reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Miałam termometr do ucha i czoła Babyono i skończył jako zegarek w sypialni. Generalnie my z mężem uważamy,że do bani. Warunki do właściwego pomiaru są tak wyśrubowane,że ciężko je spełnić. Bardzo nam przekłamywał. Czasem ew pokazywał,że jest wyższa, ale niekoniecznie o ile. Z tym się już gubił, a ja się stresowałam.
No i oczywiście nie można zmierzyć w uchu na którym dziecko leżało przed chwilą, co w nocy czasem jest trudne do ogarnięcia.
Generalnie ja używam Microlife do pupy. A po pewnym czasie i tak mamy takie wyczucie,że można na oko w przybliżeniu określić temperaturę.
Moja siostra farmaceutka, z dwójką dzieci i opiniami pacjentów na moje pytanie parę dni temu który ew kupić teraz powiedziała: szkoda kasy, żaden nie da 100% pewności. Tylko te do pupy lub rtęciowy( ale wiadomo,że dla malucha nie bardzo)

reklama
Wiem,że nie ma. Ale ja mam zabunkrowane 2 szt.
My z mężem nadal ich używamy, a dla dziecka mam elektroniczny

no powiem ci ze ten jej termometr nie przekalmuje, wiadomo ze rteciowe sa najbardziej dokladne :sorry2: ale nie sa dla niemowlaka :-(ja sama uzywam rteciowego. chociaz akurat temp mam rzadko, moze to tez zalezy od modelu albo po prostu jakas trefna seria...ze wszystkim tak jest...rzecz rzeczy nie rowna

z takich pozytywow wrocilam z zakupow z ex :-) kupilismy materacyki :-D szczoteczke na ciemnieniuche i pewnie bujne wlosy (watpie, chociaz ez jest chojnie obdarzony), obcinacz i nozyczki, smoczek, lancuszek do smoczka, kosmetyki dla malego, i dla mnie wkladki laktacyjne i krem na rozstepy :szok: ale i tak jeszcze duuuuuuuuuuuuuzo nam zostalo na liscie :baffled:

Rtenciowych nie ma, ale sa z alkoholem. Osobiscie one byly dla mnie zawsze wygodniejsze niz elektroniczne. Te elektronicze ZAWSZE mialam jestes trefne. teraz kupilismy bezstykowy Tech med tm f03B.

Chcialam dzis kupic bio oil, ale uznalam, ze to pewnie pic na wode i nie kupilam. Teraz nie wiem czy jest czego zalowac

Rtenciowych nie ma, ale sa z alkoholem. Osobiscie one byly dla mnie zawsze wygodniejsze niz elektroniczne. Te elektronicze ZAWSZE mialam jestes trefne. teraz kupilismy bezstykowy Tech med tm f03B.
Ja tych galowych czy alkoholowych nie lubię bo się strasznie ciężko strzepują.
Już wolę rteciowy i jest ich mnóstwo na allegro

Chciałam ostatnio kupić kosmetyki dla mnie do szpitala. I jakoś nie znalazłam żelu pod prysznic bez zapachu, chyba w aptece trzeba poszukać. Znacie jakiś?
A z pozytywnych rzeczy- znalazłam mini piankę do włosów, jeszcze nigdy nie widziałam takiej malutkiej.I od razu poprawił mi się humor, może nie będę wyglądać jak przemoczona kura:tak:

Mika chyba biały jeleń jest bezzapachowy. Mam alergię na część żeli pod prysznic i mama mi wyjęła kiedyś z szafki ten żel. Myślałam, że to będzie jakiś kosmos, ale jest całkiem oki :)

reklama
Dzięki Bellina. Tak własnie o nim myślałam ,ale nie mogę znaleźć.

Muszę się przejść do Rosmanna po dzieciowe kosmetyki, może tam coś znajadę.

Ależ ja dziś szaleję z zakupami.Niedługo zero na koncie wyskoczy i się skończy szaleństwo....

Do góry