reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Przysłali mi dziś torbę, którą zamówiłam do spacerówki. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Struktura materiału jest identyczna jak mojego wózka, a odcień różni się tak nieznacznie, że trzeba by było się bardzo przyjrzeć, żeby to zauważyć. Wg mnie wygląda jak komplet:

reklama
Niekapków jest naprawdę dużo. Ja juz kupię taki od 6 miesięcy stwierdziłam, bo w 5 miesiącu zacznę Tosi podawać soczki. Ale kupię z miękkim ustnikiem. Prawdopodobnie własnie z Aventu.

Kasiad: Wygląda to bardzo fajnie :tak: A ja z torby dołączonej do wózka jakoś nie korzystam... nie żeby mi się nie podobała, tylko nie lubię jak mi dynda :-p dlatego wszystko czego potrzebuję wkładam Milence do gondoli... na razie nie protestuje ;-)

No ale chyba Joasiek nie wkładasz małej do gondoli: maty do przewijania, kilku pieluszek, kremu do pupy, śliniaka, bluzeczki na przebranie w razie małego rzyganka lub zaślinienia całkowitego :confused:;-) Bo ja te wszystkie rzeczy woziłam zawsze w reklamówce pod wózkiem i szlag mnie trafiał, bo stale mi się ta reklamówka darła. Jak idę na spacer na 2 godzinki, to oczywiście nie zabieram tego wszystkiego (tylko część :-D), ale na dłuższe wyjście to już muszę te rzeczy zabrać (np jak idę odwiedzić moje koleżanki w pracy lub na wizytę do przychodni).

Kasiad: hjehje no to się chyba zdziwisz, ale ostatnio mała jeździ z całym ekwipunkiem koło siebie :laugh2: Jak jedzie z babcią, to obok siebie ma: poduszeczkę (bo trzeba jej niby główkę podpierać żeby nie trzymała na prawą stronę), 2 butelki - z mlekiem i z herbatką, pieluszka tetrowa, maskotka, smoczek. A w nóżkach ma woreczek z kilkoma pieluszkami, małą paczką chusteczek, małym sudocremikiem i zapasowym pajacykiem :tak: Jedynie podkładu do przewijania nie biorę ze sobą na spacery. No i to wszystko ładuję jej do gondoli do środka, a i tak ma jeszcze miejsce na majtanie nogami :cool2:

ja jak ide na spacer to nie zabieram ze soba
pieluchy= pampersów
chusteczek do pupy
ani przewijaka
po co?
to jak daleko i na jak długo wy wybywacie na spacery???

a butelki to tak jak JOASIEK koło malej bo torby nie mam jeszcze

Ja nieraz wypuszczam się daleko i często chodzę do dziewczyn do pracy. Tam ją karmię i najczesciej pojawia się kupa. A Oliwka jak kupę zrobi to zaraz trzeba ją przewinąć, bo odrazu marudzi a poza tym kupa po chwili leżenia w niej ląduje poza pieluchą. A mała ostatnio robi kupę po 6-7 razy dziennie :baffled: A juz było tak dobrze.

Butli nie zabieram, ale latem będę nosiła w torbie kubek niekapek z wodą lub herbatką - są w niej specjalne gumki do podtrzymywania butli. kubków, słoiczków itp.

reklama
No ja tez zabieram te wszystkie rzeczy do wozka
-pieluszki
-grzechotki
-zapasowe ubranko
-herbatkę
-kocyk
-chusteczki
-parasol dla mnie:-D
jak ide na spacer a raczej zakupy, do miasta mam 45 minut pieszo spacerkiem więc jak juz ide to mnie nie ma 4 godzinki :-) jak jest ciepło to karmię w parku a jak nie to mam tam pełno kolezanek i ciotkę do ktorcyh zawszę mogę wpaść na kawe:cool2:

Do góry