reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

GiB, ale to też jest kosmetyk apteczny dla atopowców - nie dla wszystkich dzieci, tak jak napisałaś - z zalecenia lekarza.

reklama
Dziewczyny a czy pokrowiec na przewijak sie przydaje czy raczej nie ma sensu?

przydaje się, przewijaki są zimne. Pokrowiec zdejmiesz i upierzesz, ale warto miec kilka, bo dziudziuś szybko potrafi zabrudzić.

dziewczyny, mam pytanie: pożyczyłam fotelik siostrze M i nie mam pewności, jak on jest eksploatowany, stłuczki nie mieli, ale czy gdzieś się nie wala po garażach, czy w zimie nie był schowany gdzieś w nieogrzewanym miejscu, a w lato w nagrzanym samochodzie nie zostawał to nie wiem...no i nie wiem, czy od nich odebrać swój i dokupić bazę, czy kupić nowy z bazą, pewnie albo taki sam, albo jeden model "'świeższy"... skłaniam się ku nowemu, tylko kurczę prawie 1000zl które można przeznaczyć na coś innego,,,,

musisz chyba zdecydować sama.
No i to utwierdza mnie w przekonaniu, żeby takich rzeczy nie pożyczać. Wolę odsprzedać i mieć święty spokój, a nie że potem trzeba się wkurzać, że oddane w stanie 'krystycznym'.

Małgorzatkar jak masz wątpliwości to kup nowy.

Jako, że dla Małego wszystko mam kupiłam sobie buty i torebkę :rofl2::-D

Ja juz też wiem, ae sie nie pożycza takich rzeczy, swoja droga to muszę mieć teraz koniecznie z baza, ze względów organizacyjnych , a tamten nie miał bazy i nie wiem, czy ta, co teraz można dokupić, by pasowała. A oni nie dbają, bo dla nich fotelik to nie kwestia bezpieczeństwa tylko wymóg bez sensu i kolejny przepis, który trzeba niestety jakoś spełnić.... Sami jeżdżą bez pasów często, bobas w foteliku też pasy ma nie napięte, jeżdżą z adapterami od wózka przypietymi, a to przecież wpływa na montaż w aucie i na funkcjonalność....

Mam pieniądze na nowy, mąż na cenę 800zl powiedział spoko, więc pewnie kupimy. Pojadę do smyka megastore któregoś dnia pomacac i pogadać z panem sprzedawcą, podobno ci ze smykow są przeszkoleni w doborze, zobaczymy, co do mojego auta pasuje

Małgorzatkar - jeśli masz pieniądze to kup, szkoda się denerwować, dużo rzeczy masz pewnie po Oli, więc na czymś innym może ci się uda zaoszczędzić :tak: Swoją drogą fajni ludzie i bardzo rozgarnięci :dry:
Pokrowce na przewijak są fajne, bo cieplutkie, w ogóle przewijak to wielka dogodność zwłaszcza wygoda dla pleców :tak:
Jak N. się rodziła to nastała moda na emolienty, położna na szkole rodzenia poleciła nam Balneum Hermal - drogie cholerstwo, ale na bardzo długo wystarczyło, N. zawsze miała miękką skórę i pupa też ładnie wyglądała. Później nie pamiętam co stosowaliśmy. Parafina jest fajna ale strasznie brudzi niestety :baffled: Do tego mieliśmy chyba mydełko bambino, Sudocrem na pupę, a na zimę i brzydką pogodę krem Nivea. Jak jej się dużo później zrobiła taka szorstka, sucha skóra na policzkach kupiłam krem Balneum i załatwił sprawę. Mogę jeszcze z doświadczenia polecić oliwkę hipp z migdałów - świetny skład. A jak była większa to przeszliśmy na Ziaję - ale zaznaczam, że N. nie ma problemów ze skórą, jak coś zauważę niepokojącego to odstawiam dany kosmetyk i tyle.

Parafina stosowana tak, jak napisałam niczego nie brudzi. Przecież wtedy brudziłyby prawie wszystkie emolienty, bo większość na w składzie parafinie i to wysoko na liście składników, co oznacza, że jest jej bardzo dużo w danym kosmetyku. Balneum jest drogie, bo jest jednym z lepszych tego typu kosmetyków - właśnie przez mniejszą zawartość parafiny..

My nie stosowalismy emolientow. Jakieś próbki tylko ale też nie mieliśmy większych problemów ze skórą.
Potwierdzam żeby uważać na Johnsona bo uczula. Kiedyś była akcja próbek z tej firmy i jak spasowaly to można było kupić a jak nie to przynajmniej kasy w błoto się nie wyrzuciło.
My stosujemy Nivea ale polecam też Hipp. Babydream też jest świetne. I kosmetyki i pieluszki i chusteczki. :)

reklama
Są różne, niektóre dolewasz do wody, inne mają formę pianki - nanosi się ją wtedy na skórę, albo żelu tak jak żel pod prysznic.

Do góry