reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

a mnie wczoraj przyszła paczka od pana z bielsk. Kupiłam te podpaski poporodowe bella, jesooo jakie one długie!!!!!! Chyba od pępka do łopatki!!!!1

reklama
dziewczyny mam pytanie a jakie herbatki na poczatek kupujecie, np. dla matki karmięcej, czy moze z kopru włoskiego i z rumianku.np herbapolu takie normalne dla dorosłych ?? [dla nas i jak malec bedzie pił mleczko, to ewentualnie mu to pomoze, czy moze mamy pić takie dla dzieci] , a czy kupujecie cos ewentualnie na kolki - nam w szkole rodzenia polecili bobofen [herbatke] jednak pytałam sie w jednej z aptek i perwszy raz o tym słyszeli .... jestem troszke zielona w tym temacie

dziewczyny mam pytanie a jakie herbatki na poczatek kupujecie, np. dla matki karmięcej, czy moze z kopru włoskiego i z rumianku.np herbapolu takie normalne dla dorosłych ?? [dla nas i jak malec bedzie pił mleczko, to ewentualnie mu to pomoze, czy moze mamy pić takie dla dzieci] , a czy kupujecie cos ewentualnie na kolki - nam w szkole rodzenia polecili bobofen [herbatke] jednak pytałam sie w jednej z aptek i perwszy raz o tym słyszeli .... jestem troszke zielona w tym temacie

Te herbatki dla mam karmiących są ohydne po prostu..ja już wolę czystą wodę pić niż to;-)
Jeśli chcesz karmić piersią to podobno nie musisz już dopajać malucha, ale jeśli byś chciała ja polecam wodę. Swoją córkę nauczyłam pić te herbatki granulowane i potem był problem bo woda fee...Chyba że są jakieś problemy z brzuszkiem to wtedy można podać te z koprem włoskim itd.

Kupiłyście już kołderkę do łóżeczka?
Czym kierujecie się przy zakupie?
Jak zobaczyłam na necie mnogość tych kołderek i rodzajów.
Myślałam, że kupię ot tak a tu nie ma szans na łatwy wybór.

W szpitalach dzieciom kiedys do dopajania podawali glukozę, a jak jest teraz nie mam pojęcia, ale jest tyle dostępnych na rynku herbatek, że mozna coś wybrać. Wiem, że koleżanki kupowały chyba plantex (nie wiem czy dobrze napisałam) i nie wie czy to nie jest na kolki :-)

W szpitalach dzieciom kiedys do dopajania podawali glukozę, a jak jest teraz nie mam pojęcia, ale jest tyle dostępnych na rynku herbatek, że mozna coś wybrać. Wiem, że koleżanki kupowały chyba plantex (nie wiem czy dobrze napisałam) i nie wie czy to nie jest na kolki :-)

PLANTEx herbatka na kolki, podawać można chyba od urodzenia.

też cudowałam z tymi herbatkami nie wiem po co. Wodę z glukozą też przerabiałam nie wiem po co. Soczki też nie wiem po co. Na końcu została woda Primavera i Lila się nią zapija do dzisiaj, nic innego do picia nie toleruje, tzn. nie lubi. I baaardzo dobrze. Niech się uczy dobrych nawyków :-).

reklama
Ja podobnie jak szuszu i mucha będę przyzwyczajać do wody. I mam pytanie czy jak będziecie karmić piersią to nie będziecie dopajać. Czytam wszędzie, że nie trzeba, ale ostatnio byłam pobrać krem i przyszła tam mama z 2 miesięcznym maluchem i w ogóle mu krwi nie szło pobrać- nic nie leciało- laborantka stwierdziła, że ma zacząć podawać choć po kropelce na język, a już na pewno dzień przed następnym pobraniem. I ja sobie to też tak tłumacze, kurcze ja jestem w stanie wypić i 3l czystej wody w takie upały nie licząć zupy i owoców to jak takiemu maluchowi nie zwilżyć ust?

Do góry