reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
taaaa, obchody i oględziny są "najfajniejsze" :baffled:, ale tak jak dziewczyny pisały potem jest już wszystko jedno, byleby się dobrze oczyszczało, szybko goiło i siup do domku :tak:

Jakoś nie wspominam źle tego wietrzenia. I nie leżałam tylko na podkładzie, miałam podkład + tą podpaskę, więc jak wstawałam do dziecka czy do wc to nie zostawiałam na łóżku czerwonej plamy. A nie trzeba trzymać tej podpaski ręką - można opanować krok gejszy ;-):-D

Drogie Malgorzaty ;) jak wietrze, to podkladam sobie pod tylek ten duzy podklad i poprostu leze bez majtek, a jak chce wstac do dziecka to pod koldra ubiera majtki? To musi byc okrutnie krempujace... :baffled: mocno leci po porodzie? Mocniej niz podczas miesiaczki? Nie wiem do czego to porownac

O dżizas, to u mnie jakoś bardziej cywilizowanie, bo tylko na wkładki laktacyjne fukają, a wszystkie chodzą normalnie w siatkowych majtkach z podkładami. Po porodzie jak się przetoczyłam na łóżko z podkładem (tym prześcieradłem), to leżałam 6h, ale chyba dały mi ten ligninowy podkład-podpaskę, bo potem mnie pionizowały, to nie ciekło mi po nogach, a pamiętam dziewczynę, która wstała i chlusnęło z niej krwią:baffled: Potem toaleta, prysznic - pierwsze sikanie po porodzie kazały załatwić pod prysznicem i już na tyłek podkład i majtki siatkowe i tak codziennie. Przy obchodzie nikt mi nigdzie między nogi nie zaglądał, pytali czy był stolec, czy odchody poporodowe są i czy nie mają nieprzyjemnego zapachu. Brzuch macali każdej:tak:, żeby sprawdzić czy macica się obkurcza.

Jakoś nie wspominam źle tego wietrzenia. I nie leżałam tylko na podkładzie, miałam podkład + tą podpaskę, więc jak wstawałam do dziecka czy do wc to nie zostawiałam na łóżku czerwonej plamy. A nie trzeba trzymać tej podpaski ręką - można opanować krok gejszy ;-):-D

Gejsza:-D i tak tak chodziłam, bo miałam wrażenie, że mi podkład zaraz wypadnie i wszystkie drobiły jak gejsze:-D

Kurcze dziewczyny jak Wy to opowiadacie to sie takie zabawne wydaje ;p aż trudno uwierzyć że poród taki straszny a poźniej kobieta to wszystko elegancko opanowuje ;p

Ja po ccmiałam w sumie niezbyt intensywne krwawienia, ale do miesiączki nie ma co porównywać.
Najlepiej jak Doti pisze, duży podkład + duża podpaska poporodowa.Nie brudzi się wtedy tak bardzo. Ja nie miałam zmian w kroczu więc chodziłam w majtkach ciągle.

Sprawdzają macicę i to nie jest fajne zwłaszcza ze świeżą raną na brzuchu. Dlatego trzeba jak najszybciej do domu wracać i tu już luzik.

A najlepsze na na oddziale są te akwaria dla dzieci, jejku jak ja takie chciałam mieć w domu :tak:
jakby ktoś zrobił wypożyczalnię takich przy wyjściu ze szpitala to byłby dobry biznes :-D

Ja po cc , dużych krwawienia nie miałam długo, na początku więcej.i miałam tę podpaski samoloty i majtki siatkowe Ale nie pamiętam żeby mi ktoś sprawdzał macice, krocze czy coś, chyba że polozna luknela gdy wyciagala cewnik

reklama
Serio musiałyście się ukrywać z majtkami? Czemu?

A do mnie non stop lekarze "pani pokaże krocze bo nacinana" a ja wiecznie odpowiadałam, że NIE byłam nacinana ani NIE popękałam... to oni:
"niemożliwe, pokazać..."
"jak nie? Pokazać..."
"niiie...????? Pokazać"

No kurde!

Ale faktycznie zabawne to jest z tym kroczem dziewczyny :-D

Do góry