reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Mój mąż przyniósł ostatni z Rossmanna kartę Rossne, 3% zniżki na wszystkie produkty dla dzieci, z czasem jak się kupuje zniżka rośnie. Myślę, że warto się zarejestrować

reklama
Tusiaczku też się zarejestrowałam. 3 % to tyle co nic, w niektórych aptekach są tańsze kosmetyki niż w rossmannie. Poza tym w rossmannie nie kupię wszystkiego co mi potrzebne. Raczej zastanawiam się nad jakąś apteką, superpharmem albo kimś z allegro kto ma dużo rzeczy dzieciowych - w pierwszej ciąży tak właśnie zrobiłam, kupiłam drobiazgi szpitalno-apteczne u jednego sprzedawcy i wyszło tanio.

Ja tez kupowałam na Allegro przed porodem. Teraz patrzę sobie jakie sa ceny w doz i jesli cos bedzie w okazyjnie cenie to zamierzam zakupić.

Pytanie do dziewczyn, które używały podkładów hartmanna - jaki rozmiar był dobry? Bo widzę i midi i maxi?

ja mam już 9% :p a za 25 dni dostanę 10.
pieluszek i kosmetyków babydream nie używam, nie pasują mi wcale. pieluszki tylko pampersa, ewentualnie rozmiar 3 miałam z dady, 4 Olę uczuliły, a teraz 4 są za małe, a 5 za duże, więc znów pampersowe idą. chusteczki dla mnie najlepsze nivea, zielone pampersa to porażka, mokre strasznie, a białe niby fajne, ale ten pudrowy zapach doprowadzał mnie do szału, bleee. ale to każda sama musi przetestować i wybrać najlepsze.
ja niczym Oli pupy nie smarowałam, sudocremu dostałam dwie próbki i jeszcze ich nie zużyłam, znaczy wyrzuciłam, bo już za długo otwarte stały.

też nie używam pieluszek i kosmetyków z rossmanna - może dlatego, że u nas dopiero 2 lata temu się pojawił i jakoś już byłam przyzwyczajona do huggiesów. Na początku do kąpieli wlewałam niveę, ale pojechaliśmy na tydzień do mojej siostry i woda strasznie wysuszyła małemu skórę - pojawiły się takie suche place i lekarz zalecił nam oillan. Później, jak już skóra wróciła do normy i oillan się skończył, przeszliśmy na Linomag i Ziajkę. I te 2 ostatnie baaardzo sobie chwalę i polecam :-)

Dada mi przemakala. Jechałam na pampku sleep&play a teraz na Babydream. Tylko że my żadnych problemów skórnych nie mieliśmy. Ciekawe jak teraz. Na początku używałam pampkow premium przynajmniej do czasu aż kupy się uregulowaly.

Pozwolcie, ze przerwe Wam pupkowy temat i zapytam o materac. Myslicie, ze piankowy to szmelc i lepiej kupic np kokos-gryka? Duzo czytam o tych materacach i wszedzie inne opinie

reklama
Ja miałam kokos pianka gryka. ALE ostatnio przeczytałam jakiegoś posta na forum na temat robaków w gryce:szok: Podobno normalnie w gryce lęgną się jakieś białe larwy i wyłażą przez poszycie materaca:shocked2:. Także ja podziękuję i kupię kokos piankę kokos, albo coś podobnego

Do góry