reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Chuśtawka piękna na pewno się przyda, a kolor jak kolor, mój synek lubi różowy nie ma jakiegoś wstrętu ja niektórzy chłopacy, w końcu staram się go uczyc że kobiety to nic gorszego od mężczyzny, a mężczyzna też człowiek, ma prawo sobie popłakać, przytulić mamę, tata tez tuli swoją żonę, szanuje swoją matę i nic w tym strasznego.

Jeśli chodzi o smoczki to u nas sprawdził się avent te od 0 do 6

Teraz mój synek wybrał dla dzidziusia jeszcze takie, ale tych jeszcze nie mam sprawdzonych:

reklama
Mamuśkaaa - ja też chciałam uniknąć smoczka przy Franku, a już w szpitalu mu dałam :) potem nie chciał, potem jak był starszy i wszyscy oduczali to on właśnie chciał i sam przestał brać bez problemu, ładnie mówi i nie ma wady zgryzu więc teraz na pewno będę miała. Używaliśmy Aventu, Nuk, TT.

ewa no właśnie dlatego nie zapieram się :)
w ogóle uważam, że najgorszy okres to będzie ten w szpitalu ;/ ja wystraszona pierworódka, płaczące Maleństwo i stres, że wszyscy mi na ręcę patrzą, a dziecię płacze i budzi inne dzieci ;D

Mamuśka - zawsze jest ten 1 raz :-) dasz radę , mój młody nie chciał cyca i z tym był problem , bo one chciały się pozbyć mleczka i miał rozmiar melonów i pięknie tryskały mlekiem :baffled: a on się darł że jest głodny , i nikt nie mógł mi pomóc , tzn pomagał wciskając głowę synka w moje cyce ... to był horror , teraz gdyby jakiś babsztyl tak zrobił to by dostał po głowie , bo to dziecko a nie zabawka , ale w tedy byłam młoda , głupia i przestraszona . Myśl tylko o sobie i swoim dziecku , takie pozytywne samolubstwo , najlepiej nie zauważać spojrzeń innych a będzie dobrze , teraz tak zrobię ! i tobie polecam to samo :tak:

mamaktosia dokładnie tak:tak: Najważniejsze to nie dać się sterroryzować i wpędzić w dziwne kompleksy typu "inne mogą, a ja nie", "jestem do bani", itp. Podejść do wszystkiego na spokojnie...Jak to tylko możliwe.
Ja z córcią zrobiłam błąd i nie wzięłam ze sobą smoczka do szpitala, co gorsza, nie wpadłam na to, żeby go podać, a nikt mi nie zasugerował, że może by się jednak nadał:dry: Efekt był taki, że płaczu było zdecydowanie za dużo. Dopiero w domu smoczek przyniósł nam ukojenie:tak:
U nas sprawdził się jednak jeden jedyny: Chicco kauczukowy. Używa go córcia do dzisiaj. Jest super i naprawdę polecam. Miękkim łatwo się rozgrzewa, w pełni bezpieczny:tak:

Dziewczyny ponieważ mam już łóżeczko to chcę teraz kupić do niego posciel/ochraniacze na boki- taki komplety. Czy macie jakieś sprawdzone firmy, sklepy internetowe? Gdzie same kupowałyście?

A wiecie, że ja też nie pomyślałam o smoczku do szpitala...ale Filip miał problem z ssaniem cyca i miałam masować mu w buźce, żeby wyrobił sobie tę umiejętność i zasypiał mi z tym palcem w buzi, więc mi położna powiedziała, żeby dać mu smoka i M.kupił. Do dzisiaj jest to ratunek np. przy histerii zębowej. Ale już za 2 miesiące panuje odstawiać...Teraz mam już smoczki dla drugiego maucha kupione- dorwałam MAM w Tk Maxx. Polecam ten sklep, bo można tam kupić taniej wiele rzeczy. Są produkty Aventu, TT itd...

mamaktosia, Aia no niby wiem i mam nadzieję, że nie będę taką "sierotką" :):):)
a powiedzcie mi, myślicie, ze na początek do kołyski potrzebne są ochraniacze? Bo taki maluch się jeszcze chyba tak nie wierci?

reklama
ja bylam wczoraj w ikei ;) zdecydowalismy ze kupimy lozeczko to najtansze drewniane..za 80 zl - nie ma sensu przeplacac ... no i materac tez stamtad za 60 zl :) ja chcialam jeszcze przewijak - zeby sluzyl jako poleczka na niektore niezbede rzeczy, ale zrezygnujemy. musimy przemyslec wszystko na 100 % i w czwartek jedziemy znow;)

Do góry