reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
Gabinia, fajne zabaweczki, a to nowe, czy masz jakies dojście do uzywanych ??

udało mi się odkupić od ''forumowej'' mamy :) udało mi się bo jeszcze z mojego miasta i niedaleko miałyśmy do siebie:))

szkoda mi kupować nowe zabawki...w pierwsze dziecko ładowałam w drugie juz mniej .... w 4 nie bedę za dużo bo to już chyba ostatnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a co karuzeli ... niby fajna sprawa ale szybko moim sie nudziła wolały pozytywki
a przy łóżeczku u nie bedzie zamocowany łuk tiny love który cudem został po trzecim dziecku :)) i to mi się sprawdziło :)

kurcze mam problemy z zakupami, nie moge znalezc tu ladnej poscieli dla chlopca...chodze po tych sklepach, szukam w necie i nic mi sie nie podoba, bo ja bym chciala turkus albo zywa zielen a tu nic...

no i nie wiem jaka karuzelke kupic, od lat (he eh) chcialam ta FISHER PRICEA z misiami ale czytam teraz opinie i jest nieciekawie- glosno chodzi, ogromne zuzycie baterii, jak baterie chce sie zmienic trzeba srubki odkrecac..no i kurde nie wiem, widzialam taka inna karuzelke jak kiedys mialam dla corci nakrecana ale muzyczka mi nie odpowiada...macie jakies pomysly?

no i jeszcze zastanawiam sie nad krzeselkiem czy jak to sie nazywa, co sie przydaje np jak sie kapie zeby dzidzia sobie posiedziala chwilke Fisher Price Baby Gear - Rainforest Wippe, Mattel - myToys.de

albo nad taka wypasiona a la kolyska, hustaweczka
Fisher Price Baby Gear - Kuschelnest Babyschaukel, Mattel - myToys.de

nie mam za takimi rzeczami doswiadczenia, zawsze chcialam kupic wiec moze Wy macie doswiadczenia i polecenia PLEASE!!!

susumali, jaaa jakbyyym kupoowaaała ;-) karuzelę to raczej firmy Tiny Love, ma fajne żywe kolory, ale trudno mi powiedzieć jak się sprawuje bo nie mam i raczej mieć nie będę (nie jestem przekonana do konieczności posiadania).

susumali co do leżaczka (pierwszy link) to powiem, że jest to bardzo przydatna rzecz. Też kupiłam teraz a przy moich dzieciach wczesniej miałam i bardzo się przydał. Zabierałam leżące w tym dziecko do kuchni stawiałam na blacie i robiłam obiad czy coś w tym stylu majac dziecko "pod okiem". Poza tym jak jechałam do mamy to tez to zabierałam i tam sobie dziecko leżało.
Co do chustawek, to nie maiłam i tez się zastanawiałam ale ostatecznie przemówiły do mnie głosy koleżanek, które miały. A mianowicie twierdziły, że to fajna rzecz ale na krótko, bo dziecko w wieku 4 m-cy najczęsciej już sie nie miesci w niej. Z tym,że ja nie planuje już wiecej dzieci i miałabym problem co z tym zrobić, a Ty jesli masz jeszcze w zamiarze to myślę, że sobie gdzieś schowasz i przyda sie dla drugiego :-)

dzieki MUCHA i BISHOPKA...
wlasnie poczytalam w recenzjach ze ta hustaweczka pomogla niektorym rodzicom przy bezsennosci ich dzieci na poczatku, ten argument bardzo do mnie przemawia bo z corcia mialam same bezsenne noce he he...kurcze nie wiem nie wiem...

a no i ladna posciel znalazlam, id ena razie do domu ale moze przyjde jeszcze tu do kafejki i jednak cos zamowie...jakies mam parcie na kupowanie ostatnio;-)

BISHOPKA edit: ja mam juz jedno dziecko , a trzeciego raczej nie planuje choc kto wie...

BISHOPKA edit: ja mam juz jedno dziecko , a trzeciego raczej nie planuje choc kto wie...
Też nie planowałam do czasu poronienia :-) jak poroniłam to tylko odliczałam godziny do 3 m-cy kiedy bedę mogła sie starać i tak za pierwszym razem został mały trafiony ;-)
Doczytałam jeszcze Twoje pytanie o karuzelki, to powiem (napiszę) Ci, że ja też chciałąm te misie, ale one są zbyt pastelowe, a ta co kupiłam to jest taka żywa, a te o których pisze Muszka to mi babka w Smyku odradzała (nie wiem do teraz dlaczego) więc wybór padł na Fishera :-) a co do baterii to ja mam akumulatorki, a w ogóle to ludzie dorabiaja do nich zasilacze i maja wtedy na prąd. Tu masz linka z ta moją, jak "chodzi" i jakie ma muzyczki, a jak przyjdzie to napisze Ci info z pierwszej ręki :-)
YouTube - ‪FISHER PRICE COT MOBILE‬‏

reklama
Wiem Muszko, czytałam opinie i dlatego napisałam, że pani mi odradzała a ja nie wiem dlaczego :-) mnie osobiście nie podoba się ta intensywność koloru, dla moich oczu jest to męczące, a maluch pewnie by się rozglądał. Tak czy owak ja zakupiłam już swoja i mam tylko nadzieję, że nie będę żałować.:-)

Do góry