reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Mi się też wydaje że bez wózka ciężko.

Jagódka o do kąpania to w lecie pewnie też bym kąpała codziennie, dorosły człowiek prysznic jak ma możliwość to się stara parę razy dziennie wziąć w upały, a później się zobaczy :)

Ja zakładam ze chciałabym kąpać codziennie. Raz, ze to dla malenstwa ogromna frajda, a dwa ze wyrabia sie rutynę, ktora bardzo pomaga w wychowywaniu dziecka.
No ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.

Szmaragd, podpinam sie pod to co radzą dziewczyny. Tablica, gumtree - wierze ze do lipca cos znajdziesz.

Szmaragd - nic mądrzejszego niż dziewczyny piszą nie wymyślę :zawstydzona/y: ja wprawdzie nie miałam chusty, więc nie wiem, czy da się z nią bez wózka obyć, ale łatwo chyba by nie było :-( Niestety wózek mam jeden, więc pomóc nie mogę, za to będę miała do oddania wanienkę, ale nie wiem czy by ci się przydała. W razie czego pisz na prv :-)

Jagódka - może ja za dużo tej parafiny lałam, ale cała wanna była w parafinie i czyszczenie tego doprowadzało mnie do szału - ja używałam jak N. miała 2 -3 lata, więc sobie darowałam :-) Jak poszłam po Balneum do apteki to mnie cena zwaliła z nóg :rofl2: ale duża butelka starczyła na pół roku, albo lepiej.
Żyłam w przkonaniu, że wszyscy Sudokremu używają :laugh2: na oddziale sudokrem, w sr sudokrem, w przychodni sudokrem, znajome sudokrem, to się nawet nie zastanawiałam nad innym specyfikiem :sorry:Kiedyś N. się dorwała i zdjadła ten sudokrem :eek: potem w kupie białe plamki były :-p dobrze, że się jej nic nie stało :sorry:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zobacz załącznik 615405Zobacz załącznik 615406Zobacz załącznik 615407Zobacz załącznik 615408Zobacz załącznik 615409

Ostatnie zdjecie! Cudowny ciuszek i czapa!

ja w upały czasami kąpałam Olę kilka razy dziennie... jak widziałam, że się poci okropnie, szłam ją może nie tyle wykąpać, ile opłukać i schłodzić

Też tak myślę że przy większych upałach warto częściej kąpać maleństwo za to w zimie chyba co dwa dni by spokojnie wystarczyło przynajmniej tak ja będę robić.

Witam wszystkie mamy obecne i przyszłe.:-)
Jakiś czas temu zapisałam się do grona lipcówek 2014, ale niestety nie starczyło mi zapału aby udzielać się na bieżąco.
Obecnie mogę potwierdzić 23 Tydz i Adasia.Zauważyłam,że to dość popularne imię:-)
W związku z tym muszę przygotować miejsce w szafie na męskie ubranka. Ponieważ wszystko po 2,5 letnie córce gromadziłam dla kolejnego dziecka , jest tego dość dużo.
Niektóre z Was mają starsze dzieci więc może będziecie zainteresowane...
Pozwolę sobie podać linki do aukcji z ubrankami ( na początek 1,5-2 lata)
Zestaw dla dziewczynki, 86-92, WIOSNA-LATO, 41 szt (4064833320) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Zestaw dla dziewczynki, 86-92, WIOSNA-LATO, 45 szt (4065752534) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pozdrawiam i życzę spokojnego oczekiwania na maluszki

My kąpaliśmy codziennie :tak: I teraz też nie zamierzamy z tego rezygnować :tak: Wiem jedno - gąbki na dno wanienki nie kupuję - u nas się nie sprawdziła :no:

reklama
A u nas się sprawdziła, nic się z nią nie działo i mam zamiar kupić drugą. Nie używaliśmy jej długo, zawsze była suszona. Bardzo pomagała przy pierwszych kąpielach

Do góry