reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy lipcowek

Emily_Emu a kupowałaś ten kocyk w jakimś znanym sklepie? Kurczę strasznie mi sie podoba!! Jest taki fajny. :) super! :*

Minisia Twoje zakupy naprawdę udane!! Super!! :*

Jagódka śliczny komplecik.

Ja jeszcze nie zaczęłam kupować.. :) poczekam jeszcze troche :)

reklama
makota jeżeli jest nowy i tańszy niż w necie to super :D Ale sprawdzałaś jego wagę? W sensie podnosiłaś wcześniej lub sprawdzałaś w necie? Aby się nie okazał bardzo ciężki

Caly czas mowimy o foteliku? ;) obejrze go jak wyjde ze szpitala. Wozka jeszcze nie mam i nie mam pomyslu na wozek :/

Makota cały czas o foteliku :D Ja już swoją wycieczkę zrobiłam po sklepach. Rozmawiałam ze sprzedawcami. Ogólnie przyjmują że 0-13kg wystarcza do ok 9-go m-ca chyba, że dziecko jest drobne to wystarczy do roku może kawałek dłużej. A tak to w wielu sklepach masz różne modele maxi -cosi, różne wykończenie i ciężar...

Makota, maxi cosi pasuje do większości wózków, jak będziesz kupowałam wózek, to po prostu musisz pytać o adaptery i dokupić. i Gosia dobrze mówi, sprawdź wagę fotelika, niektóre są tak ciężkie, że jak włożysz koło 6kg dziecka, idzie się pochlastać, żeby przenieść kawąłek

ubranka prześliczne, kocyk wydaje się barrrrdzo mięciutki i przytulny, sama bym się chętnie takim okryła :tak::-D

co do fotelika to macie zamiar kupić taki dla maleństwa czy na początku używać tego nosidełka, które jest w komplecie w wózkach 3w1?

my w sumie nie wiemy ale to nosidełko i tak jest w zestawie i tak więc może by z niego korzystać a potem chyba kupimy fotelik 9-36 Graco.

My kupujemy ten wozek 3w1 i będziemy używać tego nosidełka/fotelika 0-13kg co jest w zestawie. A jak smerfik urośnie to kupimy inne. :)

Przecież te z zestawu też są porządne, te foteliki ;). Ostatnio byliśmy z mężem i sprswdzalismy takie wozki, były bez zastrzeżeń.

reklama
Blue każdy zwraca uwagę na cosik innego. Ogólnie uważa się, że foteliki z zestawów są mniej bezpiecznie i nie mają testów. Ja miałam chicco od znajomych, które też cieńko wypada a moje dziecko jest całe i było bezpieczne. Także kto co woli. Teraz biorę też pod uwagę ciężar fotelika ponieważ Bartol to była klucha a mi się zapowiada częste podróżowanie.Z tego co sprawdzałam- tak dla porównania- najlżejszy maxi-cosi to 2,7kg a najcięższy graco to 4,1kg.

Do góry