Kurczę, to ładnie pojechałaś, wpędzasz mnie w kompleksy Ja sobie założyłam że torbę do szpitala szykuję w 32 tyg, czyli mam jeszcze trochę czasu, na początku maja robię zamówienie podkładów, podpasek itp, potem piorę rzeczy i pakuję torbę. Pranie i prasowanie dziecięce zostawiam na połowę maja, niech to będzie w miarę świeże.
Polecam zapakować też jakąś małą torbę na jakiś nagły pobyt w szpitalu (odpukać), ja poprzednio miałam wszystko przygotowane, a jak mnie wzięli na wywoływanie to okazało się że nie mam rzeczy na "normalny" pobyt w szpitalu, tylko na poród... A mój mąż nigdy mi nie potrafi przywieźć tego o co proszę tylko zawsze coś innego
Wczoraj był u mnie kurier z leżaczkiem, który kupiłam.
Jako że nie robię całej wyprawki, postanowiłam zainwestować w bujak, na który wtedy szkoda mi było trochę kasy, a potem żałowałam, więc teraz kupiłam coś takiego:
Zobacz załącznik 620559Zobacz załącznik 620560Zobacz załącznik 620561
Można go rozłożyć na płasko, mam wtedy kołyskę dla dziecka i może spać sobie w dzień w salonie/kuchni, a ja go będę mieć na oku, dodatkowo ma możliwość ustawienia oparcia i wtedy jest leżaczek dla trochę starszego malucha. Miałam kupić póżniej ale akurat na promocję trafiłam
Zamówiłam kolor jasny z zielonymi akcentami, bo akurat taką mam kolorystykę dziecięcych akcesoriów. Mam nadzieję że posłuży na dłużej i że będzie lepszy dla plecków dziecka, bo poprzedni który miałam miał takie oparcie miękkie jakby kubełkowe i miałam opory trzymać małego w nim dłużej, no i nie nadawał się od 1 dnia, a ten tak.
Liczę że się sprawdzi.
Ja kupowałam taki gruby z firmy canpol, kolory trochę rażące, ale z tego co kojarzę to najlepsza cena za gruby ciepły kocyk akrylowy, mam słonika i jestem zadowolona, jak przykrywałam młodego w zimie w gondoli to składałam na 2 albo na 4 i miał super ciepło, tu masz aukcje na allegro, akurat pierwsza lepsza z najniższą ceną:
KOC MIĘKKI KOCYK DLA DZIECI * DWA WZORY * CANPOL (4130559942) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Co do dbania o siebie to racja, chociaż ja przez pierwszy miesiąc to zadowolona byłam jak dałam radę głowę umyć Ale fakt, jak człowiek nałoży make-up to od razu lepsze samopoczucie, chociaż do piaskownicy, ale chodzi o to żeby do końca nie zdziadzieć.
ja też kupilam ten leżaczek,w sklepie gdzie zamawiałam łóżeczko był po 329 zł.Ile zapłaciłaś w promocji?wlasnie dlatego że rozkłada się na plasko wygrał z innymi które do tej pory miałam;-)
dużo jest na allegro,tiny love - ja mam akurat czerwony