reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
no to stało się zamówiłam dwie pościele i teraz czekam ciekawe która będzie fajniejsza czy ta z mamo-tato czy z tej froty.Czekam.:cool2:

mnie sie wydaje ze fajniejsza jest z frotki (co prawda ja mam zwykla, a z frotki tylko rozek) bo chyba milsza w dotyku dla dzidziusia:tak:

jak dojdzie to podziel sie wrazeniami:tak:

Ja mam pościel z frotki (takiej samej jak Twój rożek Lil kate) i jest naprawdę milusia. Ale wczoraj mi mamuśka uświadomiła, że na lato będzie za ciepła, trzeba bedzie dokupic jakąś lżejszą. Mam co prawda jedną bawełnianą na zmianę, ale ma nie za specjalny wzorek (taką dorzucili gratis do łóżeczka).

Dostałam dzis paczuszkę - rzeczy, które zamówiałm na allegro..są takie słodziutkie i milutkie...chyba resztę wyprawki też zamówię..
Jak miałam ochotę i siły to mnie wszyscy w domu powstrzymywali, a teraz to gdzieś mi ochota odeszła, nie mam już za dużo siły:tak::-(

W sumie kasiad twoja mama ma rację, ja też mam tylko pościel frotkową, ale do lata jeszcze trochę czasu i nie bede ze wszstkim tak się rozpędzać..poza tym została mi w domku jedana po siostrze, taka zwykął bawełniana, wiec...;-)

Łóżeczko (Radek VII w kolorze teak, bez szuflady)to kupiłam już przed świetami, mąż tak zdecydował, bo prawie kaska była..Materac do tego gryka-kokos..zapłaciałm za nie 240zł + 60zł za materac...do tego dostatliśmy gratis butelkę aventu za 20 zł. A kupowałam w sklepie, normalnym, a nigdzie nie widziałm taniej, nawet na necie..

http://www.swiatdziecka.net.pl/index.php?klucz=6c5642769ef5f75ae2d8c7773ca9d332&k=97&p=738

dziewczyny mam pytanie co do materaca do lozeczka: jakie sa dobre- te grubsze czy te ciensze, z czego i jak miekkie/twarde bo musze wreszcie kupic a nie za bardzo sie orientuje...:confused:

Ja kupiłam kokos - gryka, bo tak mi polecono. Przez pierwsze pół roku dziecko leży na stronie kokosowej - jest twardsza, a po pół roku przekłada się na stronę gryczaną. Ta strona dobrze działa na stopy jak dziecko staje w łóżeczku.
Ale chwalą sobie też całe te kokosowe.

ja tez zakupiłam gryka-kokos, bo ponoc najzdrowszy dla maleństwa. sama natura, te z pianka to sztuczne są,a poza tym gryczano-kokosowy jest twardszy,a dziecko nie powinno spac na zbyt miękkim materacyku

reklama
Przekłada się Agusia :tak: słyszałam o tym już z paru źródeł. Zaczyna się od kokosowej maty - tej twardszej, a przekłada po pół roku, może byc trochę później, jak dziecko zaczyna się podciagac w łóżeczku.

Do góry