reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

U nas każdy marzył o dziewczynce.Teściowa ma dwóch synów i 5 braci(żadnej siostry).Teść ma brata.Jego brat ma samych synów.No i my już mamy jednego syna.Widocznie takie plemniki,że te męskie wyjątkowo szybkie i jeszcze długo żyją.Ja to nie mam, ani mamy,ani siostry i naprawdę marzyłam o córce.Jak przyjeżdża mój tata z moim bratem i siedzą na kanapie z moim mężem,chleją piwo i oglądają mecz,albo gorzej...Jackass'ów,to mi się płakać czasami chce:pPPP No,ale życie.Będzie syn i tyle.Muszę się z tym pogodzić:)

Co do ubranek,to ja akurat mam wszystkie po synku i w świetnym stanie.Teściowa wszystkie nowe kupowała,bardzo ładne,tu akurat na nią narzekać nie mogę(wyjątkowo:pPP)

reklama
Też marzyłam o córeczce bo z 3 chłopami w domu zwariuję. I chciałam nosa utrzeć wszystkowiedzącej teściowej, która wyśniła mi syna za pierwszym i za drugim razem. No i się nie pomyliła czarownica jedna;-)
U mnie szaleństwa zakupowego nie będzie bo wszystko mam po starszym, a szkoda bo pamiętam ile takie zakupy sprawiają radości.

Emmm aż się wzruszyłam jak przeczytałam Twojego posta, naprawdę widać że tęsknisz za kobiecą duszą w rodzinie, ale jeszcze przyjdzie czas na córkę. Pamiętaj trzeba marzyć bo jak mają się spełniać nasze marzenia jak nie mamy odwagi nawet o czymś pomarzyć.

JA też czuję, że będzie synek, ale jeszcze lekarz nic nie był w stanie mi powiedzieć - byle do 23 :)
Co będzie to będzie, ale ciekawość zostanie zaspokojona, cos na pewno pokupuje. Muszę zamówić kołyskę, bo pierwszą sprzedałam, jakąś chociaż jedną nową pościel, kocyk, rożek tak żeby dzieciątko miało coś tylko swojego, bo resztę będzie miało po bracie :-p.

No niestety gabiczek jakoś czasami się te męskie geny nie chcą przegonić;) Ja nadal nie wiem co sie u mnie kryje, mam przeczucie na dziewuchę;) ale to sie jeszcze okaże! Z Filipem było tak, że wiedziałam i czułam, ze chłopaka mam w brzuchu;)

Emmm- moja mama i siostra bardzo by chciały wnuczki i siostrzenicy, już w pierwszej ciąży tak było. I trochę przykro mi było jak zadzwoniłam i mówię, że już znam płeć, a mama była zawiedziona, że chłopak:( byłam taka zadowolona, że już wiem, ale jakoś tak przykro mi sie zrobiło...

Dorwałam wczoraj te spodnie ciążowe w h&m, czarne za 30zł. Są super:D !

Gabiczek -mój syn biega po domu i się naśmiewa że mama z 3 ogonkami ocipnie :-D ja się cieszę marzyłam o 2 synu i produkcja w toku .

Paulettta -kurcze kumpela mnie wczoraj ciągła do H M ale tak się obkupiłam w orsayu że aż miałam wyrzuty sumienia i nie poszłam , a szkoda jak widzę ...
Choć w Orsayu też są fajne przeceny polecam :tak:

Cosiek -też poluję na kołyskę , ostatnio widziałam taką fajną ale uznałam że jeszcze trochę za wcześnie, ale we wrześniu kupię :happy:

A co do spodni to kupiłam sobie na targowisku takie harlemki w ciapki , z takim pasem jak w ciążowych , super wygodne i dałam 38 zł, dziś miały chrzest ;-)

Buuu a u mnie w mieście nie ma h&m a ostatnio jak byłam jakieś 2-3 tyg temu w Gdańsku to jeszcze nie było przecen. :wściekła/y:

W Galerii Bałtyckiej wczoraj były wszystkie rozmiary:D Ucieszyłam sie bardzo, bo byłam już w Klifie i na Matarni i nie było w ogóle rozmiarów! Także może przejedź się jeszcze!

reklama
Pauletta- No moja teściowa,jak powiedziałam,że chłopak będzie za pierwszy razem, to powiedziała:"skaranie boskie" :pPPP No,ale naprawdę marzę o córce.Bym jej imię po mamie dała ....Może kiedyś będziemy mieli 3-ciego brzdąca,ale mąż mówi,że lepiej nie,bo jak trafi się 3 chłopak,to ja naprawdę zwariuję:pPPPP Ale dobra koniec tego użalania się. Będzie facecik,grunt,żeby zdrowy i tyle ;D

Do góry