reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Agulam, stosunkowo długo czekałam - przyzwyczajona do błyskawicznych wysyłek z innych miejsc.. Jakieś 5 dni w sumie.

reklama
Takie głupie pytanie mam. Od kiedy Wasze dzieciaki nosiły buciki? Dostałam takie fajne tramposzki jedne 0-3 i dwie pary 3-6. Na oko niczym się nie różnią. Wcześniej czytałam, że buciki to dopiero dla chodzących dzieci. W sumie to logiczne, buty są do chodzenia:p też nastawialam się że na początek tylko skarpetki/papcie takie miękkie. Sprawdziły się u Was takie malutkie butki?

Sorki za zmianę tematu. Co do Gemini to fakt przesyłka trochę trwała, już nie pamiętam, tak do tygodnia na pewno.
Ja mam 7kg na plusie i przyznam, że akurat mnie brzuszek cieszy, uda trochę mniej:rolleyes: mąż ostatnio kupił mi dwie sukienki z zapasem na brzuszek i przyznam, że wyglądają nawet sexy :D

Buciki, Klaudia pierwsze baletki, ale nadal z miękką podeszwą nosiła jakoś w maju (8-9m-cy miała). Wcześniej zakładałam jej takie bamboszki, miałam fajne niebieskie sztruksowe z futerkiem w środku, na zimę i początek wiosny były super. Na twardej podeszwie (wiadomo, że takiej poddającej się, ale do chodzenia po ziemi) kupiłam dopiero jak zaczęła chodzić.

ja kupiłam pakę ubrań, w której były 2 pary takich trampek-rozklapichów ;) trampki, ale takie baaaaardzo miękkie. jedne są z futerkiem. też zastanawiałam się, czy w ogóle się przydadzą

Mati swoje pierwsze butki miał na chrzcie (7 tygodni), ale w sumie trudno to nazwać bucikami ;-) Bambosze-paputki kupiliśmy jakoś na zimę ( ok. 4 m-cy) jak nam piec w domu padł i było zimno. Kozaczki, takie zakopiańskie, zaczął nosić jak wyrósł ze śpiworka i na kurtkę przeszliśmy ( 6 m-cy).

Ja mam z 8 na plusie, cycki i brzuch urosły, reszta prawie bez zmian, trochę w dupę weszło, ale bez tragedii, spodnie z początku ciąży nadal dobre i tak sąmo wiszą jak w grudniu.

Ola miała buciki do wózka, na chrzciny balerinki, na zimę takie ocieplane z futerkiem, a pierwsze do chodzenia dopiero jak w domu chodziła i wyrywala sie na spacerach do chodzenia. Po domu w skarpetkach z abskiem smigala, zreszta do dziś woli w takich chodzić niż kapciach.

Ja dziś zamowilam koszule te z motylkami na bez rękaw i jedna paczkę podkladow, jeszcze jedne dokupie sobie i wystarczy. Z Ola zuzylam półtorej paczki tylko a potem podpaski nocne, po kilku dniach zwykle

Karola jak zaczęła wstawać na nogi to był czerwiec więc w skarpetkach z absem występowała, pierwsze buty kupiliśmy jak zaczęła chodzić już sama ok 9-10 miesiąca.

reklama
Agulam, stosunkowo długo czekałam - przyzwyczajona do błyskawicznych wysyłek z innych miejsc.. Jakieś 5 dni w sumie.
no wlasnie czlowiek sie przyzwyczai do natychmiastowych paczek a jak trzeba czekac to juz nerw:-D

buciki buciki ehhh slodkie sa takie maciupkie,wiadomo tylko do 'dekoracji';-)

Do góry