reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

a miałaś jakiś wypadek samochodowy?

My mamy maxi cosi cabrio fix, dostaliśmy od siostry mojego A, muszę tylko nową tapicerkę kupić, bo ta jest sprana.

A wiesz czym rozni sie fix od normalnego cabrio? Ma baze? W ogole te bazy sa drogie? Tzn lolo 100 czy w gore?

reklama
Bierzcie pod uwagę to, że większość samochodów jednak jeszcze nie ma isofixu. Moja astra, która stara nie jest (2008r) nie ma tego systemu i odpada mi problem kupna bazy itd. będę zapinać jak do tej pory na pasy..

A wiesz czym rozni sie fix od normalnego cabrio? Ma baze? W ogole te bazy sa drogie? Tzn lolo 100 czy w gore?
bazę wpina się na fabrycznie zamontowane w samochodzie (prawie we wszystkich po 2003 roku, a w niektórych i wcześniej) zaczepy isofix, są to małe metalowe uszka, które łatwo wyczujesz wkładając rękę między siedlisko, a oparcie, często na oparciu w miejscu gdzie są jest mały okrągły znaczek. Na tylnej kanapie są 4 zaczepy - na 2 foteliki.
Do bazy wpinasz fotelik bez użycia pasów bezpieczeństwa, montaż i demontaż trwa sekundy, i jest bardzo mała szansa na błędne zamontowanie, podczas gdy pas może się skręcić, źle zostać zamontowany i fotelik nie spełni swojego zadania.

Isofixy często można domontować w serwisie.

cabrio fix od cabrio różni się tylko możliwością wpięcia w bazę. Bazę kupujesz osobno. Fotelik najtańszy allegro 450 zł + baza też ok 460 zł.
Zestawy od 1100 zł.

Ostatnia edycja:
Dodam jeszcze do fotelików, że każdy fotelik dla dziecka powinien być nowy lub ze sprawdzonego źródła - nie może być powypadkowy!
Podczas zderzenia mogą powstać mikropęknięcia, niewidoczne przy oglądaniu, ale przy kolejnym zdarzeniu może nie coś pęknąć.

Dzieki dziewczyny za informacje. :)
Zakodowałam sobie. Z mężem rano rozmawiałam, zanim uciekł do pracy :) będziemy jeszcze gadać :) na wszystkie rzeczy napewno zwrócę uwagę. :) :**

bazę wpina się na fabrycznie zamontowane w samochodzie (prawie we wszystkich po 2003 roku, a w niektórych i wcześniej) zaczepy isofix, są to małe metalowe uszka, które łatwo wyczujesz wkładając rękę między siedlisko, a oparcie, często na oparciu w miejscu gdzie są jest mały okrągły znaczek. Na tylnej kanapie są 4 zaczepy - na 2 foteliki.
Do bazy wpinasz fotelik bez użycia pasów bezpieczeństwa, montaż i demontaż trwa sekundy, i jest bardzo mała szansa na błędne zamontowanie, podczas gdy pas może się skręcić, źle zostać zamontowany i fotelik nie spełni swojego zadania.

Isofixy często można domontować w serwisie.

cabrio fix od cabrio różni się tylko możliwością wpięcia w bazę. Bazę kupujesz osobno. Fotelik najtańszy allegro 450 zł + baza też ok 460 zł.
Zestawy od 1100 zł.

nawet nie trzeba montować w serwisie. Zamawiasz z katalogu ten isofix, a mąż bierze śrubokręt i w domu przykręca w odpowiednie miejsce. Żadna filozofia. Tylko trzeba wcześniej przeczytać czy do danego auta w ogóle można taki isofix domówić.

reklama
sokoja może może, wszystko zależy od poziomu majsterkowania męża :-D:-D

ja miałam isofixy zupełnie dorobione, bo fabrycznie nie były przewidziane, a lubiłam tamten samochód :-D

Do góry