reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Ciuszki śliczne Gosia.
A ile cm ma stopa Emilki? Oli nosi rozm 18 i jej stopa ma 10 cm.

nie mierzyłam jeszcze :no::-D ale te bucikach to z 2 cm za duże :tak:

a co do zakupów to mamuśka kupiła sobie 3 pary butów i torebkę :zawstydzona/y: tata stawiał więc i małej wzięłam buciki najmniejsze więc dlatego nie trafione bo mniejszych nie było a chciałam coś jej kupić i mi było zal że nic na nią nie ma więc brałam co było bo i nie drogie więc jak nie założy na dwór to dużej straty nie ma najwyżej w domku pochodzi ;-);-)

reklama
Przeglądając Allegro znalazłam taki fotelik, bardzo mi się podoba, choć cena kosmiczna. Ale jeśli jest bezpieczny, to warto zainwestować, bo starczy aż do 36 kg. Ktoś wie, czy jest to bezpieczny fotelik :confused:

JUŻ JEST!!! SUPER FOTELIK KIDDY LIFE PRO 9-36KG ! (220784083) - Aukcje internetowe Allegro

Kasiad można to jeszcze sprawdzić na stronie ADAC czy prawdę napisali w aukcji, ale w opisie jest:
"Uzyskanie najwyższych punktów w testach ADAC."
i "KIDDY LIFE PRO jako jedyny fotelik w grupie 9-36kg otrzymał w prestiżowym teście ADAC ocenę dobry. W teście FOTELIK KIDDY LIFE PRO wypadł tak dobrze jak renomowany MAXI COSI TOBI, pozostawiając w pokonanym polu takie foteliki jak: CHICCO KEY 2-3."
co dawałoby gwarancję że to jest faktycznie bardzo bezpieczny fotelik :tak:

Przeglądając Allegro znalazłam taki fotelik, bardzo mi się podoba, choć cena kosmiczna. Ale jeśli jest bezpieczny, to warto zainwestować, bo starczy aż do 36 kg. Ktoś wie, czy jest to bezpieczny fotelik :confused:

JUŻ JEST!!! SUPER FOTELIK KIDDY LIFE PRO 9-36KG ! (220784083) - Aukcje internetowe Allegro

Pewnie jest bezpieczny, tylko że montowany jest tylko przodem do kierunku jazdy, a tak jak wszędzie mówią to najbezpieczniej jest kiedy dziecko jeździ tyłem do kierunku jazdy. w sklepie mi mówili, ze fajnie jak dziecko jeździ tyłem co najmniej do 10 miesiąca. Zresztą im dłużej tym lepiej.

Pewnie jest bezpieczny, tylko że montowany jest tylko przodem do kierunku jazdy, a tak jak wszędzie mówią to najbezpieczniej jest kiedy dziecko jeździ tyłem do kierunku jazdy. w sklepie mi mówili, ze fajnie jak dziecko jeździ tyłem co najmniej do 10 miesiąca. Zresztą im dłużej tym lepiej.
No ale w kategorii 9-18 czy 9-36 kg nie ma już fotelików montowanych tyłem do kierunku jazdy :no:

wiem, wiem dlatego my kupiliśmy od 0-18. Pani powiedziała że to tak mniej więcej do 3 - 3,5 lat. Nawet jeżeli będziemy zmieniać trochę wcześniej to i tak koszt rozłożony na te wszystkie miesiące nie jest duży :-)

wiem, wiem dlatego my kupiliśmy od 0-18. Pani powiedziała że to tak mniej więcej do 3 - 3,5 lat. Nawet jeżeli będziemy zmieniać trochę wcześniej to i tak koszt rozłożony na te wszystkie miesiące nie jest duży :-)
No dobrze Lenulka, ale powiedz jak się Twojej małej mieszczą nogi przy oparciu siedzenia samochodu? Mojej Oliwce już dotykają oparcia (mam fotelik do 13 kg), a już w ogóle nie wyobrażam sobie, żeby dziecku 2 letniemu np mogły się zmieścić, tym bardziej, że i Lenka i Oliwka do drobnych maluchów nie należą :confused:

No dobrze Lenulka, ale powiedz jak się Twojej małej mieszczą nogi przy oparciu siedzenia samochodu? Mojej Oliwce już dotykają oparcia (mam fotelik do 13 kg), a już w ogóle nie wyobrażam sobie, żeby dziecku 2 letniemu np mogły się zmieścić, tym bardziej, że i Lenka i Oliwka do drobnych maluchów nie należą :confused:

Najdrobniejszych dziewczynek nie mamy :-D:-D, więc dlatego ja juz musiałam zmienić. Też miałam do 13 kg ale tam Lenka juz się klinowała i nie mogłam jej wyciągnąć.
Teraz mam taki:
Nowy Fotelik Chicco Zenith 2007 0-18kg+3xGratis SS (219284317) - Aukcje internetowe Allegro
i Lenka jak w nim siedzi to nie blokuje nóg o oparcie siedzenia. Dotyka ale ma tam duzo miejsca. My zanim go kupiliśmy to jeszcze w sklepie musielismy zobaczyć czy wogóle nam się zmieści do samochodu (często brakuje pasa) i zobaczylismy jak bedzie Lenka w nim sie czuła. była z tego kokonu przesiadła sie do nowego fotelika.

cytat ze strony fotelik. info:

2. Czy niemowlę może dotykać nóżkami oparcia fotela?

Dziecko w foteliku 0-13 kg może dotykać nóżkami oparcia siedzenia samochodowego. O ile jego głowa nie wystaje powyżej górnej krawędzi fotelika, dziecko mieści się w przedziale wagowym fotelika, a pasy dają się prawidłowo zapiąć, to dziecko powinno nadal używać tego fotelika. W żadnym wypadku nie jest to kryterium zmiany tego fotelika na większy.

reklama
Do góry