reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

OOO ,dzięki za odpowiedź. Sofiję też miałyśmy z siostrą i jakoś 2 dzieci przetrwała ale po 3 -cim jej jeszcze nie widziałam;-)

No to może miałam pecha z tymi szwami .
Widziałam na żywo Klucze w Świecie dziecka i rzeczywiście przyjemne się wydały.

reklama
dziewczyny powiedzcie mi jakiej firmy polecacie fotelik dla dziecka :( jak wiecie duzo jeszcze no i rodze ok 550km od miejsca zamieszkania, wiec pod koniec sierpnia bede miala taki kawal do pokonania z Franiem, i chce zeby mu bylo w miare wygodnie no i bezpiecznie

Ja kupiłam safety 1st, bo jest dużo tańszy niż maxi cosi, jest tego samego producenta i ma tyle samo gwiazdek w testach. No i jest leciutki - 2,8kg. Tylko do niego koniecznie trzeba kupić wkładkę redukującą (spłycającą), ale to niewielki koszt

Macie jakieś doświadczenia z firmą szyjącą ubranka niemowlęce Ewa Klucze?
Dużo tego na Allegro i zaczęlam się zastanawiać bo męczy mnie łażenie po sklepach, zwłaszcza z dzieckiem...:tak:
Chyba dostałyśmy kiedyś kaftanik tej firmy i puściły nam szwy. Kolory i forma ok , ale nie mam ochoty na szycie...
Ja ostatnio w hurtowni kupilam sporo ubranek z tego. Fajne niektore kolorki :)

Maxi cosi citi sps albo safety 1st mimas to moje typy

oglądałam ostatnio safety 1st i wydał mi się strasznym szajsem - nie dość, że tapicerka byle jaka, o jeszcze trzeszczące plastiki i pozycja dziecka półsiedząca Nawet sprawdziłam na lalce czy mi się nie wydaje i w innych fotelikach ta pozycja była bardziej siedząca A te gwiazdki to z przed kilku dobrych lat, a jednak standardy się zmieniają.

Z kolei maxi cosi jest wszędzie reklamowana a sztandarowy cabriofix to już trochę stary model, gość w sklepie giął go przy mnie na kolanie. Polecali besafe izi go i widać, że mają od nich niezłe prowizje, bo zachwalał aż przesadnie i dużo w tym było bełkotu marketingowego. ale prawda jest taka, że ma 5cio punktowe pasy, dużo wygodniejszą budkę i lepsze trzymanie główki i wygląda znacznie solidniej. Pasuje na te same adaptery i jest nieco tańszy. Ale jeszcze myślimy.

reklama
Undomiel myślę, że to złudzenie, macałam i jeden i drugi u naprawdę wielkiej różnicy nie ma - tzn jest, w cenie;-) za markę bardzo dużo się płaci, no i maxi cosi ma fajniejsze tapicerki, ale dla mnie to trzeciorzędna cecha. Cabriofix też ma wkładkę redukcyjną, tylko tu jest w zestawie, a w safety trzeba ją dokupić - dlatego wydał Ci się płytszy. Nas sprzedawca od razu poinformował, że taka wkładka jest konieczna dla noworodka.

Do góry