reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
ja mam 3 kocyki i myślałam jeszcze o takim całym bawełnianym, ale o dziwo drogie są:confused: no i chodzi za mną ten minky, który któraś kupiła ostatnio na allegro, nie potrzebuję kolejnego, ale jest taki śliczny...

ja kupilam, jeszcze nie pralam, ale bardzo fajny sie wydaje :cool2:

na allegro napisali, że prać w 30 st i wirowanie na 800 obrotów max

a te rożki to rzeczywiście przydatne, zwłaszcza latem? bo ja wolałabym tulić bobasa bez dodatkowych barier, innym to może lepiej w tym dawać, ale po coś jeszcze się przyda? do spania?

PS w końcu kupiliśmy fotelik, jednak cabrio fix, ale w akpolu mają promocję 429 zł, model/kolor 2014, chciałam niebieski, ale jest czarny z ozdobną lamówką, ważne, że nie różowy;-)

gdzie kupilas fotelik? w necie? bo nie wiem co to akpol :no:

Ostatnia edycja:
dzieki za odp w temacie recznikow:)

w smyku jest promocja do -35 %na produkty babyono,moze ktoras jeszce nie zrobila zakupow:)

szorstkie ręczniki można spróbować wyprasować, powinny zmięknąć trochę, a jak nie, to pozostaje ostatnia deska ratunku: płyn do płukania...

a mnie się te kolorowe minky nie podobają, ale ja dziwna jestem :p

u nas rożek był przede wszystkim do spania na początku, jest jakaś teoria że dziecko owinięte takim rożkiem czuje się bezpieczniejsze,ma "ciasno" jak w brzuchu mamy, a drugie to jak dziecko ulewa to fajnie jest położyć dziecko trochę bokiem i można wtedy pod rożek podłożyć coś, poprawcie mnie jeśli się mylę

dziewczyny przepraszam że się wtrące ale podczytuje wasz wątek i właśnie też miałam ten problem z ręcznikami, nowe były mięciutkie ale po pierwszym praniu zrobiły się szorstkie i czytalam troche w necie i okazało się że właśnie płyn do płukania wbrew pozorom sprawia że ręczniki są szorstkie. Pisało że po praniu powinno się je przynajmniej 2 razy wypłukać żeby pozbyć się wszystkich chemikaliów sklejających włoski, przed rozwieszeniem porządnie strzepnąć. Ja dodatkowo wyprałam wszystko jeszcze raz w mleczku do prania lovela (te saszetki co niekiedy darmowe dają) i powiem wam, że znowu są super

Ja z rożka w jego typowej funkcji otulacza planuję korzystać tylko na początku. A później wszyscy mówią, że one świetnie się sprawdzają właśnie jako kołderki albo na dwór na trawę żeby położyć. Ja sobie kupiłam zielony rożek sama, bo mi się strasznie spodobał i trzy jeszcze dostałam w spadku.

A dziecko wyobrażam sobie, że się przytula bez barier dodatkowych. Ale to wyjdzie w praniu, bo nie wiem jak w szpitalu.

Wyplukalam reczniki i kocyki w jelpie. Czekam az wyschna. Wyprasuje i zdam relacje, ale wydaje mi sie, ze to pomoglo...

reklama
Do góry