reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

reklama
vici, a jaki jest cel takich nakładek? Jak dziecko nie chce doić cyca normalnie?

W sklepie widziałam jeszcze płyn do prania Kokosal hipoalergiczny. Na etykiecie było napisane że można prać dziecięce ubranka:
803_01_4944.jpg

Dzisiaj zaszalałam w Rossmannie i kupiłam herbatkę z kopru włoskiego dla niemowląt od 2 tygodnia życia. 100% kopru włoskiego i śladową ilość cukru >0,1 g:
804_01_3815.jpg

Załączniki

• 803_01_4944.jpg
    803_01_4944.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 26
  • 804_01_3815.jpg
    804_01_3815.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 25
oregano one sa zamiast wkladek laktacyjnych tych jednorazowych a,ze mozna je laczyc z pompka to kupilam na probe i zobacze czy sie sprawdza.Staniki do karminia mam miekkie i mam nadzieje te silikonowe beda lepiej wygladaly jak te jednorazowki,choc i te kupie.Tu poczytalam opinie i dziewczyny chwala sobie.Widzialam tez takie silikonowe kwiatki ale na nie akurat narzekaja ,ze zle sie trzymaja brodawek i szybko traca przycepnosc.

Co do plynow do plukania to przy Victorze uzywalam silana albo lenora sensitiv ale tylko przy proszku bo jak pralam w zelu to juz nic wiecej nie dawalam.
Na plamy tez polecam szare mydlo,platki mydlane,sode ale i mydlo do odplamiania kurcze ale teraz nie pamietam firmy.Jezeli u was sa ludzie handlujacy chemia niemiecka to u nich pytajcie o te mydla.

a tak sie prezentuje po dostaniu :-D musze przyznac ze sama bym tam wlazla.. znalazlam tez w koncu kocyk do wozka na zime:tak:IMAG0540.jpg

Załączniki

• IMAG0540.jpg
    IMAG0540.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 44
Tiluchna - super :tak: też ostatnio zaatakowały mnie kocyki jak starałam się wywlec obrus z szafy , bo ledwo tam sięgam , chyba czas na porządki :-D nie myślałam że mam ich tyle :szok:

Co do proszków to zaczynałam jelpem i lowelą tak jak teraz a skończyło się na orzechach piorących i sodzie .... bo mały miał wysypki , ew płatki mydlane , a np córa szwagierki od początku ma prane w "dorosłym proszku " typu np ariel ...

mamaktosia - hehe - zaatakowaly powiadasz??:-D:-D:-D

ja tez mam kocyki ale kazde ma swoje przeznaczenie
kocyki po Olivii i Piotruli jak byli mali sa schowane w skrzyni - to dla mnie osobista pamiatka
teraz maja swoje jak sa starsi i tez je ciagaja po calym domu wszedzie;-)
a Mloda musi miec swoj - ma 2 takie male - lozeczkowe ale nie bylo wlasnie zadnego zimowego wozkowego:tak:

co do proszkow ja mam Fairy Non Bio i plyn do plukania z olejkiem jojoba

Mam jeszcze pod zlewem karton persila non bio , kupowałam młodemu , ale kurcze nic to nie dawało , jak pracowałam w Auchanie to były raz na wyprzedaży te małe pudełeczka zamiast 17 zł to po 5 zł i kupiłam kilkanaście ....ale potem dałam część mamie , bo młody i tak się drapał i tak naprawdę nie wiadomo od czego , bo na testach z krwi chemia mu nie wyszła , ale za to inne powychodziły :eek:

Jej, ja to jednak ciemna masa jestem, pauletta przepraszam Cię, myślałam, że masz na myśli zwykłe figi...:-p
A co do majtek jednorazowych, moim zdaniem są beznadziejne...Sztywne i drapią. Figi wielorazowe, siateczkowe są z kolei tragiczne po cc, a wiadomo, nigdy człowiek nie zna dnia ani godziny, więc lepiej chyba nabyć takie pełne, wysokie majtochy pełną gębą;-)

reklama
Kurde wy o majtochach..ja pamietam mialam jakies zapteki specjalne..ech..nawet nie pamietam jakie.9 lat temu,,w zyciu nie wiem..

A dla siebie wszystko juz macie?? ja dostalam ostatnio dwie koszule,rozpinane w cyckach...he,,ale brak szlafroka i calej reszty..tez musze pokupowac podpaski poporodowe..i nakladki itp,,oj duzo tego..a kasy niet...

Do góry