reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Makota no z TAKIM ptakiem to raczej tak:rofl2: Hehheh. Mam miejsce, ale zastanawiam się po co? Nie wiem czy uda nam się jeszcze kiedyś zajść w ciażę (chciałabym jeszcze jedno dziecko, ale patrzę na to realnie i wiem, że praktycznie mamy bardzo nikłe szanse), ale jaką mam gwarancję, że będzie dziewczynka i że urodzi się latem (jeśli nie, wtedy wszystkie kurteczki i buciki będą do bani). Jeśli Adam będzie ostatnim dzieckiem to kompletnie nie ma sensu przechowywanie tego. Oddać? Trochę mi szkoda, bo to kupa kasy.. A w bliższej rodzinie nie mam małych dzieci, więc musiałabym rozdać znajomym. Mi nikt nic nie dawał, więc naprawdę sporo pieniędzy utopiłam.. Ubrania w większości są nie zniszczone. Pogadam z mężem i może część sprzedam, szczególnie buty, kurtki i typowo dziewczęce ubrania. Jakbym sprzedawała to dam znać również tutaj, zawsze to lepiej komuś, kogo się zna;-)

reklama
Makota no z TAKIM ptakiem to raczej tak:rofl2: Hehheh. Mam miejsce, ale zastanawiam się po co? Nie wiem czy uda nam się jeszcze kiedyś zajść w ciażę (chciałabym jeszcze jedno dziecko, ale patrzę na to realnie i wiem, że praktycznie mamy bardzo nikłe szanse), ale jaką mam gwarancję, że będzie dziewczynka i że urodzi się latem (jeśli nie, wtedy wszystkie kurteczki i buciki będą do bani). Jeśli Adam będzie ostatnim dzieckiem to kompletnie nie ma sensu przechowywanie tego. Oddać? Trochę mi szkoda, bo to kupa kasy.. A w bliższej rodzinie nie mam małych dzieci, więc musiałabym rozdać znajomym. Mi nikt nic nie dawał, więc naprawdę sporo pieniędzy utopiłam.. Ubrania w większości są nie zniszczone. Pogadam z mężem i może część sprzedam, szczególnie buty, kurtki i typowo dziewczęce ubrania. Jakbym sprzedawała to dam znać również tutaj, zawsze to lepiej komuś, kogo się zna;-)

jeżeli z góry założyłaś sprzedaż, to na co czekasz? :sorry2:
wiadomo, że lepiej na tym zarobić, ale ja np. nie mam miejsca na składowanie. gdybym nie dała rady sprzedać to bym to oddała, albo wywiozła do mamy

Gosia i Bartek - podesłałabyś link do użytkownika a Allegro? Fajna ta piżamka - ja mam szlafrok za gruby na lipiec więc by mi się przydał taki :tak:

A ja kupiłam tą poduchę SUPERMAMI i jest BOSKA :-D mój mąż się do nie dosadził w 3 sek :-D a córka cały czas by się nią bawiła :tak: zwija w kokonik, kładzie swoją lakę i ją karmi :-D Śpi się bardzo wygodnie, miękką to bym ją nie nazwała, a ja właśnie takie nabite lubię :tak: a do niej dostałam gratis wałeczek dla dziecka - notabene też od razu N. się do niego dorwała :tak:
Poduszka kojec dla kobiet w ciąży i do karmienia (3957507696) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Byłam w h&m i smyku, kupiłam legginsy, już mam je na tyłku, wydają się porządne:tak:, a w smyku poduszkę-rogala, ale nie motherhood, tylko tańszą za 110zł, bo ta pierwsza była za 170:sorry2: Także dostałam kaskę na imieniny i już ją częściowo spożytkowałam. Marzę o nocy z tą poduszką:-D

Makota, nie założyłam z góry, taki pomysł mi do głowy wpadł, po prostu się zastanawiam, czy jest sens trzymania tych ubranek. Muszę się rozmówić z mężem co on na to.

Jagódka - ja też po córce mam wszystkiego dużo, częściowo pooddawałam, ale strych rodziców i tak zawalony. Ja czekam jeszcze na płeć, jak będzie dziewczynka to luz :-) a jak chłopczyk to i tak to wszystko zostawię, bo mam młodszą siostrę i siostry cioteczne to się im przydadzą te rzeczy. Ja sama sporo rzeczy dostałam od mojej przyjaciółki z uk nowych, a jak N. miała 1,5 roku i zaczęłam pracować to od szefowej i jej koleżanki też choć już używane to i tak super :tak:

Gosia i Bartek super te koszulki, chyba też się skuszę!

A gdzie zamawiacie/kupujecie leginsy? warto poszperać w h&m? ja tam strasznie nie lubię chodzić...

Warto! Widzę o całym dniu, że będą zupełnie inne niż te kupione przez neta. Też nie cierpię h&m, ale wielkiego wyboru nie mamy.
Mąż się ze mną zgodził co do ubrań i wyjął mi te najmniejsze ze strychu (pierwszy rok życia Klaudii).. O matulu zapomniałam, że tyle tego jest:szok: Tylko jakieś 30-40% jest neutralnych i nadaje się też na chłopca. A im Klaudia starsza, tym gorzej..
DSC_0729.jpgDSC_0731.jpg
Perwsza kupka to uniwersalne, a druga to dziewczęce..

Załączniki

• DSC_0729.jpg
    DSC_0729.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC_0731.jpg
    DSC_0731.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
łoooo jagódka to Ci się nazbierało! ja póki co to rozpakowałam te najmniejsze i też trochę tego jest. Reszta w workach próżniowych :-)
I co? będziesz sprzedawała?

Do góry