reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Ja w Gemini zamawiałam 2 dni temu więc jeszcze się nie niepokoję, teraz podają wysyłkę do 72 h.
Kiedys jak mieli problem ze skompletowaniem zamówienia dzwonili do mnie,żeby ustalić co i jak.
Mi się nie spieszy więc spokojnie czekam.

Buciki dla chodzących dzieci to oczywiste. Wcześnie to dla ozdoby tylko. Zależy jaka pora roku...Jak zimą masz kombinezon
z bucikami to nie ma potrzeby . Jesienią i wiosną jak chłodno i skarpetki nie wystarcza to tez można. Ale nasze maluszki jesienią leżące głównie pod kocykami i chyba skarpety wystarczą

reklama
na Gemini czekałam jakoś tydzień.

Ja mam 8 kg na plusie, ale czuję się jak wielki mamut, bo słoniem tego już nie jestem w stanie nazwać. Ogólnie podobno po mnie tego nie widać, brzuszek mam taki sobie, ale wewnętrznie czuje się niefajnie. Jeszcze popadłam w depresję jak robiłam porządki w szafie i zobaczyłam moje ciuszki sprzed ciąży....:eek:

Ja w wyprawce od szwagierki dostałam (też po lipcowym dziecku!) milion par skarpeteczek i tylko jedne butki, hmm takie śliczniutki, urocze i mięciutkie :confused2: Takie mechate, futerkowe, bielusio-różowe i do tego z takiego samego materiału kurteczka-futerko.
Tak się domyślam, że to na jesień, choć rozmiarowo malutkie mi się wydaje. Skoro taki zestaw dostałam, to zakładam, że buciki się nie przydadzą. Choć strasznie mi się podobają jak oglądam w sklepach :-)

Jagódko - fajnie byłoby w obwodzie zrzucić ale przy miseczce pozostać... wiem, wiem, pomarzyć można. :sorry: Co do zwykłych rajstop - obskoczyłam już w takich jedno wesele i nie było tragicznie. Musiałam je tylko odpowiednio nisko ulokować i nawet specjalnie nie spadały.

ja kupowałam na wesele teraz biodrówki i dobrze siedziały, zresztą ja nie lubię zwykłych rajstop i albo pończochy albo biodrówki noszę

kopacz a jaki kupiłaś termometr? tego mi jeszcze brakuje i zielona jestem w tym temacie.

biustonosze do karmienia noszę już od kilku miesięcy bo są nieusztywniane, miekkie a poprzednie z fiszbinami mnie uwierały przy powiększającym się biuście. Zresztą mam koleżankę z 5m synkiem i miała biusttakich normalnych, śrenich rozmiarów, jak ja zobaczyłam wczoraj z cycami mega wielkimi to aż spytałam czy dużo piersi jeszcze urosną, a ona mówi: sama zobaczysz jak zaczniesz karmić to dopiero urosną :) Też mi pocieszenie. Także z nowymi biustonoszami to poczekam, bo kto wie jaki rozmiar będzie trzeba.

Pytałam koleżanek też o nianie z monitorem oddechu. My będziemy mieli kamerkę nad łóżeczkiem i na naszym telefonach obraz. Ale zastanawiam się teraz, że dźwięk przecież jest ważny na bieżąco a nie tylko jak sprawdzę telefon co się dzieje, bo wtedy to nie ma sensu. Ale bardziej mi chodzi o to, że koleżanki mi próbowały wybić z głowy te monitory oddechu, że zwariowałam już totalnie. A tylko jedna opowiedziała historię siostry, której taki monitor uratował życie jej córeczki. Także kupujecie czy podkładki pod materac czy uważacie to za zbędne?

Podkłady na łóżko to myślicie dla siebie w okresie połogu czy jak?
Poporodowe mam hartmana 30sztuk było, potem będę wysyłać M. do sklepu po największe podpaski (gdyby mi trzeba było na już), całe szczęście on się nie wstydzi takich rzeczy kupować :) Gorzej tylko, że będzie stał godzinę przy półce na telefonie ze mną i pytał hihih :D

ANilewe ja nie bede miala monitoru oddechu..jezeli nie masz wczesniaka lub jakichs wskazan to.... jobla mozna dostac bo strach jest w nas. Ja wstawalam oo 10 - 20 minut i sprawdzalam czy mlody oddycha bo tak mocne leki mi matula wpoila- brat zmarl z powodu smierci lozeczkowej. Ja mam podklad pod przescieradli do lozeczka i do duzych lozek. Moznabje prac, sa na cala szerokosc, a emocje beda, dziec w sypialni rowniez i starszak zaczal mi posikiwac w nocy.
Co do meza to zrob sobie wczesniej zdjecia ktore chcesz i mu wyslij na telefon :p

Moim zdaniem monitor oddechu tylko przy wskazaniach. Słyszałam, że często piszczą bez powodu, jak nie ma żadnych przesłanek, żeby go mieć - jak napisała GiB - to nie ma sensu, zbędny wydatek. Niania się przydaje w dużym domu.

kopacz a jaki kupiłaś termometr? tego mi jeszcze brakuje i zielona jestem w tym temacie.

biustonosze do karmienia noszę już od kilku miesięcy bo są nieusztywniane, miekkie a poprzednie z fiszbinami mnie uwierały przy powiększającym się biuście. Zresztą mam koleżankę z 5m synkiem i miała biusttakich normalnych, śrenich rozmiarów, jak ja zobaczyłam wczoraj z cycami mega wielkimi to aż spytałam czy dużo piersi jeszcze urosną, a ona mówi: sama zobaczysz jak zaczniesz karmić to dopiero urosną :) Też mi pocieszenie. Także z nowymi biustonoszami to poczekam, bo kto wie jaki rozmiar będzie trzeba.

Pytałam koleżanek też o nianie z monitorem oddechu. My będziemy mieli kamerkę nad łóżeczkiem i na naszym telefonach obraz. Ale zastanawiam się teraz, że dźwięk przecież jest ważny na bieżąco a nie tylko jak sprawdzę telefon co się dzieje, bo wtedy to nie ma sensu. Ale bardziej mi chodzi o to, że koleżanki mi próbowały wybić z głowy te monitory oddechu, że zwariowałam już totalnie. A tylko jedna opowiedziała historię siostry, której taki monitor uratował życie jej córeczki. Także kupujecie czy podkładki pod materac czy uważacie to za zbędne?

Poporodowe mam hartmana 30sztuk było, potem będę wysyłać M. do sklepu po największe podpaski (gdyby mi trzeba było na już), całe szczęście on się nie wstydzi takich rzeczy kupować :) Gorzej tylko, że będzie stał godzinę przy półce na telefonie ze mną i pytał hihih :D

Chcialam taki z lidla co polecala jagodka...ale jakos sie nie zapowiada zeby w lidlu byly.wiec kupilam firmy babyono taki do ucha i czola.pokazuje tez temp w pomieszczeniu.zapamketuje podobno 30 ostatnich pomiarow.kolezanka co urodzila w lutym go ma i polecila ;)

reklama

moim zdaniem ten monitor oddechu to zbedny wydatek jezeli nie zapowiada sie wczesniak, tak jak juz dziewczyny napisały, moja kumpela kupila i pikało czesto niepotrzebnie, bo np dziecko krzywo sie ułozyło, bo cos tam sie zsuneło... niania elektroniczna wystarczy w zupelnosci, jezeli bedziecie miec lozeczko u siebie w pokoju w sypialni to bedziesz spac ale i czuwac to juz takie nasze podswiadome instynktowne zachowanie matek, tym bardziej ze teraz rodzimy latem i dziecka nie trzeba bedzie przykrywac...... co do podpasek to do domu juz beda ci tylko potrzebne te najzwyklejsze, te meega to tylko do szpitala bo te pierwsze doby tylko takie obfite :tak::tak:

Do góry