reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy lipcowek

reklama
My mamy 70x140, które można później przerobić na łóżko :)
hkIJjwbf1diO5DqCsB.jpg
do tego pewnie kiedyś dokupię barierkę, żeby dziecko nie spadało i posłuży do 2,5/3 lat :)
112667979_1_644x461_barierka-oslonka-do-lozka-dla-dziecka-safety-1-st-pruszkow.jpg

Załączniki

• hkIJjwbf1diO5DqCsB.jpg
    hkIJjwbf1diO5DqCsB.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 39
  • 112667979_1_644x461_barierka-oslonka-do-lozka-dla-dziecka-safety-1-st-pruszkow.jpg
    112667979_1_644x461_barierka-oslonka-do-lozka-dla-dziecka-safety-1-st-pruszkow.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 41
Łóżeczka dziecięce mają 2 wymiary 120x60 i 140x70.
My mamy to mniejsze i dziecko spało w nim ponad 2 lata, do czasu przenosin do własnego pokoju i dużego łóżka z barierką.

A jakie macie materace? Chodzi mi i wymiary. My jeszcze bez lóźeczka ale widziałam że są dwie wielkości 120 i 160.

Standardowe łóżeczka dziecięce maja wymiary 120x60 oraz 140x70.
Ja mam łóżeczko z materacem 120x60 oraz kołyskę o nietypowych wymiarach (chyba 84x39). Do kołyski chyba kupie zwykły materac piankowy i wytnę go sama...

Rzeczywiście z tymi rozmiarami różnie bywa. Dopiero po porodzie dowiemy się która firma nam odpowiada. Bo albo dzieciaki będą długie i chude, albo pulpeciki.
Dla nas Gap jest w większości za wąski, Mothercare ma body za szerokie, głównie w ramionach, a bluzeczki czasem bardzo wąskie.Fakt,że jakość niezła.
5-10-15 bardzo rzadko kupuję bo dłuugie i wąskie, Coccodrillo też ma zawyżoną rozmiarówkę, chociaż kurteczkę wiosenna kupiłam na 110 (a nosimy 98) . Rękawy podwinięte, ale reszta ok, więc na chwilę może wystarczy
A ja dziś czekam na kuriera z Justinexu, polecałyście tego sprzedawcę.
Najbardziej jestem ciekawa kocyków....
A gorączka przygotowań u mnie na całego.Wyszperałam wczoraj koszule i szlafrok do szpitala, już uprane ,czekają na prasowanie.;-)

Jak dziewczyny piszą, łóżeczka standadowe to 120/60 i 140/70, my mamy 120/60 i synek spokojnie jeszcze w nim śpi, myślę że gdyby nie drugie to jeszcze parę m-cy by dal radę, a on raczej z tych dużych dzieci jest, ma 14 m-cy a już mu kupuję ciuchy na 92.
Teraz chcemy go dać do takiego łóżka:
kura1.JPGkura-dwustronne-ozko__0276057_PE372898_S4.JPG

Najpierw będzie spał na dole, a jak młodszy wyrośnie z łóżeczka to Starszy na górę, a młodszy na dół, to łóżko ma już wymiary 200/90, więc jakoś na parę lat się nada mam madzieję.

Rozmiarów nie ma co porównywać do innych dzieci, nie wiadomo jakie dziecko będzie czy duże czy raczej drobne, może być tak że w ciuszkach 62 bedzie długo chodzić, albo że po miesiącu już trzeba bedzie wyciągać większe.
Ja zrobiłam właśnie przegląd rzeczy po synku i stwierdziłam że zdecydowanie tego za dużo mam, trzeba będzie zacząć sprzedawać. Ale na razie nic nie odkładam, tylko zobaczę jaki drugi synek się urodzi.

I fakt, mthercare ma szerokaśne ubrania, zwłaszcza pajace po praniu są tak szerokie że można by dwójkę dzieci zapakować :)

Załączniki

• kura1.JPG
    kura1.JPG
    6,2 KB · Wyświetleń: 30
  • kura-dwustronne-ozko__0276057_PE372898_S4.JPG
    kura-dwustronne-ozko__0276057_PE372898_S4.JPG
    48,1 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Do góry