reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Emily_Emu a kupowałaś ten kocyk w jakimś znanym sklepie? Kurczę strasznie mi sie podoba!! Jest taki fajny. :) super! :*

Minisia Twoje zakupy naprawdę udane!! Super!! :*

Jagódka śliczny komplecik.

Ja jeszcze nie zaczęłam kupować.. :) poczekam jeszcze troche :)

reklama
makota jeżeli jest nowy i tańszy niż w necie to super :D Ale sprawdzałaś jego wagę? W sensie podnosiłaś wcześniej lub sprawdzałaś w necie? Aby się nie okazał bardzo ciężki

Caly czas mowimy o foteliku? ;) obejrze go jak wyjde ze szpitala. Wozka jeszcze nie mam i nie mam pomyslu na wozek :/

Makota cały czas o foteliku :D Ja już swoją wycieczkę zrobiłam po sklepach. Rozmawiałam ze sprzedawcami. Ogólnie przyjmują że 0-13kg wystarcza do ok 9-go m-ca chyba, że dziecko jest drobne to wystarczy do roku może kawałek dłużej. A tak to w wielu sklepach masz różne modele maxi -cosi, różne wykończenie i ciężar...

Makota, maxi cosi pasuje do większości wózków, jak będziesz kupowałam wózek, to po prostu musisz pytać o adaptery i dokupić. i Gosia dobrze mówi, sprawdź wagę fotelika, niektóre są tak ciężkie, że jak włożysz koło 6kg dziecka, idzie się pochlastać, żeby przenieść kawąłek

ubranka prześliczne, kocyk wydaje się barrrrdzo mięciutki i przytulny, sama bym się chętnie takim okryła :tak::-D

co do fotelika to macie zamiar kupić taki dla maleństwa czy na początku używać tego nosidełka, które jest w komplecie w wózkach 3w1?

my w sumie nie wiemy ale to nosidełko i tak jest w zestawie i tak więc może by z niego korzystać a potem chyba kupimy fotelik 9-36 Graco.

My kupujemy ten wozek 3w1 i będziemy używać tego nosidełka/fotelika 0-13kg co jest w zestawie. A jak smerfik urośnie to kupimy inne. :)

Przecież te z zestawu też są porządne, te foteliki ;). Ostatnio byliśmy z mężem i sprswdzalismy takie wozki, były bez zastrzeżeń.

reklama
Blue każdy zwraca uwagę na cosik innego. Ogólnie uważa się, że foteliki z zestawów są mniej bezpiecznie i nie mają testów. Ja miałam chicco od znajomych, które też cieńko wypada a moje dziecko jest całe i było bezpieczne. Także kto co woli. Teraz biorę też pod uwagę ciężar fotelika ponieważ Bartol to była klucha a mi się zapowiada częste podróżowanie.Z tego co sprawdzałam- tak dla porównania- najlżejszy maxi-cosi to 2,7kg a najcięższy graco to 4,1kg.

Do góry