reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

AIA dzięki właśnie dzisiaj przyszła ta karuzelka i bardzo mi się podoba:tak:.

BAŚKA dla takich maluchów jak nasze to chyba grzechotki, przytulanki pluszowe, kocyk, myśmy Pawłowi kupili jak miał miesiąc na święta leżaczek, dostał ubranka, pościel, pozytywkę na pamiątkę ...

reklama
Dziewczynki mam wielka prosbe do ktorejs z Was - czy ktos mógłby mi napisac co ja powinnam miec z ciuszow? dostalam troche rzeczy, nawet poukladalam w kupki ale za cholercia nie wiem co powinnam miec... jak urodzimy to bedzie zimna... jejku, w jakas panike wpadlam ze nie bede miala w co dziecko ubrac.....

ja wczoraj na allegro zamówiłam 20 pieluch tetrowych,termometr czapeczki takie po urodzeniu 2 i wygrałam licytację kombinezoniku i jeden fajny bodziak.

muszę jesczez nakupowac parę bodziaków z dł rekawem i półspiochów :-)

jakie pieluchy jednorazowe kupujecie? ja mam na razie 1 paczkę pampersów i ciekawa jestem czy przez 4 lata cos nowego dla noworodków się pojawiło tańszego...bo to idzie jak woda na początku
:sorry:

ananaska ja z tego co wiem to na poczatku jednak pampers a potem duzo ludzi chwali dada z biedronki i te rossmanowskie.To opinie moich znajomych z Pl.Fajnie,z udalo wygrac sie 2 aukcje :-)

Ja jade w weeckend na zakupy pieluchowo-chusteczkowe bo reszte mam.Teraz w necie dokupilam karuzele,projektor gwiazd i zestaw pielegnacyjny-nozyczki,obcinaczki i takie tam 10 czesci w sumie.Zastanawiam sie czy wziasc w razie czego mala poczke mm? Przy Victorze kupilam i sie przydalo :baffled:

michalina to zalezy co juz masz w domu.Ja wychodze z zalozenia,ze tego teraz tyle w sklepach,ze zawsze moza dokupic jak brakuje czegos.Narazie np nie kupuje spiworu do gondoli mam grube kombinezony i 2 spiworki do fotelika a jak bedzie jednak bardzo sroga zima polece i dokupie.

ananaska ja też kupiłam paczkę pampersa:) i myślę, że jak się sprawdzą to poprostu będę zamawiać większą ilość na allegro i będzie najtaniej. Czasem przesyłka jest gratis więc myśle, że to najlepsza opcja dla nas:-)
Z tego co patrzyłam to te pampersy dada z biedronki sa dosyć tanie, ale ja wolę papmers.

Michalina ja mam kilka kompletów body z dł. i kr. rękawem, pajace, może z 1 szt. kaftanika..uważam, ze zbędny. Oprócz bielizny jakieś 3 sweterki, skarpetki, czapeczki i niedrapki. Mam też kombinezon, taki nieprzesadnie gruby i nieprzesadnie wielki, w sam raz na przełom listopada/ grudnia i to tyle z ubranek:) myślę,że to w zupełności wystarczy na start:-)

Wczoraj dostałam listę rzeczy do szpitala potrzebnych i w sumie tam nic specjalnego nie potrzebuje.. podkłady dają, koszulę do porodu też. Pani kazała mi się skupić głównie na zabraniu badań:) bo cała reszta schodzi na dalszy plan..i w razie czego oni mają wszystko...mam podejść z rezerwą, dla dziecka pampersy i ubranka. resztę zapewniają, chociaż i tak zabiorę paczkę chusteczek i bepanthen na pupę. no i dla siebie rzeczy do higieny i kosmetyki

vici no biedronkowe to i ja znam ale te numery od 4 ..koleżanka mi mówiła że te 1 są średnie ...ale na pewno sama muszę się przekonac..rossmanowskich nie znam żadnych..a pampki to królowały długo u Nas ,za długo .

a pępek podobno teraz się pielęgnuje że się nie robi nic...tzn juz ma się nie przemywac a wietrzyc jakieś nowe przepisy...4 lata temu miałąm roztwór jakiś chyba spirytusu...co jakiś czas wymyślają i zmieniają...

ja chce spiworek kupić ale potem bo D jak zobaczy ile kupuję na raz to będzie zrzędził bo to zrzęda która uważa ze zdążymy ze wszystkim...nie zdaje sobie sprawy ile tego trzeba...ach faceci
:sorry:

mb fajnie,ze w razie co szpital zapewnia wszystko to i dla was latwiej bo mniej rzeczy do wziecia :tak:
ananaska no wlasnie dlatego pisalam,ze na poczatek jednak pampers z opowiadan i prob znajomych.Choc mam jedna co od poczatku na dada jest ale ona ma manie zmieniania czesto pieluch to szkoda kasy na pampki jak i tak "niezasikane" wyrzuca.
Co do pepka to 7 lat temu tez mialam spirytus i gaze a tu nic nie kaza robic wiec zmienia sie co chwila.Zreszta z pielegnacja noworodka to jak z glutenem...ja mialam dopiero w okoloicy 10-12 mies wprowadzac a teraz juz szybciej.Czlowiek co ciaza to sie czegos uczy.

zakochałam się w Pepco bo tu mam blisko:-D

ale fajne wyprzedaże dla dzieciaków :-) nożyczki z obcinaczem takim malusim za 4,99 :-)za komplet
kupiłam też 3 pieluszki z nadrukiem,dla starszaka majtasy i rajtki :-) no i ładne spiochy z bluzeczką na "wyjścia" :-D

reklama
Do góry