reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

reklama
Arteofbeauty - ładna ta koszulka, Italian Fashion ma fajne, bawełniane produkty, kupiłam sobie niedawno szlafroczek od nich (o taki: Komfort WYGODNY SZLAFROK DAMSKI Italian Fashion (3578992538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.) :) z kapturem i długim rękawem. Ale koszulka mnie nie przekonała, dobrze ze wybałas opcje z przymierzeniem :)

dziewczyny, siedze dziś niemal od rana w necie i przegladam, porównuje itp rzeczy dla dziecka, i czytam troche, i trafiłam na stronie Sroki na artykuł o kupowaniu ubranek dla dziecka w ciuchlandzie, tudzież posiadaniu używanych, może kogos zainteresuje:
Sroka o.... czyli zapiski podwojonej: Dlaczego warto kupować dla dzieci w szmateksach

ja wlaśnie jeszcze tych poporodowych rzeczy nie mam i musze doczytac co i jak kupic i ile bo mimo ze moze bedzie cesarka to organizm i tak sie bedzie oczyszczał przeciez po porodzie

My w sobotę ganialiśmy trochę po sklepach. I bardzo spodobał nam się ten wózek:
CITY MOVE | TAKO Producent wózków i artykułów dla dzieci – Alive, City Move, Laret, Captiva, Warrior, Jumper, Monodi, Perso, Lungo, Brisk, Lumi Lum, Acoustic, Ballila, Dalga Classic

Akurat jest na niego promocja, wychodzi taniej niż na necie zamawiać. Kolor oczywiście mój ulubiony- fioletowy :-) Tylko gorzej jakby się okazało że nasza dziewczynka jest chłopcem... Dziewczyny słyszałyście coś o tym wózku lub firmie? Macie jakieś uwagi?

Hej
mój kolga miał taki i megaaa mi go poleca i zachwala.
a w jakiej cenie znalazłaś???

Odnośnie wózków TAKO koleżanka ma i narzeka na to, że ciężki jest ale reszta jest okej ;-)
Powiedzcie mi moje drogie co mam dokupić jeszcze do apteczki w tygodniu wybieram się na zakupy i chciałabym mieć już wszystko moja lista to:
Kem do pupy LINOMAG/BEPHANET
Płyn do kąpieli OLIATUM
Krem do twarzy NIVEA BABY PRZECIW WIATROWI I MROZOWI
Sól fizjologiczna
Roztwór z wody morskiej do nosa
Octenisept
Wkładki laktacyjne
tantum ROSSA
i tu moje pytanie co na GORĄCZKĘ I CZEGO MI BRAKUJE??
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ
:-)​

mały miał gorączkę po chyba 1 czy 2 szczepieniu...w aptece mi dała czopki bo bała się syropu i pomogło.a potem to ibum czy inne podobne.

może zakup fridę do nosa jeszcze ( do wyciągania glutków;-) )

AG może jeszcze coś na cycki :-D, medela ma dobre maści, chyba że nie planujesz karmić piersią;
podkłady, podpaski;
gacie - każda ilość :-);

dla dziecka może jeszcze:
puder taka zasypka na pupę, ja miałam jedno opakowanie na lata, ale czasami się przydawała;
aspirator do noska,
waciki do tej soli fizjologicznej, ja miałam takie kwadratowe;
patyczki;
coś do obcinania paznokci;
jakiś tłustszy krem do pupy penaten/sudokrem;

to tak mi się przypomniało na szybko

reklama
propnuje zakupić wcześniej coś do schładzania w lodówce/zamrażarce taki lód czy kostkę co trzyma temp takie niebieskie..jak się fachowo nazywa nie wiem......ja miałam po 1 porodzie duże krwawienia przykładaly mi na brzuch położne a potem w domu z zamrażarki wyciągałam owijałam w ręcznik czy pieluchę i na brzuch

Do góry