reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Ja podobnie jak szuszu i mucha będę przyzwyczajać do wody. I mam pytanie czy jak będziecie karmić piersią to nie będziecie dopajać. Czytam wszędzie, że nie trzeba, ale ostatnio byłam pobrać krem i przyszła tam mama z 2 miesięcznym maluchem i w ogóle mu krwi nie szło pobrać- nic nie leciało- laborantka stwierdziła, że ma zacząć podawać choć po kropelce na język, a już na pewno dzień przed następnym pobraniem. I ja sobie to też tak tłumacze, kurcze ja jestem w stanie wypić i 3l czystej wody w takie upały nie licząć zupy i owoców to jak takiemu maluchowi nie zwilżyć ust?

Ja słyszałam, że nie trzeba dopajać, ale intuicja mówi mi że to jakieś przestarzałe przekonanie i zamierzam podawać wodę normalnie w butelce.

reklama
he he a moja Lusia tolerowala do picia tylko cyc, wiec tak naprawde herbatki poznala gdzies okolo roku, ale chyba tym razem zapoznam synka wczesniej. ja z kolei zapijalam sie tym ciemnym sokiem z hippa dla mam karmiacych i chyba tym razem tez bede kupowac

z innej beczki- ile kupujecie na poczatek tym najmniejszych pampkow nr.1???? , bo moge taniej kupic i zastanawiam sie ile trzeba na poczatek- kurcze zapomina sie takie rzeczy, wiem tylko ze duzo he he

susumali, to nie ma reguły. Zależy od wielkości dziecka i szybkości nabierania ciała. Li używała jedynek myślę, że dobre dwa miesiące no ale ona była drobna i do teraz przybiera w miarę wolno (chociaż ostatnio mnie zaskoczyła wagą :-D). Kupiłam dwie paczki, nie mam dojścia i tak kupuję w normalnym sklepie więc mi to ryba :-)

no ja mam mozliwosc w necie zamowic wraz z innymi rzeczami i sobie mysle ze jak troche taniej zaplace i jeszcze mi to przywioza to zrobie maly zapas pampkow he he,no ale nie bede przesadzac raczej, z 5 paczek na poczatek...

w temacie herbatek.jesli chodzi o mamy to ostatnio na szkole rodzeoia polozna mowila ze na laktacje to zadne herbatki nie dzialaja a jak cos to najlepszej jest piwo Karmg-jedna butelka dziennie.jesli chodzi o maluchy to tym piersiowym piers powinna wystarczyc choc w upaly cyc bedzie duzo czesciej ale i krocej(tylko faza pierszego mleka) ostatecznie woda

No ja też między innymi chciałabym uniknąć ciągłego wiszenia z cycem i myślę, że od czasu do czasu trochę wody nie zaszkodzi.

A dziś mi teściowa powiedziała, że lipiec i sierpień zapowiadają się upalnie. W lipcu trochę więcej burz, a w sierpniu po 30 stopni i burz o wiele mniej. Jak my to przetrwamy?

z innej beczki- ile kupujecie na poczatek tym najmniejszych pampkow nr.1???? , bo moge taniej kupic i zastanawiam sie ile trzeba na poczatek- kurcze zapomina sie takie rzeczy, wiem tylko ze duzo he he

SUSUMALI-ja kupiłam te większe od 3-6 kg. 3 wielkie paki (jedna paka ma 78szt .)tych new born nie kupuje z Wiką też kupiłam od 3-6 kg.mimo iż ona urodziła sie z wagą 2900 to i tak były dobre.

No ja też między innymi chciałabym uniknąć ciągłego wiszenia z cycem i myślę, że od czasu do czasu trochę wody nie zaszkodzi.

A dziś mi teściowa powiedziała, że lipiec i sierpień zapowiadają się upalnie. W lipcu trochę więcej burz, a w sierpniu po 30 stopni i burz o wiele mniej. Jak my to przetrwamy?

Mój mały wcale nie chciał pić nic prócz piersi.

W te wakacje trzeba się zaopatrzyć w ulubione książki, krzyżówki, bo ja raczej z domu wychodzić nie będę...
Tylko do lekarza i może do jakiegoś klimatyzowanego sklepu.

Aha i mój lekarz powiedział, że przez te upały można urodzić wcześniej...

LANA Kuba ważył 3,280 i chyba o ile pamiętam od razu używaliśmy tych 3-6 kg. Nie używałam new born.

Ostatnia edycja:
kurcze mam problemy z zakupami, nie moge znalezc tu ladnej poscieli dla chlopca...chodze po tych sklepach, szukam w necie i nic mi sie nie podoba, bo ja bym chciala turkus albo zywa zielen a tu nic...

no i nie wiem jaka karuzelke kupic, od lat (he eh) chcialam ta FISHER PRICEA z misiami ale czytam teraz opinie i jest nieciekawie- glosno chodzi, ogromne zuzycie baterii, jak baterie chce sie zmienic trzeba srubki odkrecac..no i kurde nie wiem, widzialam taka inna karuzelke jak kiedys mialam dla corci nakrecana ale muzyczka mi nie odpowiada...macie jakies pomysly?

no i jeszcze zastanawiam sie nad krzeselkiem czy jak to sie nazywa, co sie przydaje np jak sie kapie zeby dzidzia sobie posiedziala chwilke Fisher Price Baby Gear - Rainforest Wippe, Mattel - myToys.de

albo nad taka wypasiona a la kolyska, hustaweczka
Fisher Price Baby Gear - Kuschelnest Babyschaukel, Mattel - myToys.de

nie mam za takimi rzeczami doswiadczenia, zawsze chcialam kupic wiec moze Wy macie doswiadczenia i polecenia PLEASE!!!

nie wiem czy chodzi o karuzelkę z misiami przebranymi za motylki? jeśli tak to ja ją mam w spadku po dzieciach siostry i jestem bardzo zadowolona- ładnie gra, świeci na sufit, ma pilota :)

Hustawkę mam też z fisher price, takie akwarium, ale to jest dla starszych niemowląt. Natomiast kupiłam teraz leżaczek-bujaczek z firmy Bright Start. Szukałam go bardzo długo, ale za to spełnia wszystkie kryteria:
- regulację położenia (trzystopniowa)
- pięciopunktowe pasy
- muzyczka
- wibracje
- pałąk z zabawkami
- od 3 do 18 kg

Inne leżaczki czegoś zawsze nie miały niestety...

Jeśli chodzi o pościel to może spodoba Ci się coś z firmy Drewex, Muzpony albo Gluck? tam mają takie kolorki o jakich piszesz :)

Jeszcze jest taka strona BabyKingdom.pl, prowadzą wysylkową sprzedaż również, o ceny trzeba pytać mailowo. Chociaż dla chłopca tam są 2 modele, ale za to dla dziewczynek jest więcej :)

reklama
dzieki LUKRECJA!
LANA, NIKOS moze macie racje, lepiej kupic ten rozmiar wiekszy pampkow, dzieki za sugestie!

Do góry