reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

a jakie kupujecie rodzaje pidżamy? już nawet we wczesnej ciąży lepiej mieć uszykowana na szpital koszulkę czy mogę się z tym wstrzymać do lata? Bo ja generalnie lubię mieć w nocy spodnie - nie lubię gołych nóg...

ja miałam koszule rozpinane na karmienie, ale są też komplety dwuczęściowe. No i pamiętajcie o szlafroczku do szpitala. Ja tam nie lubię paradować żeby mi brodawki było widać, a przecież po porodzie jest się bez stanika :tak:

reklama
Na niespodziewany pobyt możesz mieć pizame. Ja też nie lubię koszul...kupuje normalne pizamy
A na po porodzie mam z pierwszej ciąży koszule na ramiaczka. Pamiętam że baba sie ze mną klocila ( sprzedająca) ze do szpitala nie wolno na ramiaczka i musi być ta do karmienia ( droższa i za duża na mnie )

Ostatnia edycja:
a jakie kupujecie rodzaje pidżamy? już nawet we wczesnej ciąży lepiej mieć uszykowana na szpital koszulkę czy mogę się z tym wstrzymać do lata? Bo ja generalnie lubię mieć w nocy spodnie - nie lubię gołych nóg...

U mnie w szpitalu nie wolno mieć piżamy, tylko koszule wchodzą grę - żeby się nie rozbebeszać podczas obchodu;-)
Szlafrok przeklinałam, bo było okropnie gorąco - muszę kupić jakiś leciutki tym razem (mam satynowy, ale on do sypialni, a nie do szpitala) - ale chodziłam w nim, bo na patologii jadło się we wspólnej sali, a do zabiegowego też jakoś trzeba było przejść po porodzie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
P1260717.jpg

Ja kupiłam taką koszulę. Z tego co ostatnio się dowiedziałam u nas w szpitalu, to akceptują tylko koszule, więc się nie ma co wygłupiać z piżamką. Choć w domu też wolę spodnie i koszulkę. Całkiem ładnie w niej wyglądam, ma wcięcie w talii ale jest na tyle luźna, że nawet jak jeszcze przybędzie mi kg to spokojnie wejdę i będzie ok. Głęboki dekolt - wszystko zakrywa ale łatwo go opuścić. To chyba dobrze. Materiał bardzo przyjemny. Szlafrok też muszę kupić, w domu mam takiego typowego "miśka" co to do szpitala się nie nadaje :p

Po porodzie bez stanika? A kiedy zalecają go zakładać? Jest jakiś schemat?

Załączniki

• P1260717.jpg
    P1260717.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 60
u nas kazali zakładać biustonosze. nie wiem jak po porodzie sn, ale po cc jak tylko wstałam to kazali się ubrać. Chyba co szpital to swoje zasady ma.

U nas też kazali.zakładać, żeby cycow nie przeziebic, ale też kazali wietrzyc sutki.
Miałam taka koszule, ona z muzzy jest, tak? Dla mnie s była ciut za duża, ale ja z metra.cieta jestem i ciężko mi.coś znaleźć... Za to uwielbiam pizamki tej firmy

U mnie w szpitalu położne fukały na biustonosze i wkładki laktacyjne, a mnie do szału doprowadzało to, że jak karmię to z drugiego cycka kapie na koszule i nosiłam. Protestowały dlatego, żeby wietrzyć sutki, żeby szybciej się goiły.

reklama
Do góry