzam iz musze napasc na bank przed porodem :D ktoras sie tez pisze?!

ja też kupuję x mova i fotelik maxi cosi chyba city?znalazłaś coś ciekawego w necie?konkurencyjnego cenowo?jaki kolorek?

łożeczko super,trzymam kciuki za dostawę:)

ja się przez jakiś czas zastanawiałam, co by sprzedać xa i kupić xmove, bo kusił przekładaną spacerówką, ale zostaję przy swoim, sprawdził mi się w każdych warunkach, przed końcem gwarancji oddałam do serwisu, żeby mi naprawili wszystkie pierdołki i ewentualnie tylko nową tapicerkę do spacerówki dokupię, gondolę mam w super stanie, bo Ola jeździła w niej zaledwie ze 4 miesiące, a potem były upały i bunt... fotelik chcę z bazą, pewnie będzie to cybex aton2, chociaż kusi mnie aton3, ale cenowo masakrycznie... jutro jadę do superpharm po pampki i tusz w promocji, obok mam smyka megastore, wskoczę i pooglądam foteliki, jest ich tam mnóstwo (kupować raczej będę dopiero jak do teściów pojedziemy, bo tam jest sklep, gdzie mamy zniżkę jeszcze z czasów kupna wózka i fotelika dla Oli)

ja też kupuję x mova i fotelik maxi cosi chyba city?znalazłaś coś ciekawego w necie?konkurencyjnego cenowo?jaki kolorek?

łożeczko super,trzymam kciuki za dostawę:)

X-move kupuje kolor terra ten z futerkiem odsuwanym :) i najtaniej znalazlam 2358 zl zestaw gondola plus spacerowka w zestawie ze spiworkiem. Mam u siebie w kielcach hurtownie gdzie sprzedaja x-landery i pan powiedzial zebym znalazla najtansza oferte w internecie a on da mi jeszcze nizsza cene :) i bede miala przynajmniej z autoryzowanego sklepu wiec w razie jakiejs usterki przyjezdzaja po wozek i w ciagu chyba dwoch czy trzech dni naprawiaja albo wymieniaja na nowy :) to sa plusy kupowania stacjonarnie. Z fotelikiem to samo... Mam znalesc najtaniej i pan dostosuje cene w hurtowni :) ale tu mam maly dylemat. Mialam kupowac cabrio fixa ale po wczorajszej prezentacji widze w nim duzo minusow. Pebble ma fajne pasy ktore "same" wyslakuja jak sie odpina wiec mozna to zrobic jedna reka, otulaczki na pasy siedza na ramionach a w cabriofix lataja po calych pasach i chronia brzuszek np a nie ramiona :p daszek jest chowany za fajna silikonowa oslonka (latwiej wyjmowany, mozna jedna reka), ta taka poduszeczka przy glowce praktyczniejsza. Wystarcza dla wiekszego dziecka. I pasy sa regulowane jak tylko chcemy, ruchome, cabrio fix ma tylko dwa stopnie regulacji. Kolor jeszcze nie wiem ale chyba wezme zwykly czarny ;) bede patrzec na uniwersalnosc. Podobaja mi sie jasne ale potem bedzie caly w marchewce pewnie ;P

A ja w kwestii wózka mam jedną wątpliwość i liczę na radę doświadczonych mam :-) Nasze dzieci gdzieś dopiero grudzień/styczeń będą siadać, będą już spore + do tego gruby zimowy kombinezon więc połowa gondoli dostępnych na rynku tego nie pomieści. Woziłyście niesiedzące jeszcze dzieci w spacerówkach? Pytam bo moja koleżanka miała właśnie taki problem ze swoją córą, że mała już wyrosła z gondoli a nie siedziała sama.

Aaaa i tak przy okazji czy ktoś może mi doradzić udany prezent dla 3-letniej chrześnicy? Czy maty wodne do rysowania się sprawdzają?

malgorzata- ja mialam przy Jasiu xa i byłam zachwycona,potem kupilam Zuzi,nowszy model i inny kolor i wiem że wózki są super.x móve kusi mnie strasznie ta przekladana spacerówką i nowością:)

ja na początku też chciałam z bazą,samochód mam dostosowany ale jednak kupie ten pierwszy fotelik bez bazy być moze nastepny z bazą,głownie przez cenę.

widziałam i prowadziłam ten z futerkiem:-p:-p:-p:-p:-p pierwszy raz taki wózeczek widziałam kolorystycznie.My skłaniamy się ku pomarańczowemu lub fioletowemu jeśli potwierdzi się że czekamy na dziewczynkę;-) Niestety w sklepie w Białym spacerówka z gondolą o 2400 i 450 fotelik,w internecie cały zestaw(z fotelikiem maxi cosi) znalazłam za niecałe 2000 wiec jest różnica,tymbardziej że za 2 lata sprzedam pewnie za połowe ceny.

Hobbit u mnie Krzys i Jaś są z lipca i 6 miesięczne jeździły na pól siedząco w śpiworku,sami sie podciągali by widzieć,mało ktore leży na płasko w tym wieku chyba że spi:)

Moja Zuza uwielbia drewniane klocki,puzzle i wszystko co można łączyć,budować i rozwalać potem:) Dużo maluje,uwielbia swój stoliczek edukacyjny do malowania.Zabawki wodne całkowicie sie nam nie sprawdzają.

Ostatnia edycja:
moje dziecie też na pół-leżąco jeździło. Myślę że półroczne dziecko możesz do spacerówki przesiąść tylko koniecznie z rozkładaniem na płasko. Takie dziecko lubi usnąć na spacerze. Mojemu wystarczało 5 minut i spał :sorry:

reklama
A ja w kwestii wózka mam jedną wątpliwość i liczę na radę doświadczonych mam :-) Nasze dzieci gdzieś dopiero grudzień/styczeń będą siadać, będą już spore + do tego gruby zimowy kombinezon więc połowa gondoli dostępnych na rynku tego nie pomieści. Woziłyście niesiedzące jeszcze dzieci w spacerówkach? Pytam bo moja koleżanka miała właśnie taki problem ze swoją córą, że mała już wyrosła z gondoli a nie siedziała sama.

Aaaa i tak przy okazji czy ktoś może mi doradzić udany prezent dla 3-letniej chrześnicy? Czy maty wodne do rysowania się sprawdzają?
Moja wyrosła z gondoli jak miała 4 miesiące, mała gondola szybko rosnące dziecko hehe, akurat koniec lutego był i mało spacerów z powodu sporego mrozu, ale jak już to woziłam ją w spacerówce rozłożone oparcie na płasko, przodem do kierującego i śpiworek żeby pod budką nie podwiewało. Jak miała 6 miesięcy i 2 tygodnie sama siadała, nie było mowy o pozycji półleżącej - no chyba, że spała to musiała mieć płasko bo spała na brzuchu tylko.

Co do prezentu dużo zależy od zainteresowań dziecka i budżetu. Jak dla chrześnicy to polecam klocki clics.
CLICS 400 RollerBox Glitter Klocki przedszkolaka 4 (4057308315) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ten zestaw jest super, tylko poszukaj lepszej ceny - ja mam ustawione sortowanie od najwyższej.
Moja córka buduje z nich wszystko, prawie codziennie są w użyciu. Raz są zbroją żołnierską, czasami sukienką, meblami dla lalek, wczoraj zostały stołem weterynaryjnym.

Ostatnia edycja:
Do góry