reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
ja mam 3 kocyki i myślałam jeszcze o takim całym bawełnianym, ale o dziwo drogie są:confused: no i chodzi za mną ten minky, który któraś kupiła ostatnio na allegro, nie potrzebuję kolejnego, ale jest taki śliczny...

ja kupilam, jeszcze nie pralam, ale bardzo fajny sie wydaje :cool2:

na allegro napisali, że prać w 30 st i wirowanie na 800 obrotów max

a te rożki to rzeczywiście przydatne, zwłaszcza latem? bo ja wolałabym tulić bobasa bez dodatkowych barier, innym to może lepiej w tym dawać, ale po coś jeszcze się przyda? do spania?

PS w końcu kupiliśmy fotelik, jednak cabrio fix, ale w akpolu mają promocję 429 zł, model/kolor 2014, chciałam niebieski, ale jest czarny z ozdobną lamówką, ważne, że nie różowy;-)

gdzie kupilas fotelik? w necie? bo nie wiem co to akpol :no:

Ostatnia edycja:
dzieki za odp w temacie recznikow:)

w smyku jest promocja do -35 %na produkty babyono,moze ktoras jeszce nie zrobila zakupow:)

szorstkie ręczniki można spróbować wyprasować, powinny zmięknąć trochę, a jak nie, to pozostaje ostatnia deska ratunku: płyn do płukania...

a mnie się te kolorowe minky nie podobają, ale ja dziwna jestem :p

u nas rożek był przede wszystkim do spania na początku, jest jakaś teoria że dziecko owinięte takim rożkiem czuje się bezpieczniejsze,ma "ciasno" jak w brzuchu mamy, a drugie to jak dziecko ulewa to fajnie jest położyć dziecko trochę bokiem i można wtedy pod rożek podłożyć coś, poprawcie mnie jeśli się mylę

dziewczyny przepraszam że się wtrące ale podczytuje wasz wątek i właśnie też miałam ten problem z ręcznikami, nowe były mięciutkie ale po pierwszym praniu zrobiły się szorstkie i czytalam troche w necie i okazało się że właśnie płyn do płukania wbrew pozorom sprawia że ręczniki są szorstkie. Pisało że po praniu powinno się je przynajmniej 2 razy wypłukać żeby pozbyć się wszystkich chemikaliów sklejających włoski, przed rozwieszeniem porządnie strzepnąć. Ja dodatkowo wyprałam wszystko jeszcze raz w mleczku do prania lovela (te saszetki co niekiedy darmowe dają) i powiem wam, że znowu są super

Ja z rożka w jego typowej funkcji otulacza planuję korzystać tylko na początku. A później wszyscy mówią, że one świetnie się sprawdzają właśnie jako kołderki albo na dwór na trawę żeby położyć. Ja sobie kupiłam zielony rożek sama, bo mi się strasznie spodobał i trzy jeszcze dostałam w spadku.

A dziecko wyobrażam sobie, że się przytula bez barier dodatkowych. Ale to wyjdzie w praniu, bo nie wiem jak w szpitalu.

Wyplukalam reczniki i kocyki w jelpie. Czekam az wyschna. Wyprasuje i zdam relacje, ale wydaje mi sie, ze to pomoglo...

reklama
Do góry