reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

reklama
Mamuska kiepsko jak jestes niezadowolona i pytanie jak juz dziewczyny pytaja mozesz go oddac??
Ja jestem z mojego zadowolona,zdiecia byly dokladne i czysty jest ale mimo wzystko rozebralam i czeka na pranie.
No i jak bylam w Pl to robiac zakupy w biedronce kupilam torbe z przewijakiem za cale 12 pln.Byly tez takie dada z materialu lub ceratowo-plastykowe i te byly drozsze ale jakos nie zrobily na mnie wrazenie.Czy wy je widzialyscie??Mam foty w tel to wkleje jak wrzuce na kompa :-)
Pozatym narazie dalej bezzakupowo az dziwnie sie z tym czuje...chcialabym ale narazie dalej nie przegladnelam co mam i w przyszlym tyg juz musze sie za to wziasc.Narazie doprowadzam dom na tory,dzis w planie prasowanie bo niezla kupa mi sie juz uzbierala...

vici
dołączam ze stertę rzeczy do prasowania..jak ja tego nie lubię! Wczoraj skompletowałam całą wyprawkę łóżeczkową chociaż jedno z głowy;-) jeszcze jedną pościel na zmianę zakupie i będzie wsio :-)

cosiek podziękuj bardzo Maluchowi i uściskaj Go od nas :)
vici/cosiek/ Szyszunia no mam nadzieję, że się uda. Dziś mój M ma dzwonić do tego Pana. Ja na zdjęciach widziałam, że jest trochę porysowany, ale to, że facet oddał go takiego brudnego i "zajechanego" nie działa na jego korzyść ;/
Ag KrK oj ja też nienawidzę prasować, chyba najgorsza czynność domowa, jaka może być :)

vici ja tych toreb nie widziałam, ale z doswiadczenia pamietam ze przydala mi sie taka wkładka termoizolacyjna na butelke wbudowana w torbę, no i oczywiscie podkladka do przewijania musi być. Z czego sama torba jest wykonana to pewnie tylko względy estetyczne przeważają :tak:
W Biedronce są fajne podkłady do przewijania 10szt chyba za 10zł, świetna rzecz na wyjście, ja nawet ich często w domu używałam jak przewijałam na łóżku itp.
No i jestem zwolenniczką pieluszek Dada, rozmiar 1+2 to zdecydowanie Pampers a potem warto poeksperymentować, jak dla mnie Dada niewiele się rózni od Pampków :tak: Z Huggiesów często u nas nocą przeciekało :dry:

Ostatnia edycja:
Mamuśka jak kupowałaś na Allegro, albo innym portalu, to masz 10 dni na zwrot i nie ważne, czy towar nowy czy używany, więc spoko. A co do tego, że ludziska wysyłają brudne rzeczy - niestety tak się zdarza. Jak kiedyś kupiłam używkę pchacza niby w idealnym stanie, a też przysłali mi brudną i do tego taśmą klejąca pocerowane naklejki. Na szczęście w mało eksponowanych miejscach, no ale...Jak można napisać w takim przypadku "stan idealny"?

Wózek mega ważna rzecz, jak Ci nie pasuje jednak, nie wahaj się - oddawaj. :tak:

Co do pieluch. Zgadzam się z koriander, że na sam początek oryginalne Pampersy są optymalne, na pewno nie zawiodą:tak: Potem warto poszukać czegoś tańszego, a równie fajnego. My pieluchowaliśmy od 2 mies. Huggisami, nam nie przeciekały, ale wiem, że to kwestia dopasowania do dupki dziecięcia;-) Do Dada mam uraz, bo cuchną strasznie i są mało chłonne. Nie przeciekają - to duży plus, są cienkie - drugi plus, ale pupa zawsze w nich mokra była niestety.
Teraz używamy naszych Bella Happy, coby wesprzec polski biznes i sprawdzają się bardzo dobrze, a w necie można kupić bardzo tanio.

vici, widziałam te torby, ale nie przyglądałam się im mocno bo mam w komplecie przy wózku. Wglądały jednak na bardzo pojemne
mamuśka, spróbuj oddać. Warto chociaż spróbować. Samej zdarza mi się coś na allegro sprzedawać, ale w życiu nie wysłałabym komuś brudnej rzeczy. Sądzę nawet że nie warto jak zależy mi na dobrych relacjach z kupującym.

Ostatnio jednak przeglądam lokalne ogłoszenia na gumtree. W ten sposób nabyłam już kilka ładnych ubranek. Dzisiaj jadę po kolejną sukieneczkę :-D Nowa z 5.10.15 za 15zł. Chyba wole tak, bo przed kupieniem mogę obejrzeć i pomacać

Pisałam Wam ostatnio, że dostałam lipną wyprawkę z połową rzeczy zniszczonych i poplamionych. Rodzina już mnie obgadała, że ciężko mi dogodzić. Jutro jedziemy po łóżeczko, ale "nie wiadomo czy się (mi) spodoba" Ech... jak tu trudno mieć własne zdanie, gust i opinie :baffled:

reklama
Witam dziewczyny:)
lucere fajna stronka, naprawdę są tan fajne rzeczy:)dodałam do zakładek:-)

Mamuśka wg mnie jedynym wyjściem jest odczyścić wózek i wystawić na nowo na swojej aukcji. Oczywiście próbować oddać nie zaszkodzi, ale z doświadczenia wiem, że to raczej nie przejdzie. Laska pewno cieszy się, że sprzedała wózek i ma spokój i nawet jeżeli miałaby dostać za to od ciebie negatywny komentarz to się nie przejmie jakoś specjalnie. Reklamacje może rozpatrzyć negatywnie i już.

Kwestia oddania towaru w ciągu 10 dni faktycznie istnieje, ale dotyczy to osób prawnych i firm, np,sklepów a nie zwykłego obywatela i towarów kupionych przez "kup teraz", a nie na licytacji. Także to śliski temat.:baffled:

tiluchna 3maj się tam w dwupaku:tak:

Do góry