reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Ja kupiłam safety 1st, bo jest dużo tańszy niż maxi cosi, jest tego samego producenta i ma tyle samo gwiazdek w testach. No i jest leciutki - 2,8kg. Tylko do niego koniecznie trzeba kupić wkładkę redukującą (spłycającą), ale to niewielki koszt

.jagódka- a mogłabyś wkleić czy napisać co to ta wkładka redukująca? Kupiłam ten fotelik ale nic mi nie wiadomo o wkładce:/ w opisie produktu pojawia się info że mają to w standardzie a ja nie wiem czego mam szukać;)

reklama
Floriana wkładka redukująca to taka "poduszka" pod tyłek i dolną część pleców. Czasem jest połączona z wkładką pod okolice głowy, a czasem osobno, zależy od fotelika

17.jpg ale to nie jest ta wkładka zaznaczona strzałką? ;> sorki, że was tak męczę, ale nie miałam pojęcia, że coś jeszcze jest potrzebne, a jak widać sprzedawcy też nie czują się w obowiązku :/

Załączniki

• 17.jpg
    17.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 39
  • 17.jpg
    17.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 41
Nie. To jest wkładka pod głowę powinnaś mieć jeszcze drugą w najgłębszej części fotelika, aby spłycić jego głębokość - tak możesz wozić dopiero od 1 m-ca życia.

Dziewczyny w tesco jest promocja na chusteczki Huggies pure z kartą wychodzi za 4-pak 16,49. Ale warto sprawdzić, bo wczoraj mąż kupował te czteropaki za 9,99 :-) Nie wiem czy jakiś błąd, czy cóś - nieważne - w chusteczki jestem na jakiś czas zaopatrzona :-D

Floriana my musimy kupić wkładkę redukującą (zwaną też spłycającą) do fotelika 0-13kg maxi cosi - bo jest kompatybilna z safety 1st. Ja będę kupować w hurtowni jak będą po dostawie, bo jak kupowałam fotelik to im wyszły, jak chcesz to kupię też Tobie jak nigdzie w Twoich okolicach nie znajdziesz i Ci wyślę

jejku, nawet nie wiesz jak byłabym Ci wdzięczna, jestem zupełnie zielona w tym temacie, a jak chodziłam u siebie po sklepach to w większości jak mówiłam, że chcę safety 1st to myśleli że mówię o be safe, takich mam tu nie doinformowanych sprzedawców.

reklama
U nas w tej hurtowni co kupowaliśmy są wyszkoleni wszyscy sprzedawcy, naprawdę wiedzę mają ogromną i nie wciskają ludziom wszystkiego byle tylko zarobić. Jak będę się wybierać to najwyżej jeszcze zapytam Cię czy chcesz, pewnie wysyłka nie będzie jakoś dużo kosztować:tak:

Do góry