reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

moja Milenka ma refluks żołądkowo-przełykowy i bardzo duzo ulewala wczesniej. No a teraz juz ulewa, ale tylko sporadycznie.:-):-):-)

reklama
Czy któras z was uzywa jakiegoś nosidelka (ale nie chustę), czy mozecie mi cos polecic??

stanki3: Ja używam nosidełka, szwedzkiej firmy BabyBjorn. Jestem z niego bardzo zadowolona :happy: Z tego co się orientuję, to są jedne z najlepszych nosidełek na rynku, o ile nie najlepsze a wiele firm robi swoje na ich wzór. Swoje kupiłam na Allegro naprawdę tanio, bo za 30zł, w super stanie :happy: Nowe w sklepie kosztuje ponad 3 stówki.
Łatwo się je zakłada i łatwo włożyć do niego maluszka, dziecku jest wygodnie (moje przynajmniej nie protestuje), główka jest podparta. Przy calkowicie zapiętym nosidle taki maluszek niewiele widzi, ale można odpiąć jeden z boków u góry i dziecko może sobie oglądać świat pomimo że siedzi przodem do mamy. Później podparcie główki można wywinąć na zewnątrz, a dziecko można nosić przodem do świata. Ortopeda u którego byłam powiedział, że spokojnie mogę już używać takiego nosidełka.

Kasiad: Ja mam dokładnie taki sam model i kolor jak w tej aukcji:
BabyBjorn NOSIDEŁKO (195669013) - Aukcje internetowe Allegro
Na dole jest zapięcie takie jak na zdjęciu,
a po bokach nosidełka są zatrzaski po dwa, a właściwie trzy z każdej strony - pod rączkami zabezpieczone dodatkowo taką klamerką z szerokim końcem który się przekłada przez metalowe kółko i dopiero zapina, w razie gdyby się odpiął zatrzask to jest to dodatkowe zabezpieczenie (to tez widać na fotce - tej gdzie na jednym zdjęciu są 3 połączone). A nad rączkami zatrzask na 2 szerokości zapinania, (dziecko bliżej mamy, lub bardziej oddalone). Ja czasem te górne odpinam i odchylam górną część nosidełka żeby mała pooglądała świat, czasem robię to tylko z jednej strony, a czasem z obu.

Dzięki Joasiek.
Nie wiem jeszcze czy kupimy nosidełko, ja nie jestem przekonana, ale Tomek chciałby kupić na jakieś wypady, gdy nie będzie się mu chciało pakować wózka. Jeśli bym się zdecydowała, to właśnie na takie porządne i bezpieczne dla kręgosłupa dziecka, ale z drugiej strony wydawać tyle kasy na kilka wypadów to jest chyba bez sensu. Niedawno co prawda zeszło na Allegro nosidełko BabyBjorn za niecałe 17 zł. ale było wściekle różowe, a mój Tomek stwierdził, że różowego to on napewno nie będzie nosił.

Dziewczyny, doradźcie jaką kupić parasolkę do mojego wózka (zdjęcie na stronie 108 tego wątku): zieloną czy grafitowo zieloną :confused: Kolorystycznie to chyba podoba mi się grafitowo - zielona, ale się zastanawiam, czy do tego ciemnego koloru nie będzie za bardzo zciągało słońce :confused:

Kasiad: wydaje mi się, że w przypadku parasolki to, że jest ona w ciemnym kolorze który mocniej przyciąga słońce nie ma znaczenia.. inaczej jest oczywiście z ubraniami które mamy bezpośrednio na sobie, a parasolka jest w końcu w pewnej odległości od dziecka. Wybierz tą która bardziej Ci się podoba :happy: Grafitowo - zielona będzie pięknie pasowała do Twojego wózia.

Kasiad: wydaje mi się, że w przypadku parasolki to, że jest ona w ciemnym kolorze który mocniej przyciąga słońce nie ma znaczenia.. inaczej jest oczywiście z ubraniami które mamy bezpośrednio na sobie, a parasolka jest w końcu w pewnej odległości od dziecka. Wybierz tą która bardziej Ci się podoba :happy: Grafitowo - zielona będzie pięknie pasowała do Twojego wózia.
popieram:tak::-)

reklama
Kasiad parasolka tak jak napisała Joasiek może być w ciemnym kolorze, ja wybrałabym, tą która bardziej by mi się podobała...:tak::tak:
A w sprawie nosidełka to Kasiad możesz "przyczaić" sie na tej aukcji z linka, którego podała Joasiek. Cena nie jest aż tak kosmiczna jak nowego, wiec jeżeli ma posłuzyć na parę wypadów, to można sie zastanowić :tak::tak:

A ja mam pytanie odnośnie tych nosidełek. Do jakiego wieku za zwyczaj wykorzystuje sie takie nosidełko? Mnie sie wydaje,ze nie za długo, bo jak dziecię jest spore to sie nie mieści, albo już nasz kręgosłup nie wytrzymuje...a za wcześnie też używać chyba nie można...wiec taki wydatek to sporo jak na (chyba) dość krótki czas używania :baffled::eek:

Do góry