reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
jak znajde chwile to zrobie bo mam troszke na głowie
zus , wozek, poczta , kupic krescje na slub , taty urodziny i chce zrobic dzis wszystko ale nie wiem czy dam rade:zawstydzona/y:

Ja może 100 pluszaków nie mam, ale mam też sporą ilość:

W sumie to już byłam zła, bo moja mama za każdym razem jak przychodziła do Oliwki to przynosiła pluszaka. Można mieć ze 2 -3, no 5 pluszaków, ale więcej to wg mnie przesada, zbieranina kurzu tylko. Zwróciłam mamuśce delikatnie uwagę, że Oli ma już za dużo pluszaków, no i przestała kupować. Niestety też nie wpadła na pomysł, żeby pluszaki zastąpić jakimiś edukacyjnymi zabawkami :-(

Kiedyś Joasiek pisałaś,żebyśmy powklejały jakie mamy zabawki oprócz grzechotek i gryzaków. Oli oprócz stojka Chicco, który teraz wisi jako zawieszka na łóżeczku, ma w sumie tylko 2 zabawki edukacyjne (już kiedyś chyba o nich pisałam zresztą):

Chociaż obie są dla grupy wiekowej 6+ Oli nie do końca wie, co z nimi się robi. Tzn. te kubełki umie rozebrać na części pierwsze przez uderzanie całą konstrukcją o materac :-D no i próbuje założyć samą kulkę z góry jak ją weźmie do ręki, ale jej się jeszcze nigdy to nie udało, kulka spada obok i cała wieża się przewraca. Kubeczki za to są fajne do gryzienia a kulka do potrząsania, bo ma w sobie grzechotkę :-D
Żółwik to sorter z bajerami, jak się włoży odpowiedni klocek, to żółw się trzęsie, gra muzyczkę i świecą się na nim diody. Oli oczywiście nie ma pojęcia, gdzie te klocki umieścić, a zabawkę udaje się uruchomić poprzez włożenie paluszków do otworów na klocki (jest w nich taka wypustka, która załącza zabawkę).

Co do pluszaków to u nas są dwie. Miś który zawsze siedzi w rogu łóżeczka przy podusi i małpka, którą Victor zawsze sobie kładzie na buzie jak usypia;-) Ostatnio rozglądałam się za zabawkami edukacyjnymi troszkę bardziej skomplikowanymi, bo jeszcze takich nie mamy:-p Zresztą Victor jeszcze nawet nie umiałby się nimi bawić. Myślę, że jak skończy pół roku to kupię mu z dwie, żeby już zaczął się oswajać jak się tym bawić;-)
Myślałam o czymś takim:
Vtech V.Smile Baby Learning System - Interactive Learning Toys - Early Learning Centre
VSmile Bab Winnie the Pooh Slide & Learn Storybook - Interactive Learning Toys - Early Learning Centre
Activity Triangle - Stack and Sort Toys - Early Learning Centre
Fisher Price Stacking Blocks - Stack and Sort Toys - Early Learning Centre

Niedaleko mnie w centrum handlowym jest sklep Early Learning Center i zabawki tam są naprawdę świetne - sama nie mogłam wyjść z podziwu ile fajnych rzeczy można wymyślić dla takich Maluchów:tak:

Hm... i może na koniec pochwalę się ubrankiem jakie kupiłam na chrzest dla swojego Małego Mężczyzny;-)
Śliczny garnitur do chrztu z HAFT. kamizelką 74! (220781805) - Aukcje internetowe Allegro
Co prawda używany, ale to i tak tylko na max. 3h, więc stwierdziłam z mężem, że nie ma sensu kupować nowego:-p Tym bardziej, że znalazłam taki o jaki mi chodziło;-)

Lenulka, fajna ta owca. Moje dziecko się do niczego nie przytula jak zasypia, a szkoda w sumie.

WolfiA, fajne te klocki znikające. Bardzo mi się podobają. I tańsze niż w Pl, u nas kosztują ok 45 zł.
Garniturek też śłiczny, bardzo elegancki

WolfiA, świetne te zabawki ja też musze się za czymś porozglądać i zobaczyć zabawki ktore dostałam od koleżanki w spadku :-):-D. Może sa tam jakieś które zainteresują Leniwca :tak:

Kasiad, Lenka też żadko zasypia z owcą najczęściej to biedulka (owieczka) rzucana jest przez całe łóżeczko ;-).

Kasiad u mnie na początki Vi też do niczego się nie przytulał - tylko ja mu podsunęłam małpkę, żeby się przyzwyczajał. No i załapał o co mamie chodziło i teraz ją miętoli do snu;-) Mi chodziło głównie o to, żeby miał jakąś przytulankę jak będę go oduczała od smoka;-) Miejmy nadzieję, że wtedy też zrozumie o co mamie chodzi:-p:-D

A swoją drogą Lenulka Twoja Malutka słodko śpi z tą owieczką:tak:

Wolfia super te zabawki, jestem ciekawa czy do kupienia tylko w Irlandii, musze sprawdzic....

A ubranko na chrzest dla Twojego malutkiego mezczyzny po prostu przecudowne!!!!!!! jak bedziesz miala zdjecia z chrztu koniecznie pochwal sie jak Victorek w nim wygladal!!!!!!!!!!1

reklama
karola-04 gratuluję wygranej aukcji z pacynkami :rofl2:

Kasiad fajowe macie te pluszaczki! Przede wszystkim bardzo kolorowe :-) Milena ma na razie tylko jednego małego misia z którego wyłażą kłaki choć jest nowy. No i pluszową żółtą rybkę. Tych pacynek nie liczę bo są malutkie. Sorter i piramidka naprawdę śliczne, po prostu SUPER! Przynajmniej masz te zakupy już z głowy :tak: A to chyba obowiązkowe zabawki edukacyjne, więc mnie ten zakup nie minie... ale poczekam z nim jeszcze chyba ze 3 miesiące, nie sądzę żeby wcześniej Milenka pojęła co ma z nimi zrobić :sorry2:

Lenulka przesłodkie jest to zdjęcie śpiącej Leny z owieczką :tak::-)

WolfiA boskie są te zabawki, sama nie wiedziałabym którą wybrać, wszystkie są piękne!!! No i ubranko do chrztu też ładne wybrałaś, bardzo mi się podoba :tak:

Jak macie jeszcze jakieś fajne zabawki, albo kupujecie nowe to chwalcie się :happy:

Do góry