reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

reklama
vici, a jaki jest cel takich nakładek? Jak dziecko nie chce doić cyca normalnie?

W sklepie widziałam jeszcze płyn do prania Kokosal hipoalergiczny. Na etykiecie było napisane że można prać dziecięce ubranka:
803_01_4944.jpg

Dzisiaj zaszalałam w Rossmannie i kupiłam herbatkę z kopru włoskiego dla niemowląt od 2 tygodnia życia. 100% kopru włoskiego i śladową ilość cukru >0,1 g:
804_01_3815.jpg

Załączniki

• 803_01_4944.jpg
    803_01_4944.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 23
  • 804_01_3815.jpg
    804_01_3815.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 22
oregano one sa zamiast wkladek laktacyjnych tych jednorazowych a,ze mozna je laczyc z pompka to kupilam na probe i zobacze czy sie sprawdza.Staniki do karminia mam miekkie i mam nadzieje te silikonowe beda lepiej wygladaly jak te jednorazowki,choc i te kupie.Tu poczytalam opinie i dziewczyny chwala sobie.Widzialam tez takie silikonowe kwiatki ale na nie akurat narzekaja ,ze zle sie trzymaja brodawek i szybko traca przycepnosc.

Co do plynow do plukania to przy Victorze uzywalam silana albo lenora sensitiv ale tylko przy proszku bo jak pralam w zelu to juz nic wiecej nie dawalam.
Na plamy tez polecam szare mydlo,platki mydlane,sode ale i mydlo do odplamiania kurcze ale teraz nie pamietam firmy.Jezeli u was sa ludzie handlujacy chemia niemiecka to u nich pytajcie o te mydla.

a tak sie prezentuje po dostaniu :-D musze przyznac ze sama bym tam wlazla.. znalazlam tez w koncu kocyk do wozka na zime:tak:IMAG0540.jpg

Załączniki

• IMAG0540.jpg
    IMAG0540.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 42
Tiluchna - super :tak: też ostatnio zaatakowały mnie kocyki jak starałam się wywlec obrus z szafy , bo ledwo tam sięgam , chyba czas na porządki :-D nie myślałam że mam ich tyle :szok:

Co do proszków to zaczynałam jelpem i lowelą tak jak teraz a skończyło się na orzechach piorących i sodzie .... bo mały miał wysypki , ew płatki mydlane , a np córa szwagierki od początku ma prane w "dorosłym proszku " typu np ariel ...

mamaktosia - hehe - zaatakowaly powiadasz??:-D:-D:-D

ja tez mam kocyki ale kazde ma swoje przeznaczenie
kocyki po Olivii i Piotruli jak byli mali sa schowane w skrzyni - to dla mnie osobista pamiatka
teraz maja swoje jak sa starsi i tez je ciagaja po calym domu wszedzie;-)
a Mloda musi miec swoj - ma 2 takie male - lozeczkowe ale nie bylo wlasnie zadnego zimowego wozkowego:tak:

co do proszkow ja mam Fairy Non Bio i plyn do plukania z olejkiem jojoba

Mam jeszcze pod zlewem karton persila non bio , kupowałam młodemu , ale kurcze nic to nie dawało , jak pracowałam w Auchanie to były raz na wyprzedaży te małe pudełeczka zamiast 17 zł to po 5 zł i kupiłam kilkanaście ....ale potem dałam część mamie , bo młody i tak się drapał i tak naprawdę nie wiadomo od czego , bo na testach z krwi chemia mu nie wyszła , ale za to inne powychodziły :eek:

Jej, ja to jednak ciemna masa jestem, pauletta przepraszam Cię, myślałam, że masz na myśli zwykłe figi...:-p
A co do majtek jednorazowych, moim zdaniem są beznadziejne...Sztywne i drapią. Figi wielorazowe, siateczkowe są z kolei tragiczne po cc, a wiadomo, nigdy człowiek nie zna dnia ani godziny, więc lepiej chyba nabyć takie pełne, wysokie majtochy pełną gębą;-)

reklama
Kurde wy o majtochach..ja pamietam mialam jakies zapteki specjalne..ech..nawet nie pamietam jakie.9 lat temu,,w zyciu nie wiem..

A dla siebie wszystko juz macie?? ja dostalam ostatnio dwie koszule,rozpinane w cyckach...he,,ale brak szlafroka i calej reszty..tez musze pokupowac podpaski poporodowe..i nakladki itp,,oj duzo tego..a kasy niet...

Do góry