reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
DSC_0921.jpgDSC_0920.jpg
Zdjęcie koszuli do porodu i zbliżenie na wzorek.

Załączniki

• DSC_0921.jpg
    DSC_0921.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 65
  • DSC_0920.jpg
    DSC_0920.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 73
Ja tez nie mam koszuli do porodu ;( a niestety torbe do szpitala bede pakowac dopiero po bozym ciele jak w gory pojade :/ tak mam ciuszki dla malego.a tu w domu tylko swoje rzeczy jak podklady na lozko i do majtek i majty i takie nakladki na kibela :/

Do porodu najlepiej nie za długa, żeby się w materiał nie zaplątać w trakcie akcji :) No i jak dziewczny pisaly, z dekoltem bądź guzikami, zeby mogli dziecko wsunąć na gołe ciało do kangurowania. Najlepiej to jakąś tanią na allegro wyczaić albo w secondhandzie, np takie:
KOSZULKA NOCNA piżamka halka KOSZULA rękawek L (4176438446) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ja tam wyboru za bardzo nie mam bo w szpitalu, w którym chcę rodzić nie dają koszul, właściwie nic nie dają, ale dobra porodówka tam jest, poza tym chcę rodzić z położną, która przyjmowała poród mojego pierwszego, więc muszę mieć swoją. Zostawiłam po poprzednim porodzie, wyprałam ze 3 razy w 60stopniach, a teraz to już do smieci pójdzie bo do niczego innego się nie nadaje jak do porodu, a więcej nie planuję :)

Makota, ja podobnie jak Venus tylko gotowałam jakieś 3 minuty, potem już tylko przelewałam wrzątkiem.

Temat koszul mnie zafrapował dosyć poważnie ;-) I tak sobie skojarzyłam, że szwagierka jak dawała mi po swojej córce ubranka i inne rzeczy to wcisnęła mi jakieś koszule. Wyszperałam na strychu, poprzymierzałam i chyba to jest dobry fason! martittka wklejała linka właśnie do takiej koszuli. Zastanawiam się teraz jakie przeróbki zrobić, żeby szybciej się otwierała, bo liczba tych guziczków jest przerażająca :-) Ale bardzo fajny materiał, fason może nie jakiś najciekawszy ale tak jak pisałyśmy estetyka zdecydowanie spada na drugi plan. Chociaż jak tak na nią patrzę, to nawet ładna jest z tymi żyrafkami :-D A jak widać na aukcji cena specjalnie wysoka nie jest jak za koszulkę na jeden raz.

P1260986.jpgP1260985.jpg

A do szpitala zabiorę jeszcze drugą taką samą (tylko różową) i w innym fasonie fioletową, w której powinnam się już poczuć bardziej jak kobieta bo ma ładne wcięcie ;-) I coś mi się wydaje, że przydałaby się jeszcze jedna albo nawet dwie... Żeby M. prania nie musiał robić.

Załączniki

• P1260986.jpg
    P1260986.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 66
  • P1260985.jpg
    P1260985.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 67
Wcięcie po porodzie?!:szok: zapomnij:-D Ja mam jedną do porodu i trzy do karmienia - mam jeszcze awaryjną w domu, rozpinaną, ale materiał do bani i płynęłam w niej, więc w razie czego zostawię A. w widocznym miejscu

Pochwale sie zdobycza z h&m :) ImageUploadedByForum BabyBoom1398259438.391788.jpg taki zestaw 5 czesciowy za dyszke ;) mam tez koszulke supermana za dyche i dwupak spodni za 10 tez :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1398259438.391788.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1398259438.391788.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Wcięcie po porodzie?!:szok: zapomnij:-D Ja mam jedną do porodu i trzy do karmienia - mam jeszcze awaryjną w domu, rozpinaną, ale materiał do bani i płynęłam w niej, więc w razie czego zostawię A. w widocznym miejscu

Jagódko - wcięcie w koszuli do karmienia nie koniecznie znaczy to samo co w sukience wieczorowej :-D wrzucałam kiedyś zdjęcie, taka fioletowa, odcinana i przez to wygląda całkiem hmm ładnie :-) Pamiętam, że znałaś tą firmę i chyba miałaś taką koszulę. Do karmienia w domu mam więcej ale one raczej nie nadają się do paradowania po szpitalu.

Fajowski ten komplecik, aż podjadę dzisiaj do sklepu zerknąć.

Do góry