reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

To ja się pochwalę com dziś kupiła:-D Tak jak pisałam miałam zamiar kupić x-landera move i nie kupiłam go zdecydowaliśmy się na wózek BEBETTO LUCA o taki Wózki dziecięce BEBETTO - Producent wózków dziecięcych o kolorze jasno szarym. Do jego zakupu przekonała mnie amortyzacja, której x-lander nie miał,Bebetto lekko się prowadzi, łatwy w obsłudze i tańszy sporo. I faktycznie nie jest aż tak plastikowy jak x-lander. Zobaczymy jak się go będzie użytkować to zobaczę czy dobry to wybór był. Dodatkowo w zestawie miał wszystko (folia, torba, moskitiera itp). Zakupiłam też łóżeczko, drugi komplet pościeli, płyn lovelli do prania i dzidziusia do białego, butelke, smoczki 2 z lovi dobra to firma? i dla siebie pare rzeczy, 2 pajacyki welurowe i jakieś duperele aaa i katarek do nosa. Tak więc lista wyprawkowa się skraca.:-D
aa i majtki siateczkowe kupiłam mam nadzieje, że dobre i te wielgaśne podpaski masakra, mąż się śmiał, że to prawie pampers:-) faceci..:-p

Ostatnia edycja:
reklama
ag-krk, fajny wózek i doby wybór :-)

mam do Was pytanie jak zbijać gorączkę u dziecka. U takiego niemowlaka to lepsze będą czopki czy zawiesina/syrop? Paracetamol czy Ibuprofen

Ag KrK fajny wozeczek i oby sie dobrze sprawowal :-)
oregano jak dla mnie czopki i tylko czopki w razie czego dobrze miec oba w domu bo mozna na zmiane dawac.Nawet ostatnio lekarka mi o tym przypominala aby zmieniac a nie podawac to samo.

agkrk to powiesz nam jak sie sprawuje...
ja
wiecznie ogladam te wozki,masakra..nie mam pojecia jaki wybrac..
a
licytuje nzowu pake ciuskzow na alll...zobaczymy czy cos wygram....echh

oregano no wiesz ostatnio tez o tym myslalam,ze zakupie to i to...ale co uzyc lepiej,,nie huhu nie wiem..

ja dzis zaszalałam i kupiłam, wanienkę transparentną, myjki 2szt, gaziki, płatki kosmetyczne, gruszkę do noska (ale będę jeszcze kupować fride by stestowac co lepsze), krem Ziajkę....:-)
W pt tez przyszedł Tommee Tippee laktator.

Ostatnia edycja:
Szyszunia a ręczny czy elektryczny?
Ag Krk gratuluję zakupu:) niech się dobrze sprawuje!
oregano, vici właśnie sobie ostatnio uświadomiłam, że coś trzeba mieć na gorączkę dla takiego malucha ;/ obyśmy długo nie musiały stosować ;)

Ag - ale superowy wozek, no przepiekny ! naprawde. Buda idealna bo taka .. masywna ! czyli w zimie idealnie zakryje dzidziusia !! piekny;) aahh gdyby mnie bylo stac na takie cuda to juz bym leciala po identyczny;)

co do laktatorow..chcialabym go juz miec ... ale narazie nie chce meza naciagac na takie wydatki. poczekamy zobaczymy jak to bedzie z karmieniem moim ;P jak urodzilam Lenke to latatorem nie dalam rady odciagac, musialam wyciskac z piersi...i wteyd samo lecialo..

oregano ja zdecydowanie polecam czopki, masz przynajmniej pewność ze cała porcja została podana, u nas pierwsza gorączka przytrafiła się jak mała miała 5 mc ale na pewno podstawowa rzecz która musi byc od narodzin w domu, bo gorączka dla takiego maluszka moze byc niebezpieczna. Dla starszego dzidziusia mielismy juz w plynie (paracetamol z dozownikiem i nurofen).

szyszunia my mielismy fride i gruszkę, gruszki nawet nie uzyłam bo frida jest rewelacyjna :-) Fajne zakupki :tak:

reklama
no wlasnie szukam jakiejś dobrej fridy, a gruszkę mam przezroczystą, za 7zł z baby ono;-)
wlasnie z tymi czopkami to dopisuje do listy, jakaś dobra marka? kto coś moze polecić?

Do góry