reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy lipcowek

a jak to jest z noszeniem majtek po porodzie? kupiłam te siateczkowe ale słyszałam, że ich też się czepiają, że się nosi. Nosz ale jak niby bez majtek latać? to niby do czego przymocować te gigantyczne podpaski? :confused:

reklama
Drogie Malgorzaty ;) jak wietrze, to podkladam sobie pod tylek ten duzy podklad i poprostu leze bez majtek, a jak chce wstac do dziecka to pod koldra ubiera majtki? To musi byc okrutnie krempujace... :baffled: mocno leci po porodzie? Mocniej niz podczas miesiaczki? Nie wiem do czego to porownac

makota ja doświadczenia nie mam ale z opowieści słyszałam, że leci dużo mocniej niż podczas @ :baffled:

no własnie, jak sobie leżę to mogę być bez majtek, tylko z podkładem na łóżko ale jak chce wstać to mam pod kołdrą majstrować, majtki zakładać, i wsadzać za każdym razem tą podpaskę wielkości książki telefonicznej jak np wstaję do dziecka lub idę do wc ? :confused:

matko boska, aż śmiać mi się chce, do czego do dochodzi, żeby w tajemnicy majtki nosić bo inaczej się ktoś będzie czepiał, hehe

:-D:-D:-D:-D:-D ale się uśmiałam, jakoś tak zabawnie to wszystko brzmi. Serio, taka głupawka :happy2: Podpaska wielkości książki telefonicznej, tajniackie chodzenie w majtkach i wietrzenie krocza = to brzmi wszystko jak u monty pythona! Będzie niezła jazda w szpitalu. Bo ja nie wiem jak mogłabym np. w trakcie @ leżeć nagusia i na podkładzie, żeby na niego ciekło. To się ja cała uciapram i całe łóżko jeszcze przy okazji. A wyobrażam sobie, że sił wiele nie będę miała, żeby ogarniać temat przebieranek. Jakim cudem kobiety dają sobie z tym radę...

Makota, leci na maksa. Nawet nie ma co tego porównywać do miesiaczki. Przez pierwsze dni leci non stop, nawet podczas leżenia a podczas ruchu to juz w ogole masakra. Na szczescie po kilku dniach leci mniej.

Po sn tez sie lezy plackiem. Ja musialam lezec 4h. Pozniej przychodzi siostra i zaczyna sie pionizacja. Siad, siad ze spuszczonymi nogami powolne wstanie, wizyta w toalecie, jak dasz rade to prysznic w asyscie. Na lozku podklad i bez majtek jak wstajesz to gigantyczna podpaska, naciagasz majty i idziesz. Na sali wszyscy tak robia. To juz nie krepuje po pierwszych obchodach gdzie kilku lekarzy i pelegniarek zaglada Ci w krocze to ci wszystko jedno...

Makota leci dużo jak piszą dziewczyny... Fatalne uczucie:/ Przy każdym ruchu jest najgorzej. A co do krępowania się to wierzcie mi dziewczyny, że teraz wydaje się wszystko takie krępujące, ale przy porodzie i po porodzie to wszystko jedno...

reklama
Po cesarce nie ma problemu he bo zanim zejdzie znieczulenie to juz pielęgniarka obsłuży he wymieni podkład, a później to wszystko jedno, ja miałam łazienkę w sali wiec po prostu brałam ten podkład podtrzymywałam i szlam ;) w pierwszy dzień obficie leci , także te male podkłady i majty się nie przydały.

Piszecie dziewczyny ze lekarze oglądają na obchodach mi nikt nic nie oglądał. w pierwszy dzień tylko sprawdzała dno macicy (bolesne) i to jak się obkurcza i czy są odchody poporodowe.

Tak jak pisze Venus po porodzie będzie wam wszystko jedno he trzeba się przyzwyczaić .

Do góry