reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Chuśtawka piękna na pewno się przyda, a kolor jak kolor, mój synek lubi różowy nie ma jakiegoś wstrętu ja niektórzy chłopacy, w końcu staram się go uczyc że kobiety to nic gorszego od mężczyzny, a mężczyzna też człowiek, ma prawo sobie popłakać, przytulić mamę, tata tez tuli swoją żonę, szanuje swoją matę i nic w tym strasznego.

Jeśli chodzi o smoczki to u nas sprawdził się avent te od 0 do 6

Teraz mój synek wybrał dla dzidziusia jeszcze takie, ale tych jeszcze nie mam sprawdzonych:

reklama
Mamuśkaaa - ja też chciałam uniknąć smoczka przy Franku, a już w szpitalu mu dałam :) potem nie chciał, potem jak był starszy i wszyscy oduczali to on właśnie chciał i sam przestał brać bez problemu, ładnie mówi i nie ma wady zgryzu więc teraz na pewno będę miała. Używaliśmy Aventu, Nuk, TT.

ewa no właśnie dlatego nie zapieram się :)
w ogóle uważam, że najgorszy okres to będzie ten w szpitalu ;/ ja wystraszona pierworódka, płaczące Maleństwo i stres, że wszyscy mi na ręcę patrzą, a dziecię płacze i budzi inne dzieci ;D

Mamuśka - zawsze jest ten 1 raz :-) dasz radę , mój młody nie chciał cyca i z tym był problem , bo one chciały się pozbyć mleczka i miał rozmiar melonów i pięknie tryskały mlekiem :baffled: a on się darł że jest głodny , i nikt nie mógł mi pomóc , tzn pomagał wciskając głowę synka w moje cyce ... to był horror , teraz gdyby jakiś babsztyl tak zrobił to by dostał po głowie , bo to dziecko a nie zabawka , ale w tedy byłam młoda , głupia i przestraszona . Myśl tylko o sobie i swoim dziecku , takie pozytywne samolubstwo , najlepiej nie zauważać spojrzeń innych a będzie dobrze , teraz tak zrobię ! i tobie polecam to samo :tak:

mamaktosia dokładnie tak:tak: Najważniejsze to nie dać się sterroryzować i wpędzić w dziwne kompleksy typu "inne mogą, a ja nie", "jestem do bani", itp. Podejść do wszystkiego na spokojnie...Jak to tylko możliwe.
Ja z córcią zrobiłam błąd i nie wzięłam ze sobą smoczka do szpitala, co gorsza, nie wpadłam na to, żeby go podać, a nikt mi nie zasugerował, że może by się jednak nadał:dry: Efekt był taki, że płaczu było zdecydowanie za dużo. Dopiero w domu smoczek przyniósł nam ukojenie:tak:
U nas sprawdził się jednak jeden jedyny: Chicco kauczukowy. Używa go córcia do dzisiaj. Jest super i naprawdę polecam. Miękkim łatwo się rozgrzewa, w pełni bezpieczny:tak:

Dziewczyny ponieważ mam już łóżeczko to chcę teraz kupić do niego posciel/ochraniacze na boki- taki komplety. Czy macie jakieś sprawdzone firmy, sklepy internetowe? Gdzie same kupowałyście?

A wiecie, że ja też nie pomyślałam o smoczku do szpitala...ale Filip miał problem z ssaniem cyca i miałam masować mu w buźce, żeby wyrobił sobie tę umiejętność i zasypiał mi z tym palcem w buzi, więc mi położna powiedziała, żeby dać mu smoka i M.kupił. Do dzisiaj jest to ratunek np. przy histerii zębowej. Ale już za 2 miesiące panuje odstawiać...Teraz mam już smoczki dla drugiego maucha kupione- dorwałam MAM w Tk Maxx. Polecam ten sklep, bo można tam kupić taniej wiele rzeczy. Są produkty Aventu, TT itd...

mamaktosia, Aia no niby wiem i mam nadzieję, że nie będę taką "sierotką" :):):)
a powiedzcie mi, myślicie, ze na początek do kołyski potrzebne są ochraniacze? Bo taki maluch się jeszcze chyba tak nie wierci?

reklama
ja bylam wczoraj w ikei ;) zdecydowalismy ze kupimy lozeczko to najtansze drewniane..za 80 zl - nie ma sensu przeplacac ... no i materac tez stamtad za 60 zl :) ja chcialam jeszcze przewijak - zeby sluzyl jako poleczka na niektore niezbede rzeczy, ale zrezygnujemy. musimy przemyslec wszystko na 100 % i w czwartek jedziemy znow;)

Do góry