reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Fotelik X-landera jest jednym z największych w przedziale do 13 kg. Zastawiałam się kiedyś czy kupić Maxi-Cosi czy X-Lander, postawiłam oba w sklepie obok siebie i różnica w wielkości była znaczna. Tak więc Oliwka narazie się mieści, ale ja też mam wrażenie, że do 13 kg to w nim nie pojeździ :no: Jednak będę ją wozić w nim tak długo jak się da, bo następny fotelik bedzie już tylko siedzący, a takie maluchy, pomimo, że potrafią już siedzieć, to i tak często w czasie podróży śpią, a siedząca pozycja nie jest zbyt wygodna do spania.

A może znacie jakiś fotelik od 9 kg wzwyż, który ma regulowane oparcie i można je ustawić choćby tylko do pozycji półsiedzącej :confused:

A taki dokładnie fotelik Jumbo Trendy od 9 kg jaki wkleiła Nuśka, zamówiłam ze 2 miesiące temu na Allegro przyjaciółce. Jak narazie jest z niego bardzo zadowolona.

reklama
Ale ja jestem nie madra....wiesz co Kasiad ja nawet nie pomyslalam o tym ze to przeciez jest pozycja siedzaca:zawstydzona/y::baffled:a do 9 kg. Julci nie brakuje duzo, niby siedzi ale to jak ja podtrzymuje...i zreszta kregoslop tego nie wytrzyma....a nie mozna go jakos regolowac...hmmm...ach bede musiala poszukac czegos innego:wściekła/y:

No własnie Nuśka, trzeba coś znaleźć, gdzie można oparcie regulować. Tylko nie wiem czy takie są. Tzn są ale nie wiem, na ile to oparcie można w nich odgiąć. A póki się da to wozić malucha w obecnym foteliku.

czasem do takich fotelików sa wkładki dla noworodków które podtrzymuja kregosłup i taki mlauszek siedzi w pozycji pól lezącej a jak nie to mozna włozyc reczniczek pod plecki-pupe i lezy:-p

Nuska- z tego co pamietam to twoja mała jest DUZA musisz sprawdzic czy tego typu fotelik jest dla niej dobry
z tego co widze jest on wąski w ramionach i jak zrobi sie zimniej i załozysz cos małej na wiezsz nie wiem czy wejdzie do niego:no:
ja miałam taki problem z Konradem

agusia, nie wiem czy sie zrozumialysmy:-Dod urodzenia Julcia ma fotelik BABY DESING DUMBO mial on ta wkladke, ale juz od dawna jej nie uzywam bo Julka jest za duza:-pa teraz zastanawialam sie nad tym JUMBO TRENDY, ale nie wiem czy bede mogla go kupic skoro Julcia nie siedzi sama....zreszta do 9 kg. to jej zostalo jescze 2 bo ma juz 7kg.....

a w tym DESING zeczywiscie ma malo miejsca, tylko ze nie kupie teraz znowu takiego fotelika do 13kg bo sie nie oplaca:baffled::dry:

Hmm, no wlasnie z tymi fotelikami to pojawia sie problem, bo ja uwazam że te wagi na jakie sa foteliki nie są przemyslane co do wieku dzieci. Hmm i co teraz w czym wozic nasze pociechy???ja myslę że mozna jeszcze w tych co mamy niby do 9kg

Nuska - rozumiem cie i nawet nie wiesz jak bardzo:-p:-p:-p:-p:-p

chodzi o to ze ten nastepny fotelik wiekszy ( w moim tak było) miał troszke wieksza ta wkladke ale nie nadługo sie zdał
potem uzywalismy tego fotelika +recznik pod plecki zanim dobrze nie usiadł mój syn przesiadajac sie do wiekszego fotelika z tak zwanego nasidełka miał 10 kg i 6 miesiecy
kupowalismy bardzo podobny do tego co dałas linak tylko ze był do 18kg a wygldał identycznie jak do 12 kg
sorki za nie spojnosc ale moja panna siedzi u nie na kolanach i tak chce cos napisac i powiedziec:
b v knbm ngbgvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv h nnnnnnnnnnnnnnnnnn

TO PISAłA SARUNIA

reklama
Zbliżają się własnie pierwsze urodziny w/w Oliwki, od fotelika:-), to chrześnica mojego męża, zastanawiamy się co jej kupić na urodziny. Macie jakieś sprawdzone pomysły?

Do góry