reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Ja sie cofnelam troche wec nie dziwcie sie ,ze odp sa troche do starych fotek i linkow.Co do lozeczek bo widze byl temacik to ja dostalam od znajomej drewniane a turystyczne mam jeszcze po Victorze z nasadka do podwieszenia dla niemowlaka.Materac z drewnianego dam do turystycznego a kupie nowke do drewniaka.Mysle aby miec drewniane w pokoju malucha a turystyczne na dole co by nie latac pietrami jak bede urzedowac na dole.
Widze rogale maja wziecie i wszystkie zadowolne :-)
agusia
cudny kaplecik wyszedl z pod twoich rak :yes: sliczna hustaweczka
mb89 fajnie z ta kuzynka zawsze to oszczednosc jak sie ciuszki dostaje :yes:
K-M-B widze,ze fotelik dla chlopakow mamy taki sam :-) Victor tez uzywa recaro Young Sport i nie zamienilabym go na nic innego.
Towicz widze dalas mufke wozkowa ,tu tego pelno i chyba bardziej praktyczne jak rekawiczki bo w razie czego wyciagasz cieplusi reke do malucha i z glowy a nie trzeba sciagac i zakladac rekawiczek
Aneczka dobry wybor aby nie wszystko na raz :yes: lozeczko na pewno bedzie ok to w koncu tylko na chwile bo zaraz bedziemy pisac o zmianach na "normaln" bo nam dzieciaki powyrastaja
Tiluchna ladne te rozki :yes:
Pieknaszyszunia fajowe to lozeczko i juz z przewijakiem super.
Co do monitorow oddechu to nie wiem jak teraz ale 7 lat temu pamietam dziewczyny nrzekaly troche.Moze teraz sa lepsze ale jak maluch ruchliwy to sygnal tracily i niepotrzebnie robily alarm.Teraz moze wieksze te maty i spokojnie dadza rade:confused: wtedy to byl malo przydatny sprzet z teg co pamietam.
Co do tzw pododupnikow to powiem wam,ze jesli macie auta z poduszkami z tylu czy kurtynami to serdecznie odradzam.Naczytalam sie swego czasu,ze podkladka odpada przy takich autach i musi byc fotelik zabudowany z ochrona ramion i glowy bo w razie co te poduchy moga dziecku wyrzadzic strasznie duza kzywde.Czyli powinien byc pelny fotelik do konca a nie sama podkladka.
Co do przewijakow to napisze wam ,ze trzeba przymiezyc sie do takiego i nie kupowac w ciemno.Ja przy Victorze dostalam i bylam srednio zadowolona.Tylko pisze o tych wolnostojacych.Oczywiscie super sprzet ale dla mnie byl za niski i mlody kopal mnie w okolice blizny po cc teraz wiemze musi byc wyzsze choc mysle aby "przerobic" dwie waskie komody na przewijak i tylko nakladke kupic na nie.Zlaczyc je i szuflady i szafki beda otwierac sie z bokow,wysokosc by mi pasowala a i wydatek mniejszy :-D
To sie naczytalam,olejny watek nadrobiony pourlopowo :-) sorki tylko za dlugasnego posta bo pewnie taki wyjdzie..teraz spadam troche dom ogarnac i pranie wrzucic bo mlody wroci prze 12 ze szkoly

reklama
vici widzę, że wytrwale nadrabiasz :):):)
Dziewczyny, a ja trochę z innej paki, ale tematycznie zbliżone heh Jakbyście słyszały o jakiejś promocji na proszki dla dzieci to piszcie, bo zaczynam polować na proszki :)

mamaktosia to masz teraz zagwozdkę :)
Ja byłam dziś na ciuchach, kupiłam 2 eleganckie koszule, bluzę i pajaca :) za całe 20 zł;D Kurier dostarczył mi wózek ale jeszcze nie rozpakowałam, więc relacje zdam później :)

mamaktosia uuuu, nie dziwię się, że masz chrapkę na Zena Fischera:tak: Też mi się bardzo podoba. Wydaje się być mega funkcjonalna, a jednocześnie nie za bardzo "księżniczkowo" napuszona i landrynkowa jak Coneco.
Kiedyś na Allegro, jak jeszcze w drugiej ciąży nie byłam i nie przypuszczałam, że tak szybko to nastąpi widziałam Zena za 300 zł w doskonałym stanie. Da się wyszperać naprawdę fajne okazje. Trzeba tylko być czujnym, bo schodzą takie delikatesy jak świeże bułeczki. Jednego dnia jest, drugiego już nie, dobrze być zdecydowanym, obeznanym w cenach i po prostu kupować jak się pojawi okazja:tak:

Aia , Mamuśka -jak poczytałam testy to mi ochota na zena przeszła , w opisie ma jak się nie mylę 105 cm długości ale materac to już 69 cm minus obszycie ok 2 cm i robi się 67 cm czyli wygodne spanie przez cały miesiąc , no może dwa :-D ale piękny jest ten zen i funkcjonalny i pasowałby do moich mebli :-D
Gdyby kosztował ( używany ) z 300 to może , może , ale najtaniej co znalazłam to 499 plus przesyłka ...
Sledzę dziennie tablice i allegro , zobaczymy , dziś upolowałam piękny kombinezon za 35 zł , w niedzielę jadę odebrać !

aaa mi przyszedł wózek i .....beznadziejny! ;/ tj. ktoś kto go wystawił nawet nie odkurzył/nie wyprał/nie ogarnął go przed sprzedaniem, więc przyszedł w nie najlepszym stanie i brudny ;/ oprócz tego doszłam do wniosku, że nie podoba mi się kolor i generalnie lipa ;/

reklama
Do góry