reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Gosia, jak już Emi będzie wołała na nocnik do zimy, to bodziaki się nie nadają za bardzo dla wołającego dziecka - po pierwsze będzie miało kłopoty z rozebraniem się samo do zrobienia siusiu, a po drugie te napki w kroku napewno są bardzo niewygodne dla dziecka bez pieluszki.
Trzeba kupić dłuższe podkoszulki i chować głęboko w rajstopki, nie ma innego wyjścia.

zgadza się :tak: ale bodziaki zawsze sie przydadzą na wyjście na dwór, jak dziecko w pampku idzie, żeby plecki zakryte były:tak:
Wiśnia sliczne te bodziaki kupiłaś:tak::tak::-)

reklama
ale bodziaki zawsze sie przydadzą na wyjście na dwór, jak dziecko w pampku idzie, żeby plecki zakryte były:tak:

To wszytko zależy od tego, jak szybko dziecko się zacznie kontrolować. Ja już np Oliwce nie ubieram na dwór pampersów. Ona świetnie wytrzymuje przez kilkanaście minut (a zaczęła wołać na nocnik całkiem niedawno). Nie ma co wtedy maluchowi mieszać i kazać mu na dworzu robić w pieluchę. Zimą niestety jest ciężko wysadzić dzieciaczka pod drzewem, wtedy trzeba kombinować inaczej. My np wysadzaliśmy Oliwkę w toalecie w markecie, tylko oczywiście jej nie sadzałam na deskę, tylko trzymałam w powietrzu, tak, jak się trzyma maluszka na dworzu.

moja póki co za bardzo nie łapie o co biega w nocniku więc jej nie zmuszam... a bodziaki i na zimę i do spania później :tak: , poza tym ten mój rudzielec jak nie ma bodziaka to maltretuje pępek straszliwie

ja akurat uwazam ze bodziaki to rewelacja nery zakryte nic nie wylazi zreszta sama bym chetnie cos takiego nosila do spodnicy czy spodni a nie jak sie nachylam to gazeta nawierzchu:tak:

Ja też narazie używam bodziaków, bo Maja nie ma zamiaru wołąc na nocnik. Ale pamietam, że Madzi zakłądałam body bez zapinania jak już wołała siku. Wtedy ten długi koniec nie wychodził ze spodni.

ja akurat uwazam ze bodziaki to rewelacja nery zakryte nic nie wylazi zreszta sama bym chetnie cos takiego nosila do spodnicy czy spodni a nie jak sie nachylam to gazeta nawierzchu:tak:
To chyba nosisz za krótkie koszulki, bo mi nic nie wyłazi ;-):-D
Ja też uważam, że bodziaki to rewelacja, jednak te dziecięce się nie za bardzo nadają do noszenia bez pieluchy.

Ostatnia edycja:
Ja dzis tez wpadlam do lumpexu;-):tak:.Dla Dominisi kupilam nowa bluzeczke Next z metkami:-D i sporo innych rzeczy;-):tak:

reklama
Zapomniałam Wam napisać, że zamówione dla Oliwki adidaski przyszły, ale niestety serduszka się nie świeciły. Także dziś odesłałam je spowrotem (koszt przesyłki mi zwrócą) i przyślą mi działające.

Do góry