reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Dziecko w foteliku 0-13 kg może dotykać nóżkami oparcia siedzenia samochodowego. O ile jego głowa nie wystaje powyżej górnej krawędzi fotelika, dziecko mieści się w przedziale wagowym fotelika, a pasy dają się prawidłowo zapiąć, to dziecko powinno nadal używać tego fotelika. W żadnym wypadku nie jest to kryterium zmiany tego fotelika na większy.
No i z tym się zgadzam w 100%, ale za rok już dziecka i tak nie posadzę tyłem do kierunku jazdy, skoro mi teraz dotyka nóżkami oparcia siedzenia, a pewnie i za pół roku nie dam rady :no:
Ja narazie nie planuję jeszcze zmieniać fotalika, dopóki Oli będzie się mieścić w starym, to będzie w nim siedzieć. Ale już długo w nim nie pojeździ. A ja się powoli powoli zastanawiam nad następnym. Taki do 36 kg jest dobrm rozwiązaniem, byłby to drugi i zarazem ostatni faotelik. A jeśli mam inwestować w fotelik do 18 kg a potem w drugi czy podkładkę do 36, to wolę kupić jeden droższy ale za to bezpieczny.

reklama
No i z tym się zgadzam w 100%, ale za rok już dziecka i tak nie posadzę tyłem do kierunku jazdy, skoro mi teraz dotyka nóżkami oparcia siedzenia, a pewnie i za pół roku nie dam rady :no:
Ja narazie nie planuję jeszcze zmieniać fotalika, dopóki Oli będzie się mieścić w starym, to będzie w nim siedzieć. Ale już długo w nim nie pojeździ. A ja się powoli powoli zastanawiam nad następnym. Taki do 36 kg jest dobrm rozwiązaniem, byłby to drugi i zarazem ostatni faotelik. A jeśli mam inwestować w fotelik do 18 kg a potem w drugi czy podkładkę do 36, to wolę kupić jeden droższy ale za to bezpieczny.

Kasiad, ja musiałam poprostu już zmienic bo Lenka nie chciała już w nim siedzieć, było jej nie wygodnie dlatego kupiłam taki który można zamontować i tyłem i przodem :-):-D ( a cena jest wogóle po za tematem, przynajmniej dla mnie jedno co jest do dyskusji to bezpieczeństwo muszę czuć ze ten fotelik będzie ok)

agusia, pamiętam, że kiedyś kupowałaś takie opaski na rączkę dla Saruni przeciwko komarom... Możesz mi napisać czy to działa?? Stach jest cały pogryziony....:-:)zawstydzona/y::sorry:

akurat wczoraj je rozpakowałam bo zarły jak nie wiem
wydaje mi sie ze nie było ich tak duzo jak wczesniej ale czy to tak naprawde

Kubę też na szczęście komary omijają.Mam jednak w zanadrzu plastry na komary,ale używałam ich tylko nad jeziorem,no i nie kąsały.:tak:

Milenę też pogryzły :zawstydzona/y: Na szczęście nie ma uczulenia na komary jak ja, i nie wyskakują jej 5-centymetrowe twarde banie po ukąszeniu, ma tylko malusieńkie plamki.
Agusia napisz coś o tych opaskach? Kupiłaś je na Allegro?

Lenulka, tez mam ten preparat. i pomimo wycieczki 2 dniowej na dzialke do lasu nie bylo ani sladu po ukaszeniach:tak:

ai foteliku tez ostatnio rozmyslalam, ale chyba kupie maxi cosi tobi. wydaje mi sie najrozsadniejszy:tak:

reklama
Lenulka, tez mam ten preparat. i pomimo wycieczki 2 dniowej na dzialke do lasu nie bylo ani sladu po ukaszeniach:tak:

ai foteliku tez ostatnio rozmyslalam, ale chyba kupie maxi cosi tobi. wydaje mi sie najrozsadniejszy:tak:

Lil Kate, też o nim myślałam i zapewne gdybym mogła go montować i przodem i tyłem to już byłby mój :-D:-)

Do góry