reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
Joasiek, ja narazie zaopatrzyłam Tosię w wiersze Brzechwy( Sto bajek ) i Tuwima(na Allegro kupiłam używany zbiór wierszy za 3 zł), czyli w klasykę:-)Oprócz tego kupiłam dzisiaj w Realu za 3,45zł książeczkę o krówce:-)

Ma bardzo ładne kolorowe obrazki, jest tekturowa, ma 6 stron w sumie i krótką historyjke o krówce właśnie. jeszcze są o owieczce, kaczuszce i piesku chyba...
Takim małym dzieciom powinno się czytać rymowanki, bo łatwo im wpadaja w ucho:tak:

Mam w domku kilka książeczek z wierszykami (niestety nie mają kolorowych obrazków więc małej nie zainteresowały) i mam też kilka z obrazkami, ale za to jest w nich mało tekstu (dlatego jak jej pokazuje to zmyslam jakieś historyjki).
A do ostatniego numeru Dziecka dołączona była fajna książeczka, początek nowej kolekcji Gazety Wyborczej - o Kubusiu Puchatku (jutro wychodzi następna część, chyba już osobno). I tam jest mnóstwo ładnych obrazków na każdej stronie i tekstu do czytania w sumie na około 10 minut, i to zainteresowało moje dziecię :-) Dużo czytania + dużo obrazków, które się często zmieniają, więc w takie książeczki muszę się zaopatrzyć, bo ile razy można jedną i tą samą czytać :cool2: Aha, do tych książeczek dołączony jest też CD z tym samym co jest w książce, czytają aktorzy :tak:

reklama
A no proszę. Są jednak inne niekapki od 3 miesięcy oprócz Aventu. Nie umiem Ci nic na jego temat powiedzieć. Mam doświadczeniem tylko z Aventem - z niego nam rzeczywiście nic nie wylatuje a zassać wystarczy lekko, żeby poleciało - sama sprawdziłam. Na pewno oba ustniki różnią się kształtem, ten Tomme Tippe jest zupełnie okrągły:
USTNIK MIĘKKI DO KUBKA NIEKAPKA 6+ TOMMEE TIPPEE (192338377) - Aukcje internetowe Allegro

a aventowski jest owalny, ale który jest wygodniejszy dla dziecka tego nie wiem :confused:
Poza tym musisz się liczyć z tym, że synuś może równie zawzięcie odmawawiać picia z niekapka jak odmawia z butelki. Ja najpierw sciągnęłam zaworek, a dopiero jak się Oliwka zorientowała, że z tego leci, to go założyłam i i tak odrazu nie załapała. Na początku płakała, że jej coś wpycham do buzi i wypychała językiem.

Do góry