reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Najlatwiej sie zaniedbac, kiedy nie ma koniecznosci wychodzenia "do ludzi". W domu sie nie maluje i nosze dresy. Czasami po bulki do sklepu wychodze w takim samym zestawieniu :baffled: odkad nie chodze do pracy maluje sie tylko wychodzac na miasto, na spacer albo do lekarza. Ciagle nosze te same ubrania i nie mam az takiej potrzeby komponowania super stroju dnia... Przed ciaza przywiazywalam do tego wieksza wage. Faktycznie dobrze sie pilnowac, bo jak sie czlowiek rozleniwi, to i na wyjscie sie nie umaluje...

reklama
Ja się czasami zastanawiam, czy mój M. w ogóle wie jak ja wyglądam wychodząc do ludzi. Wychodzę do pracy po nim a wracam wcześniej. Jak przychodzę to odruchowo przebieram się w wygodne ciuszki :-D a rano w piżamce. Hmm... Może dlatego uważa, że mam dużo ubrań skoro, skoro szafa pełna a ja w niczym nie chodzę :cool2:Dobrze, że czasem zdarza nam się gdzieś razem wychodzić.

Ostatnio wspominałam, że zamówiłam w happymum sukienkę. Owszem, śliczna jest ale przysłali mi ją z tym sklepowym zabezpieczeniem :confused: i teraz chyba muszę się pofatygować znowu do ich sklepu, żeby mi to odpięli.
Happy mum - Secret dove dress SALE!
Od 8 mają czynną infolinię, zadzwonię i dopytam.

super kiecka! też się nad nią zastanawiałam, z tym, że ja muszę każdą obciąć sporo, więc ta odpadła szybko, niestety....

Tusiaczek, jeśli chodzi o happymum, to trzymają rozmiarówkę, więc spokojnie można zamawiać rozmiar sprzed ciąży. i są rozciągliwe, ja sukienkę kupiłam na Boże Narodzenie i nadal spokojnie brzuszek się mieści, nie czuję się jak w worku i myślę, że po ciąży też założę ją bez problemu

Małgorzata dzięki za odpowiedź, nie miałam nic z tej firmy, ale chyba zdecyduje się na sukienkę, bo naprawdę ładnie się prezentują. A z tymi rozmiarówkami ciążowymi, to różnie bywa, poważnie nie wiem czym niektóre firmy się kierują:what:

reklama
Sukienka wychodzi lekko nad kolanko przy wzroście 168, tak kobieco bardzo :) Jeżeli chodzi o rozmiar to kupiłam taki jak przed ciążą tj. S.

Ja przed zakupem byłam w sklepie i się dużo naprzymierzałam. Przede wszystkim duży plus mają za przemyślane fasony jeżeli chodzi o ubieranie. Wiadomo, że nam coraz trudniej się ruszać :-) a nawet obcisłe sukienki bardzo łatwo się zakładało. Większość sukienek "rośne" razem z mamusią (albo mają regulowany brzuszek, albo zakładki), więc nie są na konkretny etap ciąży. Materiały też przypadły mi do gustu.

Do góry