reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Kasiad-grafitowo-zielona jest nawet praktyczniejsza bo ciemniejsze kolory znacznie lepiej chronia przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym :tak:

reklama
Mysia23-to zalezy od producenta ale najczesciej podaja na nosidełkach wage do 10/12 kg chociaz sa takze dla cięzszych dzieci.

Ja jakos niejestem przekonana do nosidelek strasznie mi bylo niewygodnie w nim juz wole wozio:tak:

A ja uważam że trochę za wcześnie na nosidełko a jak moja mała będzie już siedzieć to nie warto mi kupować ;-) a później to już będzie chciała dreptać ;-) Jakoś też nie mam przekonania do tych nosidełek :dry: i nie wiem czy to takie wygodne bo jak wychodzę wole wózek mała może sobie spokojnie spać, zakupy mam gdzie włożyć :laugh2: i co dla mnie ważne leży a nie siedzi :-p

Udało mi się kupić Sinclac Nestle dla niemowląt uczulonych na białko krowie i sojowe, o którym pisałam w wątku "Co nowego w buteleczce i miseczce" sporo taniej na Allegro, bo opakowanie mi wyszło po 19 zł już z kosztami przesyłki, a normalnie w aptece kosztuje prawie 30 zł. Zamierzam małej podawać (oczywiście jeszcze nie teraz) jako kaszkę, bo nie ona nie może jeść kaszek mlecznych, a ten Sinac posiada pełnowartościowe białko roślinne. Bedę też dodawać do zupek lub mieszać ze świeżymi owocami.

Co do nosidełek jeszcze, to dla mnie jest ono bardzo wygodne żeby małą po domu ponosić, zamiast pół godziny nosić aż ręka odpada, to wkładam do nosidełka i ewentualnie tylko podtrzymuję, mogę mieć jedną, albo dwie ręce wolne :happy:
I z tą myślą je kupiłam - właśnie noszenia po domu maluszka. Druga rzecz, że jeśli będę chciała wyskoczyć do sklepiku który jest w bloku obok, to wkładam małą do nosidełka i idę. Inaczej byłoby to niemożliwe - mieszkam na 3 piętrze, stare budownictwo więc wysokie kondygnacje, windy nie ma, a wózek waży 16kg!
A skoro ortopeda sam stwierdził, że w takim nosidełku z podparciem na główkę mogę nosić małą, to nie widzę powodu dla którego miałabym mu nie ufać :happy:

Ja dziś wzięłam Oliwkę na spacer z psem na ręce bez wózka i stwierdziłam, że jednak ciężko się tak chodzi. Z małej zrobił się już niezły klops :baffled:

Udało mi się kupić Sinclac Nestle dla niemowląt uczulonych na białko krowie i sojowe,
ja ta kaszke dawalam mojemu starszemu bo tez byl uczulony i faktycznie bardzo tanio kupilas na allegro wtedy mi nawet do glowy nie przyszlo aby tam szukac ja zawsze kupowalam w carrefure i ok 21-25 zl zalezy czy byla w promocji:tak:

reklama
Ja chciałm tez kupic SINLAC i niemaaaaaaaaaaaaaaaaa na allegro Kasied kupiła ostani jaki był buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:-p:-p:-p:-p:-p

Do góry