reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Jak tak czytam o waszych zakupach to widzę jak daleko w lesie jestem :eek: gdyby nie ciuszki od znajomej to bym leżała i kwiczała :rofl2:

kurczę...

Ja ostatnio zmotywowana Waszym zaawansowaniem w temacie wyprawki zrobiłam dzisiaj w końcu listę co mi jeszcze brakuje i powiem, że niby dużo bardzo mam po synku, ale praktycznie będę musiała zrobić wyprawkę nr 2 dla starszego... :szok:

Żeby mieć miejsce dla maluszka muszę kupić dla starszego większe łóżeczko, materac, pościel do tego, wózek spacerówkę parasolkę na spacery weekendowe jak z mężem będziemy zasuwać z dwójką na dłuższe wyjścia z dwoma wózkami, dostawkę do wózka - platformę dla starszaka jak się zmęczy to wskakuje i jedzie trzymając się rączki wózka, coś takiego, mam nadzieję że to praktyczne:

Dostawka do wózka - BuggyBoard™ - Mini™ i Maxi™ | Lascal Ltd

Miała któraś z was z czymś takim do czynienia?
I czy półtoraroczne dziecko da radę czymś takim pojeździć?

Chciałabym też kupić nowy laktator, bo ten który miałam ręczny z aventu poharatał mi moje zmasakrowane karmieniem piersi i nie dałam rady karmić piersią, a teraz bardzo bym chciała żeby to wyszło, ale przy pierwszym dziecku miałam strasznie marną laktację i jeśli to się powtórzy to chciałabym być zabezpieczona w jakiś porządny elektryczny laktator, ale nie wiem czy kasy wystarczy...

Poza tym jak widzę te przesłodkie letnie kolekcje to nie mogę się oprzeć żeby czegoś nie kupić, tylko nie wiem po co? Dobrze że nie mam córek bo bym dopiero zbankrutowała na ciuszki, jestem zboczona pod tym względem :)

Za majową wypłatę mam plan zrobić większe zakupy i z apteki dla mnie do porodu, na drugą połowę maja zostawię sobie już zorganizowanie wszystkiego, pranie, prasowanie, a w czerwcu chcę mieć już wszystko gotowe w razie jakby małemu się pośpieszyło, termin mam na 7.7 więc wszystko jest możliwe
:rofl2:

Ja też miałam wrażenie ,że prawie wszystko mam. Ale jak się zastanowić to jednak sporo trzeba uzupełnić, a przede wszystkim zebrać "do kupy". Bo póki co trochę u siostry, trochę u rodziców...
A moja lekarka kazała do następnej wizyty opracować plan gdzie i jak chcę rodzić ( 1 cc ze wskazań poza ginekologicznych).
I tym samym uświadomiła mi,że to już całkiem blisko...
No i dopada mnie stres....:tak:

ja tez za duzo nie mam,obiecalam sobei ze po swietach nadrobie watek zakupowy,wyprawkowy ,zrobie liste i do dziela:)))
doswiat nic nie ruszam...i licze ze na kolejnej wizycie(za tydzien)moje dziecie wystawi cipcie albo siusiaka na usg to bede miała wieksze pole do popisu na zakupach;)

Macie jakieś doświadczenia z firmą szyjącą ubranka niemowlęce Ewa Klucze?
Dużo tego na Allegro i zaczęlam się zastanawiać bo męczy mnie łażenie po sklepach, zwłaszcza z dzieckiem...:tak:
Chyba dostałyśmy kiedyś kaftanik tej firmy i puściły nam szwy. Kolory i forma ok , ale nie mam ochoty na szycie...

reklama
Ja miałam sporo ubranek tej firmy, bardzo dobrej jakości, fajna mięciutka bawełna. Polecam też Sofiję - też genialna jakość i fajne wzory.

Do góry