reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

U nas przypięcie kołderki do przescieradła by nie przeszło :no: Oli nie przestaje wierzgać nogami, dopóki się całkowicie nie odkryje. Jak nie może się odkryć to poprostu się budzi i ryczy.

reklama
No właśnie obawiam się, że dla Oliwki to będzie zbyt duże skrępowanie. Nie będzie mogła się swobodnie przekręcać na brzuszek i spowrotem, a w nocy kręci sie tak kilka razy co najmniej.

moja lenka generalnie jest bardzo ruchliwa i niewiem jak to robi ale kladac ja z jednej strony lozeczka za chwile znajduje ja z drugiej lub na brzuchu lub w poprzek i jakos dae rade choc niewiem jak w tym spiworku

Co do bodziaków z Tesco to wg mnie są super jakości. Teraz kupiła 3-pak białych body z długim rękawem- 15 zł. I 3-pak kolorowych z krótkim rękawem- 19 zł. 74 cm:-)
A co do spania w chłodne dni to będę Tosię ubierać w body i w welurowe pajace i przykrywać kołderką lub wkładać w polarkowy, cienki śpiworek. Jej bez różnicy:-)
Co do kombinezonu to ja jeszcze się nie rozglądałam:-(Wiem tylko, że chcę dwuczęściowy:-)

Kubulek ma na zimę granatową kurtkę Topollino,muszę dokupić jakieś ocieplane spodnie.A co z butami,kozaczki jakieś kupujecie?:-(

Ja już też myślałam o butach. Kupię pewnie jakieś kozaczki. Widziałam fajne w H&M. Na jesien też muszę coś kupić chyba, bo z pełnych butów Oli ma tylko trampki, a one są dość cienkie.

Oj o butach to nie pomyślałam...hihi:-D:-D:-D dziecko z bosymi nogami chciałam zima na dwór zabierać chyba :-D:-D:-D

a ja już mam na oku kombinezon dwuczęściowy z cocodrillo, pewnie kupie w tym tygodniu, bo jest świeża dostawa, a później to już nie dostanę takiego jak chce..a dziś zamierzam zrobić zapas bodziaków i pajaców dla Filipa...

a co do śpiworka to u nas nie ma szans...
ostatnio jak Filipa zaczęłam przykrywać grubszą kołdrą z pierza, to nie miał siły sie przekręcić i płakał co chwila, ja wstawałam podnosiłam kołdrę :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, on sie przekręcił jak chciał i dalej spał, za pół godziny to samo...:baffled::baffled::baffled: ewidentnie nie lubi skrępowania...ale jest już coraz lepiej...poprostu zacznę go cieplej na noc ubierać...

reklama
Do góry