reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Ja tym razem używkę biorę pod uwagę :-) x-move też mi się podoba ale raczej nikt jeszcze nie będzie sprzedawał :-) Wszystko teraz raczej używane będę brała. Przy pierwszym dziecku był szał. Dziecko tego nawet nie zużyło i wszystko co sprzedałam wyglądało jak nowe. No żeby człowiek wiedział że jednak będzie drugi maluch to wszystko by trzymał :-)

reklama
my jestesmy zdecydowani na maxi cosi mura, x-landera chcialam ale oprocz tego ze ladny to ponoc tandenty :( wiec wybor dla nas stal sie jasny
mura ma duza gondole i duze kola i jest sprawdzona :) cena mnie boli jednak :( ale moze sie uda uzywke trafic :)

dziewczynki a kupujecie 2w1, 3w1, 4w1, takie opcje u was wchodza w gre?
znaczy,ze co bo nie kumam ? Chodzi o wozek ze spacerowka i fotelikiem? ale co to te 4w1??Ten co pokazalam to wlasnie chyba 3w1 z tym,ze co do fotelikow to podchodze sceptycznie bo jednak musi byc porzadny z dobrymi testami a niestety do wozkow nie zawsze daja cos konkretnego.

Pieknaszyszunia aaaa wiec jakos jednak bylam blisko.Ja obstaje gondola i spacerowka chyba,ze beda z dobrym fotelikiem to ok.Jazda autem musi byc bezpieczna tu duzo autem jezdzimy i droga do Pl.Slyszalam o tych fotelikach z baza a czy mozna go tez bez bazy uzywac?Isofix mam tylko w 1 aucie...Na pewno musi byc opcja montowania fotelika na ramie wozka bo to ulatwia sprawe :tak:
A myslalaysie nad wyposazeniem pokoju dla malucha? Co oprocz lozeczka? Wiem,ze roznie bywa i Pl warunki tez nie zawsze wystarczajace.Ja planuje lozeczko,przewijak z komoda, szafe ale mala i regal na zabawki.Pokoj jest duzy wiec wyladuje w nim naroznik(ten potrzebuje w razie gosci,mamy go jeszcze z mieszkania) Tylko nie mam pojecia co z podloga i chyba skonczy sie na wykladzinie dywanowej.

Vici, kocyk doszedł, pewnie czytniesz w innym temacie bo sie rozpędziłam i tam napisałam :-D
U mnie w ten weekend malowanie 2 pokoi, w tym dla dziecka ale na biało,zabawki :)lampka podłogowa, będą tam 2 szafeczki stojące, 1 wisząca na książeczki +komoda, na podłodze panele + jakiś dywanik ale nie na wymiar tylko luzem, naklejki ścienne, ale typu Bolek i Lolek, Reksio, Smerfy itp, łóżeczko bedzie tam rzadko stało bo na co dzień i noc bedzie spało koło nas w pokoju+ przewijak,

co do wózka to u mnie się to zmienia z dnia na dzień :szok:,
ale bazę isofix maxi cosi kupujemy juz do nosidełka do auta, tak jak piszesz musi być bezpiecznie i nosidełko tez tylko maxi cosi...
o foteliku do auta będę myśleć później jak dziecko podrośnie bo nie bedzie gdzie tego trzymać...
ale czy można montować fotelik do auta bez bazy to nie wiem, wg mnie nie, ale mogę się mylić...
aaaa nie myl nosidełka z fotelikiem, bo fotelika na ramie wozka nie zamontujesz;-)hihi

Ostatnia edycja:
co do wózka to u mnie się to zmienia z dnia na dzień :szok:,
ale bazę isofix maxi cosi kupujemy juz do nosidełka do auta, tak jak piszesz musi być bezpiecznie i nosidełko tez tylko maxi cosi...
o foteliku do auta będę myśleć później jak dziecko podrośnie bo nie bedzie gdzie tego trzymać...
ale czy można montować fotelik do auta bez bazy to nie wiem, wg mnie nie, ale mogę się mylić...
aaaa nie myl nosidełka z fotelikiem, bo fotelika na ramie wozka nie zamontujesz;-)hihi

my dla corki mielismy od urodzenia fotelik Maxi Cosi (chyba Citi) i do tego adaptery do wozka, przydaje sie na krotkie wypady:tak: Czesto jezdzimy a fotelik musi byc bezpieczny:tak:
A co to jest to nosidelko? Taka gondola z uszami?:-)

vici u nas lozeczko plus komoda z przewijakiem:tak: plus cos na ubrania:-) Z tymze lozeczko na poczatku bedzie stalo u nas:tak:

reklama
na warsztatach na to mówili nosidełko:cool2: citisps_ocean-800x600.jpg
a na to fotelik :cool2:fotelik.jpg
a na to baza IsoFix:cool2:maxi-cosi-familyfix-baza-isofix.jpg
chyba ze oni sie przejęzyczyli :confused:

Załączniki

• citisps_ocean-800x600.jpg
    citisps_ocean-800x600.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 21
  • fotelik.jpg
    fotelik.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 17