reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Ja sie cofnelam troche wec nie dziwcie sie ,ze odp sa troche do starych fotek i linkow.Co do lozeczek bo widze byl temacik to ja dostalam od znajomej drewniane a turystyczne mam jeszcze po Victorze z nasadka do podwieszenia dla niemowlaka.Materac z drewnianego dam do turystycznego a kupie nowke do drewniaka.Mysle aby miec drewniane w pokoju malucha a turystyczne na dole co by nie latac pietrami jak bede urzedowac na dole.
Widze rogale maja wziecie i wszystkie zadowolne :-)
agusia
cudny kaplecik wyszedl z pod twoich rak :yes: sliczna hustaweczka
mb89 fajnie z ta kuzynka zawsze to oszczednosc jak sie ciuszki dostaje :yes:
K-M-B widze,ze fotelik dla chlopakow mamy taki sam :-) Victor tez uzywa recaro Young Sport i nie zamienilabym go na nic innego.
Towicz widze dalas mufke wozkowa ,tu tego pelno i chyba bardziej praktyczne jak rekawiczki bo w razie czego wyciagasz cieplusi reke do malucha i z glowy a nie trzeba sciagac i zakladac rekawiczek
Aneczka dobry wybor aby nie wszystko na raz :yes: lozeczko na pewno bedzie ok to w koncu tylko na chwile bo zaraz bedziemy pisac o zmianach na "normaln" bo nam dzieciaki powyrastaja
Tiluchna ladne te rozki :yes:
Pieknaszyszunia fajowe to lozeczko i juz z przewijakiem super.
Co do monitorow oddechu to nie wiem jak teraz ale 7 lat temu pamietam dziewczyny nrzekaly troche.Moze teraz sa lepsze ale jak maluch ruchliwy to sygnal tracily i niepotrzebnie robily alarm.Teraz moze wieksze te maty i spokojnie dadza rade:confused: wtedy to byl malo przydatny sprzet z teg co pamietam.
Co do tzw pododupnikow to powiem wam,ze jesli macie auta z poduszkami z tylu czy kurtynami to serdecznie odradzam.Naczytalam sie swego czasu,ze podkladka odpada przy takich autach i musi byc fotelik zabudowany z ochrona ramion i glowy bo w razie co te poduchy moga dziecku wyrzadzic strasznie duza kzywde.Czyli powinien byc pelny fotelik do konca a nie sama podkladka.
Co do przewijakow to napisze wam ,ze trzeba przymiezyc sie do takiego i nie kupowac w ciemno.Ja przy Victorze dostalam i bylam srednio zadowolona.Tylko pisze o tych wolnostojacych.Oczywiscie super sprzet ale dla mnie byl za niski i mlody kopal mnie w okolice blizny po cc teraz wiemze musi byc wyzsze choc mysle aby "przerobic" dwie waskie komody na przewijak i tylko nakladke kupic na nie.Zlaczyc je i szuflady i szafki beda otwierac sie z bokow,wysokosc by mi pasowala a i wydatek mniejszy :-D
To sie naczytalam,olejny watek nadrobiony pourlopowo :-) sorki tylko za dlugasnego posta bo pewnie taki wyjdzie..teraz spadam troche dom ogarnac i pranie wrzucic bo mlody wroci prze 12 ze szkoly

reklama
vici widzę, że wytrwale nadrabiasz :):):)
Dziewczyny, a ja trochę z innej paki, ale tematycznie zbliżone heh Jakbyście słyszały o jakiejś promocji na proszki dla dzieci to piszcie, bo zaczynam polować na proszki :)

mamaktosia to masz teraz zagwozdkę :)
Ja byłam dziś na ciuchach, kupiłam 2 eleganckie koszule, bluzę i pajaca :) za całe 20 zł;D Kurier dostarczył mi wózek ale jeszcze nie rozpakowałam, więc relacje zdam później :)

mamaktosia uuuu, nie dziwię się, że masz chrapkę na Zena Fischera:tak: Też mi się bardzo podoba. Wydaje się być mega funkcjonalna, a jednocześnie nie za bardzo "księżniczkowo" napuszona i landrynkowa jak Coneco.
Kiedyś na Allegro, jak jeszcze w drugiej ciąży nie byłam i nie przypuszczałam, że tak szybko to nastąpi widziałam Zena za 300 zł w doskonałym stanie. Da się wyszperać naprawdę fajne okazje. Trzeba tylko być czujnym, bo schodzą takie delikatesy jak świeże bułeczki. Jednego dnia jest, drugiego już nie, dobrze być zdecydowanym, obeznanym w cenach i po prostu kupować jak się pojawi okazja:tak:

Aia , Mamuśka -jak poczytałam testy to mi ochota na zena przeszła , w opisie ma jak się nie mylę 105 cm długości ale materac to już 69 cm minus obszycie ok 2 cm i robi się 67 cm czyli wygodne spanie przez cały miesiąc , no może dwa :-D ale piękny jest ten zen i funkcjonalny i pasowałby do moich mebli :-D
Gdyby kosztował ( używany ) z 300 to może , może , ale najtaniej co znalazłam to 499 plus przesyłka ...
Sledzę dziennie tablice i allegro , zobaczymy , dziś upolowałam piękny kombinezon za 35 zł , w niedzielę jadę odebrać !

aaa mi przyszedł wózek i .....beznadziejny! ;/ tj. ktoś kto go wystawił nawet nie odkurzył/nie wyprał/nie ogarnął go przed sprzedaniem, więc przyszedł w nie najlepszym stanie i brudny ;/ oprócz tego doszłam do wniosku, że nie podoba mi się kolor i generalnie lipa ;/

reklama
Do góry